Πρέπει να πάω φροντιστήριο μαθηματικά για να περάσω Ιατρική;

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.050 μηνύματα.
Στην Α καλό θα ήταν να κάνει γιατί είναι νωρίς ακόμα.
Στην Β, είναι συζητήσιμο όπως ανέφερα και εξαρτάται απο το κάθε παιδί αλλά γενικά δεν είναι απολύτως αναγκαίο. Αυτό μπορεί να το δει κάποιος μόνο στην πράξη όμως. Εαν νιώσει πως ζορίζεται αρκετά, αναγκαστικά θα κάνει.

Sotiris 12

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 144 μηνύματα.
Στην Α Λυκειου σίγουρα και έχεις αρκετό χρόνο μιας κσι η προετοιμασία αρχίζει Β Λυκειου.
Στην Β λυκειου 2 ώρες γενικης παιδειας γιατί αντιμετωπίζεις πρώτη φορα:

log, για pH χημειας.
συστήματα, κυρίως για φυσικη και λίγο χημεια.
Τριγωνομετρια για φυσικη.
Δεν κάνεις μαθηματικα κατεύθυνσης γιατί δεν βοηθάνε.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.193 μηνύματα.
Καλησπέρα. Είμαι μαθήτρια της Α' λυκείου και πηγαίνω σε ΓΕΛ. Θέλω να περάσω ιατρική, και από φέτος έχω ξεκινήσει φροντιστήρια στη χημεία, στην φυσική καθώς και στην έκθεση. Δεν είχα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κανένα μάθημα, και συνεπώς ούτε με τα μαθηματικά. Ακόμη, δεν δυσκολεύομαι ιδιαίτερα με αυτά που κάνουμε φέτος στο σχολείο.

Οι καθηγητές μου στο φροντιστήριο, ωστόσο, επιμένουν πως επιβάλεται κανείς να κάνει φροντιστήριο μαθηματικών, εάν επιθυμεί να περάσει ιατρική. Εγώ πάλι δεν αντιλαμβάνομαι γιατί, ιδιαίτερα επειδή δεν έχω κενά απτό παρελθόν. Ποια είναι η άποψή σας για αυτό το θέμα; Σάς ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σας!!:)
Καλησπερα
Αρχικα να πουμε οτι για να περασεις ιατρικη στο μοτιβο που κινηται αυτη πρεπει να εισαι πολυ πειθαρχημενο ατομο..εστω οτι εισαι.
Γενικως μιλωντας η ιατρικη στις πανελληνιες αλλα και μεσα στην σχολη τα εχει ''κλωτσημενα'' τα μαθηματικα και εχει προσκυνήσει την φυσικη στις παννεληνιες και μετα μεσα στην σχολη ουτε την φυσικη.. και εκει αποχη ...κατι κουβεντιαστα κανουνε.
Τα μαθηματικα ομως ειναι παντου και εκει που νομιζουμε οτι δεν εχουν λογο.
Ειναι στην ιατρικη σκεψη, ειναι στην νομικη , ειναι στην φιλοσοφια , ειναι στην ζαχαροπλαστικη,ειναι ακομα και στον ερωτα ,πως δηλαδη θα σαγηνεψεις ενα κοριτσι.
Ειναι αυτο που λεμε μαθηματικη σκεψη και ευελιξια.
Τα μαθηματικα της φυσικης του λυκειου και των πανελληνιων δεν ειναι κατι..και οτι χρειαζεται θα στα δειξουν οι φυσικοι (το ειπε ο samael) με μη μαθηματικο τροπο οπως τoυς βολευει για τις ασκησεις και και ετσι θα πορευτεις.
Την μαθηματικη σκεψη ομως δεν μπορουν να στην εμφυσήσουν... ειναι βασικα εμφυτο χαρισμα και εξασκισιμο σε ενα βαθμο.
Μα χρειαζομαι την μαθηματικη σκεψη για τις πανελληνιες...? ναι, ναι απαραιτητως ..αυτη θα σε κανει ικανη να βρισκεις τα κολπακια που βαζει η φυσικη για να ξεκολας και να προχωρας... δεν το ξερεις, αλλα αυτη δουλευει στο background.
Πρεπει να κανω φροντ μαθηματικα στην Α' λυκειου ή στην Β?
Οχι απαραιτητα αν εχετε και καλο μαθηματικο ..οτι πει στην ταξη αυτος ειναι αρκετα.
Στο φροντ τα λενε καλυτερα ...? Το φροντ θα σου πει οτι και το σχολειο..αν εκει ο δασκαλος ειναι μεταδοτικοτερος τοτε θα ειναι πιο κατανοητα και χρησιμα...αν οχι αστα, χαμενος χρονος.
Οποτε εσυ μονο μπορεις να κρινεις αν πρεπει να κανεις φροντ η οχι...
Για μενα αν εχεις καλο μαθηματικο στο σχολειο OXI.
Και επειδη ενα φροντ θελει χρονο και χρημα και απασχοληση και εσυ παραμενεις ανθρωπος και δε θες υπερκοπωση θα σου προτεινω αυτο, αν αποφασισεις οτι θες φροντιστηριακο συμπληρωμα.
Αυτοι εδω ειναι καλοι δασκαλοι και θα σε ξεκουρασουν μαθαινοντας και οταν εχεις ορεξη ( ειπαμε εισαι πειθαρχημενη)... και ειναι φτηνα 100€ το χρονο. Θες λαπτοπ ομως και ακουστικα jbl

1760652678607.png

Τελευταία επεξεργασία:

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 54 μηνύματα.
Γενικα ποτε δεν καταλαβα γιατι να κανει καποιος φροντ απο την Α λυκειου (αν και σε μενα ηταν μακραν η δυσκολοτερη ταξη του σχολειου). Στη Β το θεωρω πιο λογικο.

Meri_k

Νεοφερμένο μέλος

Η Meri_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Τελειωσα ιατρικη και αν γυριζα τον χρονο πισω θα συμβουλευα τον εαυτο μου τα εξης.
1.Δεν εχει νοημα να πας φροντιστηριο απο την Α,Β λυκειου και να διδασκεσαι την υλη της Α και Β .Αν εκανα φροντιστηριο απο την Α ,θα εκανα την υλη των πανελληνιων 3 χρονιες .
2.Δεν εχει νοημα να κανεις φροντιστηριο σε μαθηματα που δεν θα εξεταστεις .Αν στοχευεις στην ιατρικη υποτιθεται εισαι καλος μαθητης ,οποτε εχεις τις ικανοτητες μονος σου να συμπληρωσεις κενα που θα δημιουργηθουν στα μαθηματικα.Σιγα τις μαθηματικες γνωσεις που απαιτει η φυσικη ...Αλλα και αν κατι δεν το καταλαβαινεις ,ρωτας τον φυσικο σου και σου λυνει την απορια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια