Και εγώ κάπως έτσι ήμουνα και πριν κανά ~χρόνο άρχισα να βάζω μυαλό. Ακόμα το δουλεύω ωστόσο.
Κάποιες διάσπαρτες συμβουλές, γιατί λύση δεν έχω να σου δώσω.
- Πάρτο χαμπάρι! Αν δεν διαβάσεις δε θα μπεις εκεί που θέλεις. Απλά επικεντρώσου σε αυτό που θέλεις, ο κόπος αξίζει.
- Θα ήθελα να σου πω κάνε baby-steps, αλλά δυστυχώς δεν έχεις τον χρόνο. Απλά στρώσου!
- Το σπίτι σου είναι γεμάτο με distractions, πήγαινε να διαβάσεις σε κάποια βιβλιοθήκη. Ώρες-ώρες που με αποσπούσε ο υπολογιστής πραγματικά ήθελα να τον πετάξω από το παράθυρο.
- Προτού αρχίσεις το διάβασμα, άδειασε το μυαλό σου. Εγώ έκανα το εξής(μπορείς να βρεις στο ίντερνετ διάφορους τρόπους χαλάρωσης, εγώ μετά από ψάξιμο κατέληξα εδώ): Βάζω κλασική μουσική με ακουστικά σε χαμηλή ένταση, ξαπλώνω στο κρεβάτι, κλείνω μάτια και δεν σκέφτομαι τίποτα, απλά επικεντρώνομαι στα όργανα. Μετά από δέκα λεπτά ανοίγω το βιβλίο.
- Μην απελπίζεσαι και να θυμάσαι πάντα μπορείς να ξαναδώσεις. Ένας χρόνος δεν είναι τίποτα μπροστά σε ολόκληρη ζωή. Μη μπεις κάπου επειδή εκεί "κατέληξες".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.