Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας

lucie

Νεοφερμένος

Η lucie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Για σας παιδιά!!

Καταρχήν συγχαριτήρια αν έχετε περάσει αυτό που θέλατε και για όσους δεν πέρασα αυτό που ήθελαν αλλά κάτι άλλο, κάθε εμπόδιο για καλό!! :)
Λοίπον έχω περάσει στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Πάτρα και θα ήθελα την άποψη όσων είναι ήδη στο συγκεκριμενο τμήμα της Πάτρας ή έχουν περάσει από αυτό!! Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την οργάνωση του Πανεπιστημίου και από τους καθηγητές?? Ακόμη θα ήθελα να μάθω το επίπεδο σπουδών του Πανεπιστημίου...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Καλημέρα και καλή αρχή στο νέο κεφάλαιο της ζωής σου. :)

Μια φίλη μου έχει τελειώσει το συγκεκριμένο Τμήμα αλλά βέβαια αυτή δουλεύει εδώ και χρόνια (από όσο ήταν φοιτήτρια ακόμη) σε τράπεζα, οπότε δεν έχει και πρόβλημα εργασίας. Γενικά, από ότι μου είπε, το Τμήμα είναι υψηλού επιπέδου γνώσεων όπως όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ύλη των μαθημάτων είναι πολυδιάστατη και απαιτητική καλύπτοντας όλους τους σύγχρονους κλάδους της επιστήμης αυτής μέσω του μοντέλου της επιλογής των κατευθύνσεων (τομέων). Το Τμήμα προσφέρει ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών το οποίο συνεχώς εξελίσσεται, με βάση τις πρωτοβουλίες των καθηγητών. Πολλοί καθηγητές του Τμήματος είναι αμερικανόφερτοι με κορυφαίο επιστημονικό έργο, κάτι το οποίο λίγο πολύ η Ελλάδα δεν υστερεί (σε όποιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και να πας). Το Τμήμα αυτό συμμετείχε επιστημονικά και στην κατασκευή της καλωδιωτής Γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου σε συνεργασία με την Γαλλική Εταιρεία Κατασκευής (Ανάδοχο Έργου). Από εκεί και πέρα στο δικό σου πλαίσιο, σαν φοιτήτρια, θέλει πολύ διάβασμα όχι σε ώρες αλλά σε οργάνωση και μεθοδικότητα. Με πρόγραμμα θα τα προλαβαίνεις όλα, και τα μαθήματα, και τα εργαστήρια, και την προσωπική ζωή σου. Για την επιστημονική επάρκεια του Τμήματος, να μην ανησυχείς. Εξάλλου είναι ένα θέμα που ευτυχώς ή δυστυχώς, ο φοιτητής δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Υποτίθεται, ότι έχουν φιλότιμο οι καθηγητές και πασχίζουν για ότι καλύτερο. Βέβαια, μην ξεχνάς, ότι και εδώ θα δεις Ελληνικά φαινόμενα παθογενούς δημοσίου με αχαρακτήριστες συμπεριφορές (κομματικά φαινόμενα, μη εξυπηρετική γραμματεία, ιδιότροποι καθηγητές,..κτλ).

Να ξέρεις ότι ο πολύ επιστήμονας καθηγητής με το όνομα, με τις πολλές δημοσιεύσεις και με ένα σωρό διδακτορικά, είναι και ο πλέον "αντιδημοφιλής" στους φοιτητές (στην πλειοψηφία) γιατί απλά είναι ο "ιδιότροπος" που κόβει πολύ εύκολα με το παραμικρό λαθάκι ή βάζει απροσδιόριστης δυσκολίας θέματα και γεμίζει αμφιθέατρα στις εξεταστικές (νομίζοντας ότι οι φοιτητές του κάνουν διδακτορική έρευνα).

Επίσης όπως έχω ξαναπεί σε άλλο topic, το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι σχετικά σύγχρονο Ίδρυμα με πολύ μέλλον σε πολύ πρωτοποριακούς τομείς όλων των επιστημών με μελλοντικά υπό ίδρυση νέα Τμήματα σε νέες ειδικότητες. Παρ' όλα αυτά ο ακαδημαϊκός και επιστημονικός στόχος του είναι η διδασκαλία και η έρευνα θεμάτων αναγομένων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, με έμφαση στις Θετικές Επιστήμες, Τεχνολογία, τις Οικονομικές και τις Κοινωνικές Επιστήμες και την Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπως αναφέρεται στο site του. Επίσης σαν Πανεπιστήμιο στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες, δίνει μια ιδιαίτερη έμφαση στα φυσικομαθηματικά (υπόβαθρο) σε μεγάλο βαθμό...και τα οποία χρωστάνε μεγάλος αριθμός φοιτητών στο Πολυτεχνείο και σε άλλες θετικές σχολές εκτός των Φυσικομαθηματικών.

Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι θες άλλες συμβουλές. Θα σχηματίσεις την δική σου άποψη και θα στηριχτείς στις δικές σου δυνάμεις για να προχωρήσεις. :D Πάντως ότι θελήσεις μπορώ να σε βοηθήσω, από πλευράς πληροφοριών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lucie

Νεοφερμένος

Η lucie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έδωσες!! :))
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Η έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του τμήματος (Δεκέμβριος 2013):
https://www.adip.gr/eks/UniPatras_CivilEng_2013.pdf
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

civthebest

Νεοφερμένος

Η civthebest αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Επειδή σπουδάζω στο εν λόγω τμήμα, όποιος έχει κάποια απορία σχετικά με το τμήμα να μην διστάσει να μου στείλει προσωπικό μήνυμα. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the purge

Νεοφερμένος

Ο the purge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πατρών (Πάτρα). Έχει γράψει 105 μηνύματα.
γεια σου, φετος εδωσα εγω και πολυ πιθανον να παω πολιτ.μηχ στην πατρα, αφου σπουδαζεις εκει πως σου φαινεται η σχολη? δυσκολη ευκολη? πες μου λιγο γνωμες σε παρακαλω, ευχαριστω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top