Καλησπέρα σας παιδία!Φέτος θα δώσω πανελλήνιες και είμαι σε αναζήτηση κάποιας σχολής...Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε ποιά από τις δύο σχολές έχει καλύτερο υπόβαθρο σε Μαθηματικά και Φυσική δεδομένου οτι σκέφτομαι επίσης και τις σχολές των Μαθηματικών και Φυσικής.Έχω δει τα προγράμματα σπουδών και των δύο σχολών και θα ήθελα να ρωτήσω αρχικά για τους Πολιτικούς Μηχανικούς:
α)Έχω δει αρκετά μαθήματα που σχετίζονται με υλικά,υδραυλικά και ότι σχετίζεται περί κτιρίων/κατασκευών.Θεωρείται ότι είναι ενδιαφέροντα μαθήματα;Συνδυάζουν Μαθηματικά και Φυσική;
β)Υπάρχει νομίζω Τεχνικό Σχέδιο,χρειάζονται για αυτό το μάθημα κατάλληλες δεξιότητες ζωγραφικής ή τέλος πάντων καλλιτεχνικές δεξιότητες;
γ)Θεωρείτε ότι για κάποιον που του αρέσουν μεν οι κατασκευές αλλά προτιμά στον χρόνο του σαν εμένα να λύνει ασκήσεις Μαθηματικών ότι θα είναι μια κατάλληλη σχολή ή για όλα τα εξάμηνα θα ακούω περί τούβλων και μπετών.Η αλήθεια ήταν πως μικρός ναι μεγάλωσα με τα τουβλάκια...
Στην συνέχεια,στους ΗΜΜΥ:
α)Πέρυσι στην Β' Λυκείου στην Φυσική Γενικής Παιδείας κάναμε ένα μικρό μέρος με κυκλώματα και ηλεκτρισμό που παρόλο που έγραφα άριστα δεν με ενθουσίαζε τόσο.Το ίδιο ισχύει και στην Πληροφορική στο Λύκειο που το μισό βιβλίο γράφει θεωρία.Πιστεύετε που παρόλο που το επίπεδο αλλάζει καλύτερα θα ήταν να με ενθουσίαζαν τέτοια μαθήματα γιατί θα τα βλέπω στους ΗΜΜΥ;Πάρτε υπόψη σας,ότι έχω περάσει ατελείωτες ώρες σε υπολογιστές και μου αρέσουν αρκετά!
β)Σε επίπεδο Μαθηματικών και Φυσικής καλύτερη είναι η επιλογή των ΗΜΜΥ;Διάβασα ένα σχετικό άρθρο στο ΕΜΠ ότι μπορεί κάποιος να προσαρμόσει τις σπουδές του με πολλά μαθήματα Μαθηματικών και Φυσικής επίσης.
Υ.Γ Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι προοπτικές που έχει κάθε επάγγελμα σε θέμα επαγγελματικής αποκατάστασης.Είμαι διαθετειμένος να βγω και έξω στο εξωτερικό αν χρειαστεί.Με ενδιαφέρει να καταλήξω περισσότερο σε κάτι μου με ενδιαφέρει περισσότερο οπότε δεν χρειάζεται να μου πείτε για ποσοστά ανεργίας κλπ.Ακόμα,δεν με ενδιαφέρει τόσο να μάθω Μαθηματικά ή Φυσική σε βάθος από τα Πολυτεχνεία απλώς όσο περισσότερο τοσο το καλύτερο.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.