Ποιο πιστοποιητικό να δώσω;

sophie_96

Διάσημο μέλος

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , Φοιτητής του τμήματος Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,283 μηνύματα.
Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα που με απασχολεί και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Έχω δοκιμάσει να δώσω Lower ECCE 2 φορές μα δεν το έχω καταφέρει να το πάρω. Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά έτυχα σε ένα φροντιστήριο που όχι μόνο δεν έκανε καλή δουλειά, αλλά έτυχα σε μία τάξη που είχα παιδιά από το γυμνάσιο στο οποίο δεχόμουνα bullying και οι σχέσεις μας δεν ήταν καθόλου καλές με αποτέλεσμα την πρώτη φορά που πήγα να δώσω να μην διαβάσω καθόλου και ως εκ τούτου να πάρω ένα ωραίο fail. Στους γονείς μου δεν είχα πει την κατάσταση με τα παιδιά ότι ήταν άσχημη δεν είχα μιλήσει, ούτε τώρα γνωρίζουν κάτι επί του θέματος μόνο τους είπα εκ των υστέρων ότι δεν έκανε καλή δουλειά το φροντιστήριο!

Άλλαξα φροντιστήριο πολλή καλή δουλειά , βελτιώθηκα πάρα πολύ το αδύνατό μου σημείο το ακουστικό. Πάω δίνω τα περνάω όλα με πολύ καλό βαθμό παίρνω BF στο ακουστικό και χάνω το Pass για ελάχιστες μονάδες. Με αποτέλεσμα να απογοητευτώ να τα παρατήσω εντελώς και μην ξαναπροσπαθήσω να δώσω από Α λυκείου (η τελευταία φορά που έδωσα Γ γυμνασίου).

Μίλησα με καθηγητές στην σχολή που είχαμε αγγλικά για το θέμα μου έφεραν τεστάκια GVR να δούνε το επίπεδό μου καθώς ήθελαν να με βοηθήσουν και επειδή είδαν ότι είμαι καλή μου πρότειναν να πάω να δώσω κατευθείαν ECPE δεν υπάρχει λόγος να πετάξω λεφτά στο ECCE καθώς πλέον δεν αναγνωρίζεται μου είπαν. Επειδή λοιπόν στο φροντιστήριο που είχα πάει και παραλίγο να περάσω ήταν πανάκριβο πριν λίγο καιρό πήγα σε αυτό που δουλεύει η φίλη μου (μοιράζει φυλλάδια) και στο οποίο είχα έκπτωση. Τους είπα το όλο θέμα και μου βάλανε τεστ για να μου πούνε εάν πρέπει να πάω αμέσως ECCE ή ECPE. Μου βγαίνει ECPE και το ακουστικό θα βελτιωθεί μου λένε. Παίρνω βιβλία αλλά λόγω σχολής παίρνω παράταση έκανα αναβολή σπουδών για ένα χρόνο ώστε να συνδυάσω πρακτική με σχολή και όχι μαθήματα με σχολή και για να μην επιβαρύνω οικονομικά τους γονείς και εγώ να έχω χρόνο να αφιερωθώ μόνο σε αυτά.

Κανονικά αναβολή τελειώνει φέτος τον Οκτώβρη αλλά λόγω της Πανεπιστημοποίησης του ΤΕΙ θα μπουν περισσότερα μαθήματα αλλά δεν ξέρω πόσα και τι σίγουρα όμως το χειμερινό εξάμηνο εκεί που θα έπαιρνα πρακτική θα έχω πάλι μάθημα οπότε αγγλικά δεν θέλω να κάνω έστω και 2 μαθήματα να έχω θα νιώθω ότι θα με πνίξει το άγχος γιατί θέλω να τα πάω σε όλα καλά και δεν θα μπορέσω να αντεπεξέλθω. Έχω βάλει στόχο έναν υψηλό Μ.Ο πτυχίου το έχω καταφέρει έως τώρα και νιώθω ότι εάν πάρω αγγλικά σε αυτό το εξάμηνο σίγουρα ή αυτά δεν θα διαβάσω ή τα μαθήματα της σχολής.

Ενδεχομένως τα μαθήματα τα extra ίσως τραβήξουν και εαρινό κανείς δεν ξέρει. Το θέμα μου είναι αρχικά εάν η έκπτωση μπορεί να ισχύσει με 2η αναβολή, γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ ακριβά και δεν ξέρω κιόλας αν η πρακτική θα είναι επ 'αμοιβή και εάν θα είναι, πόσα θα παίρνω ούτε θέλω να τα δώσω όλα στα αγγλικά, γιατί πρέπει να τα δίνω και για τα μέσα μεταφοράς αλλά και για το κινητό μου καθώς έχω καρτοσυμβόλαιο φοιτητικό. Μπορώ να ρωτήσω αλλά ακόμα δεν ξέρω τι θα γίνει με την σχολή είμαι στον αέρα και ούτε που ξέρω αν την πρακτική την κάνουν και αμισθί.

Και το δεύτερο είναι ότι έχω απογοητευτεί από όλο αυτό και δεν έχω καμία όρεξη να κάτσω να διαβάσω να δώσω γιατί ξέρω ότι δεν θα περάσω και θα αποτύχω . Δεν έχει νόημα αλλά ξέρω ότι πρέπει να πάρω κάποιο πτυχίο αλλά έτσι πως έχουν τα πράγματα μου έχει κοπεί η όρεξη να διαβάσω αγγλικά καθώς η ψυχολογία μου για αυτά είναι στα πατώματα. Λόγω σχολής και εργασιών που χρησιμοποιώ αγγλική βιβλιογραφία δεν έχω χάσει επαφή αλλά πάραυτα νιώθω ότι δεν θα καταφέρω και χωρίς αγγλικά δεν πάω πουθενά..

Τώρα εάν δώσω σκέφτομαι του χρόνου τον χειμώνα του 2019, που θα έχω πρακτική εάν και εφόσον πληρώνομαι θα δώσω αλλιώς δεν ξέρω. Τώρα ούτε δουλεύω ήθελα να αφιερωθώ στην σχολή και με βοηθούσαν οι γονείς μου στα έξοδα αλλά δεν θέλω να τους φορτώνομαι κι άλλο. Ψάξε δουλειά με τα νέα μαθήματα θα μου πείτε αρχικά δεν θα μπορώ και τα 2 μαζί θα μου δημιουργείται άγχος που έχω ήδη πολύ και δεύτερον θα πέσω και βαθμολογία σχολής που έχω κάνει τόση προσπάθεια κρίμα να την πετάξω :(

Τι να κάνω ; Να δώσω, εάν αποτύχω τι θα κάνω ; Θα είμαι για κλωτσιές

Να δώσω ECCE ECPE δεν ξέρω απλά δεν ξέρω δεν μπορώ να δεχτώ ότι εάν δώσω θα αποτύχω τόσο σκράπας είμαι ;
Πέρασε μία κοπέλα γνωστή μου ένα χρόνο μικρότερη το ECCE και η αδερφή της 5 χρόνια μικρότερη από εμένα με την πρώτη και αυτό με πόνεσε όχι επειδή δεν πέρασα εγώ, αλλά επειδή μου έκαναν επείδειξη. Απελπισία σκέτη!!

:cray:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Μεταπτυχιούχος . Έχει γράψει 1,068 μηνύματα.
Το ECCE (Lower) μια χαρά αναγνωρίζεται.Δηλαδή τι μας λές,δεν έχεις το Lower και θέλεις να δώσεις απευθείας για Proficiency ;

Εγώ θα σου έλεγα να δώσεις Lower πρώτα να είσαι καλυμμένος.

Με το Listening έχω πρόβλημα και εγώ λόγω βαρηκοϊας.Τα υπόλοιπα μαθαίνονται αλλά το Listening είναι το αδύνατο σημείο στα Αγγλικά και το θέμα είναι πως μιλάνε και γρήγορα. (βέβαια έτσι μιλάνε και στην καθημερινότητα)

Τώρα με το NOCN ελπίζω να τα καταφέρω.Listening is my nightmare.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top