πως γινεται αυτο; αφου ειναι του Michigan..
Ό,τι θέλει μπορεί να αναγνωρίσει το κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, δεν έχει σημασία από πού προέρχεται το πιστοποιητικό. Υπάρχουν Αγγλικά πανεπιστήμια που δέχονται μόνο IELTS (με συγκεκριμένο βαθμό εννοείται) ενώ άλλα δέχονται ECPE. Εξαρτάται από πολλά πράγματα, κυρίως από το αντικείμενο σπουδών, αλλά όχι μόνο.
Επίσης κάποιοι πιστεύουν πως το MSU έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην Αμερική από το ECPE επειδή είναι Michigan State Uni, αλλά αυτό δεν ισχύει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 2 Οκτωβρίου 2021
Μπορεις να μου πεις εσυ για μορια στο δημοσιο, ποιο; για δουλειά εξω, ποιο; για να ξερω να μιλαω, ποιο εχεις υποψιν σου;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 30 Σεπτεμβρίου 2021
Παιδια πηγα να ρωτησω σε δασκάλα και μου ειπε να δωσω NOCN. Γνωμες;
Εγω ενα δεν καταλαβα. Τοσα πτυχία αγγλικών υπαρχουν. Τελικα ποιο ειναι αυτο που οταν το παρεις ξενοιαζεις και κατοχυρωνεσαι ως γνωστης αριστης γλωσσας
1)στα ΕλληνικάΠανεπιστήμια,
2)ΑΣΕΠ,
3)δουλεια εξωτερικο;
ας πουμε το NOCN καλη ωρα κολλαει στο 1) και 2) και 3)?αν οχι, ποιο κολλαει σε τι;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 30 Σεπτεμβρίου 2021
Σου είπε NOCN επειδή είναι το πιο εύκολο για την ίδια να προετοιμάσει και το πιο εύκολο για σένα να το περάσεις. Επίσης το πιο εύκολο να το πάρεις με μεγάλο βαθμό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πιστοποιητικό με μεγάλη αναγνωρισιμότητα.
Με αυτά που ισχύουν αυτή τη στιγμή:
1) στα ελληνικά πανεπιστήμια, όλα όσα αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ, αν και υπάρχει υποψία για κάποια πανεπιστήμια ότι μοριοδοτούν ανάλογα με δικά τους κριτήρια.
2) ΑΣΕΠ όποιο είναι στη λίστα (CPE, ECPE, ESB, MSU, NOCN, Edexcel, City & Guilds, Pearson κλπ)
3) δουλειά στο εξωτερικό - κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου ζητήσουν πιστοποίηση αλλά θα κριθείς στη συνέντευξη, άρα καλύτερο το πιστοποιητικό με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις ειδικά στα προφορικά. Εγώ θα έλεγα CPE/ECPE/ESB. Το ECPE έχει τα καλύτερα προφορικά για επαγγελματική χρήση αλλά δυστυχώς συνήθως δεν τα διδάσκουμε σωστά. Εναλλακτικά ίσως σου ζητήσουν IELTS Academic ή General, οπότε και πάλι όσο πιο καλά είναι τα αγγλικά σου τόσο το καλύτερο.
Το NOCN είναι μια χαρά αν στοχεύεις σε distinction. Αν το πάρεις στη βάση είναι λίγο άχρηστο, ειδικά για το 3).
Για δουλειά στην Ελλάδα ισχύει ό,τι για το 3) + ότι οι περισσότεροι εργοδότες θα ζητήσουν να έχεις και το χαρτί, όχι μόνο τις γνώσεις, και κάποιοι (λίγοι προς το παρόν) θα ζητήσουν αποκλειστικά Cambridge ή Cambridge-Michigan γιατί αυτά ξέρουν και αυτά εμπιστεύονται.