Ποιο είναι το καλύτερο τμήμα φυσικής στην Ελλάδα;

PhysicsEnjoyer

Νεοφερμένο μέλος

Ο PhysicsEnjoyer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Β ήταν αρκετά εύκολα, αν και δεν πηγα φροντιστήριο σε μαθηματικά κατεύθυνσης αφού δεν τα θέλω για πανελλήνιες. Γ λυκείου μου αρέσει φουλ. Προτιμώ βέβαια γεωμετρία. Τώρα τα μαθηματικά δεν είναι κάτι που με τρελαίνει. Δηλαδή ok θα τα διαβάσω και οκ θα πάρω τα εργαλεία αλλα αυτό που με ενθουσιάζει είναι οι εφαρμογές τους στις επιστήμες. Διαβάζω και ένα βιβλίο τώρα με μαθηματικά εργαλεία στις φυσικές επιστήμες που καλύπτει έως και μερικές παραγώγους και διαφορικές εξισώσεις. Τώρα του Griffits διαβάζω ασ πουμε τα πιο light κεφάλαια γιατί είναι και το κομμάτι του χρόνου. Δλδ πρέπει να διαβάσω και για πανελλήνιες κίολας

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.164 μηνύματα.
Σε κανενα φυσικο δεν αρεσουν τα κωλοσφιγμενα μαθηματικα γιατι τους περιοριζουν τον οριζοντα σκεψης ( επιλεγουν οτι και οπως τους συμφέρει ) και κοροιδευουν τους μαθηματικους.
Και οι μαθηματικοι σε ανταποδωση τους λενε μπακαληδες.
Το θεμα ειναι οτι φυσικη και μαθηματικα πανε χερι χερι... η ανάπτυξη των μαθηματικων ειναι λογω αναγκων και ερωτηματων της φυσικης και η φυσικη χωρις μαθηματικα δεν κανει τιποτα.

PhysicsEnjoyer

Νεοφερμένο μέλος

Ο PhysicsEnjoyer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Ο μόνος λόγος που σκεφτόμουν την ΣΕΜΦΕ είναι επειδή ίσωσ έχει μεγαλύτερο επίπεδο μαθηματικών. Στο ΕΚΠΑ μπορώ να πάρω μαθήματα από τον Τομέα Μαθηματικών; Επιπλέον, μπορώ να πάρω μεταπτυχιακά μαθήματα π.χ. Κβαντική Θεωρία Πεδίου/ Θεωρία Χορδών κλπκλπ?

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.164 μηνύματα.
Καλα μπες πρωτα στο φυσικο και μετα βλεπεις τι θα κανεις.
Το φυσικο εχει απειρα μαθηματα ,ειναι απο τις πιο δυσκολες σχολες και δεν ξερω αν εχεις την ενεργεια για επιπλεον μαθηματα αλλης σχολης.
Διαβασε και τον κανονισμο σπουδων του μαθηματικου να δεις αν δινει διατμηματικα.

gsp

Νεοφερμένο μέλος

Ο gsp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5 μηνύματα.

Β ήταν αρκετά εύκολα, αν και δεν πηγα φροντιστήριο σε μαθηματικά κατεύθυνσης αφού δεν τα θέλω για πανελλήνιες. Γ λυκείου μου αρέσει φουλ. Προτιμώ βέβαια γεωμετρία. Τώρα τα μαθηματικά δεν είναι κάτι που με τρελαίνει. Δηλαδή ok θα τα διαβάσω και οκ θα πάρω τα εργαλεία αλλα αυτό που με ενθουσιάζει είναι οι εφαρμογές τους στις επιστήμες. Διαβάζω και ένα βιβλίο τώρα με μαθηματικά εργαλεία στις φυσικές επιστήμες που καλύπτει έως και μερικές παραγώγους και διαφορικές εξισώσεις. Τώρα του Griffits διαβάζω ασ πουμε τα πιο light κεφάλαια γιατί είναι και το κομμάτι του χρόνου. Δλδ πρέπει να διαβάσω και για πανελλήνιες κίολας
Τα μαθηματικά Β όντως δε χρειάζονται για τη Γ (γιατί βγήκαν οι μιγαδικοί) αλλά σχετίζονται με τη φυσική αφού το εσωτερικό γινόμενο διανυσμάτων είναι ουσιαστικά το έργο δύναμης ενώ οι κωνικές τομές (κύκλος, έλλειψη, υπερβολή, παραβολή) είναι η κίνηση που θα κάνει ένα σώμα αν βληθεί στο βαρυτικό πεδίο κάποιου άστρου. Αν έλεγες ότι δεν καταλάβαινες μαθηματικά προσανατολισμού Β θα ήταν κακό. Αλλά αφού το βρήκες εύκολο, όλα καλά. Για μένα πρέπει να εστιάσεις στις πανελλήνιες και έχεις χρόνο για τα άλλα στη σχολή. Δε χρειάζεται φέτος η επέκταση στα πανεπιστημιακά. Επίσης θα σου έλεγα να στραφείς σε ενημέρωση για τις σχολές εντός της σχολής μιλώντας με καθηγητές. Να ρωτήσεις για προοπτικές, τι μπορείς να κάνεις μετά, τι συνεργασίες έχουν, να δεις τα rankings καθηγητών και σχολών. ΟΙ ερωτήσεις που έχεις σχετικά με τι μαθήματα μπορείς να πάρεις από μαθηματικό και μεταπτυχιακά, είναι εύκολο να απαντηθούν από τη γραμματεία της σχολής. Έγκυρα και επίσημα.
ΌΜΩΣ
Να ξέρεις ότι η σχολή είναι από μόνη της δύσκολη και απαιτητική. Εγώ θα σου έθετα το στόχο ως εξής: Να περάσεις τα μαθήματα έχοντας καταλάβει ΟΛΗ την ύλη. Όχι μόνο τα ΣΟΣ. Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα αυτό. Συνήθως αυτό συνοδεύεται και από ένα μεγάλο βαθμό (πάνω από 8). Δεν είναι μικρό πράγμα να νιώθεις τη σχετικότητα και να είσαι καλός στην κβαντομηχανική. Δεν ξέρω πολλούς να το έχουν κάνει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια