γειααα σε όλους, μετα απο αρκετή έρευνα και πολλά πειράματα θα ήθελα να μοιραστώ μαζι σας κάποια πράγματα που θεωρώ σημαντικά, και ίσως για μερικούς να ειναι επισης σημαντικά. Και έχουνε σχέση με το πως κάποιος μπορεί να παρακινηθεί να στρωθεί κάτω να διαβάσει να περάσει κ'αποια μαθήματα ή να διαβάσει για τις πανελλήνιες και άλλες εξετάσεις.
Αυτό εδώ απευθυνεται σε ολα τα καλα παιδακια που θα θελανε να πετυχουνε ενα στοχο αλλα τους λυπει το κουραγιο (δηλαδη βαριούνται) να υλοποιησουνε τις απαραιτητες προυποθεσεις για να πετυχουνε αυτο που θελουν και ενσυνείδητα η μη τις αποφευγουν.
Τρόπος Παρακίνησης 1. Πείτε στον εαυτό σας αυτήν την φράση '' Ταξιδεύω στην μέρα των εξετάσεων και σκευτομαι τι εκανα σημερα''
Τρόπος Παρακίνησης 2. Βρείτε εναν στόχο που να σας ικανοποιεί και αναλυστε τι θα σας προσφερει αν πραγματοποιηθει , γραψτε τον καπου να το βλεπετε, να τον λετε στον ευατο σας συνεχεια '' Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ''
Τρόπος Παρακίνησης 3.
Κλείστε το ιντερνετ τωρα παρτε το πρωτο βιβλιο το πιο δυσκολο που νομιζεται και γραψτε σε ενα χαρτι ακριβως τι πρεπει να μαθεται απο αυτο το βιβλιο ή τη πρεπει να κανετε σιγα σιγα, και πειτε αφου το καταφερανε αλλοι μπορω να το καταφερω και εγω. Φτιαξτε σε ενα χαρτι ενα πλάνο υλης πχ '' Πρωτη φαση, θα κανω αυτο και αυτο'' δευτερη φάση ''θα κανω αυτο και εκεινο'' τριτη φαση θα γραψω ενα τεστ σε ότι έμαθα και πάει λέγοντας
Τρόπος Παρακίνησης 4. Επιβραβευστε τον εαυτο σας οταν ολοκληρωνεται ενα task απο αυτα που εχετε βαλει!!!!!!! πχ '' Τα καταλαβα ολα τα αποστηθησα ολα αυτα που επρεπε για σημερα και τωρα θα παω να φαω 2 ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ή χαριστε στον ευατο σας εναν χαλαροτικο μπανιο.
και κατι ακομα...
Μην ασχολείστε κατα την διαρκεια της εργασιας σας με τiποτα αλλο εκτος απο την εργασια σας. Μην επιτρεπεται σε κανεναν να σας διακοψει. Κλείστε κινητα και fb και skype για οσο διαρκει η μελετη.
Οσον αφορα Πανελληνιες, μεσα στους 5 επομενους ερμους μηνες που απομενουνε σχεδον μεινεται μακρυα απο πρωην σας , ηλιθιους, Leage of legend(απλα περιοριστε το...) , άχρηστες δραστηριότητες, πιέσεις απο άσχετους και ότι άλλο σχετίζεται με αυτα.
Αφιερώστε και λίγο χρόνο στις δραστηριότητες που σας βαζουν σε μια ροή , δηλαδη σε δραστηριότητες που σας κάνουν να ξεχνιέστε και να σας διώχνουν το άνχος. Πχ οι δικες μου ειναι '' Ταινία, Ζωγραφική, Γυμναστική, Beaute,''
Πειστείτε οτι αυτα που έχετε να διαβασετε ειναι ευκολα. Θυμαστε οταν περναγατε μια ταξη και τυχαινε να κοιτατε τα βιβλια των προηγουμενων ταξεων και λέγατε 'Μα αυτα ειναι ευκολα..απορω γιατι δεν τα καταλαβαινα τοτε'' ?
Αυτα, ελπιζω να σας αρεσε το ποστ μου , καλη επιτυχία