18,4 τι να πω? μεγάλος σε γελοίο βαθμό. εσείς που βγάλατε 20 παρα 2 και παρα 8 που προκαλείτε απορίες. Είστε τεχνολογική - θετική αλλά πήρατε 19 στα αρχαία? Εντάξει, κάνετε φροντιστήρια και παίρνεται μεγάλους βαθμούς αλλά βαθμοί 20 παρά 5 πχ μόνο έκπληξη μου προκαλούν. Όχι γιατί δεν είστε καλοί, είστε πολύ καλοί μαθητές αλλά ο βαθμός είναι και πάλι μεγάλος, σαν να είστε αστέρια σε όλα τα μαθήματα.
Έχω να πω ότι με βοήθησαν και άλλοι καθηγητές όπως πχ στα αρχαία (πήρα 17 - είμαι τεχνολογική) και γενικά περίμενα γύρω στο 17 - 17,5 οπότε το 18,4 είναι αρκετά μεγάλο. Ωστόσο, εγώ ξέρω πλέον ότι οι βαθμοί είναι για τα μάτια του κόσμου και η πραγματικότητα είναι πολύ μακρυά... Καλά θα κάνουν οι περισσότεροι να το συνειδητοποιήσουν νωρίς και ακόμη και αν ο βαθμός ήταν μεγάλος, αυτοί να συνεχίσουν να διαβάζουν και να μην αναπαυτούν. Για αυτό άλλωστε πολλοί "αριστούχοι" πέφτουν στις πανελλήνιες.
[δεν εννοώ κάτι για κάποιον συγκεκριμένο, απλά είδα και μερικά πράγματα που με άφησαν άφωνο (όχι απο εδώ) και πιστεύω ότι έγινε και σε πολλές άλλες τάξεις]