θα φας τοσα μαθηματικα και φυσικη στη μαπα
Δεν με πειράζει καθόλου να ασχοληθώ με πολλά μαθηματικά και φυσική , αρκεί αυτό που θα ασχοληθώ στο μέλλον να μου αρέσει .
Τι αντικειμενο ακριβως σε ενδιαφερει ομως?
Θα μου φαινόταν ενδιαφέρον να έχω τις γνώσεις να φτιάχνω δικά μου γκατζετάκια ( είχα προσπαθήσει να φτιάξω ένα drone πιο μικρή [14] με τον πατέρα μου , αλλά δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο ) και να μπορώ να φτιάχνω δικές μου εφαρμογές μέσω του προγραμματισμού .
Το ξέρω οτι όλα αυτά μπορούν να γίνουν και χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση σαν χόμπι , αλλά θα μου φαινόταν ενδιαφέρον να το κάνω καριέρα ...(Σε αυτό μπορεί να με έχει επηρεάσει και ο πατέρας μου που ασχολείται με κάτι τέτοια στον ελεύθερο χρόνο του)
Η θεωρία είναι δεδομένη απο την στιγμή που μιλάμε για πανεπιστήμιο.
Το ξέρω ,αυτό που εννοούσα είναι να μην έχει τόση θεωρία όπως π.χ. η Φιλοσοφική ή η Διοίκηση Επιχειρήσεων ...
"Ποια σχολή δίνει την ελευθερία ή έστω την ευελιξία να ασχολούμαι με προσωπικά projects ενώ σπουδάζω ;"
Ναι , αλλά κυρίως να μου δίνει τις γνώσεις για να μπορώ να ασχοληθώ με προσωπικά projects , αλλά και να έχω project από την σχολή με τα οποια να μπορώ να ασχοληθώ .Όχι απαραίτητα όταν σπουδάζω , αλλά και μετά τις σπουδές .
Γενικότερα , δεν είμαι και πολύ fan του να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα , για αυτό θα ήθελα να είμαι σε μια σχολή μεν πιεστική ( ως προς το: έχω χρόνο για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου , αλλά όχι αρκετό χρόνο για να βαριέμαι που ζω ),αλλά δε ενδιαφέρουσα (δηλαδή ότι μαθαίνω στην σχολή έχει εφαρμογές στην καθημερινότητα) .
Άρα το ουσιαστικό ερώτημα είναι, σε ποιες σχολές δεν πιέζεσαι τόσο ώστε να το κάνεις αυτό ;
Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω ποιες σχολές ασχολούνται με αυτό που ψάχνω .Δεν με πειράζει να πιέζομαι ( είμαι ο τύπος ανθρώπου που λειτουργεί με το παραγωγικό στρες ) , δεν με πειράζει ούτε αν είναι δύσκολα τα μαθήματα , αρκεί να μπορώ να κάνω κάτι που μου αρέσει .
Ως σχολες hands on ( εργαστηρια ) ειναι τα χημικα (φουλ) και μετα τα πολυτεχνικα.
Ως σχολες με ( δημιουργικότητα + problem solving ) αν εξαιρεσουμε τα μουσικα τμηματα παμακ και κερκυρας ισως τον κινηματογραφο και την αναστηλωση...καμια
Με την δημιουργικότητα δεν εννοούσα ποτέ τα fine arts (μουσική , τέχνη κτλ ) , αλλά σχολές που μπορώ να κάνω τις ιδέες μου πραγματικότητα , ενώ παράλληλα μπορώ να λύνω προβλήματα με τα οποια ερχόμαστε αντιμέτωποι όλοι μας στην καθημερινότητα .