Vera
Νεοφερμένο μέλος
Η Vera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 40 μηνύματα.

19-05-25

12:34
Καλησπέρα,
Μήπως γνωρίζετε, ποιες σχολές θεωρούνται "πρακτικές" , δηλαδή είναι πιο hands on και εφαρμοσμένες (ασχολείσαι με projects , φτιάχνεις διάφορα πράγματα κτλ ) . Δηλαδή ποιες σχολές δεν έχουν full θεωρητικό υπόβαθρο (πέρα από την πτυχιακή εργασία και την πρακτική άσκηση) και δίνουν έμφαση στην εφαρμογή των γνώσεων που λαμβάνουν οι φοιτητές ( δημιουργικότητα + problem solving ) ;
Μήπως γνωρίζετε, ποιες σχολές θεωρούνται "πρακτικές" , δηλαδή είναι πιο hands on και εφαρμοσμένες (ασχολείσαι με projects , φτιάχνεις διάφορα πράγματα κτλ ) . Δηλαδή ποιες σχολές δεν έχουν full θεωρητικό υπόβαθρο (πέρα από την πτυχιακή εργασία και την πρακτική άσκηση) και δίνουν έμφαση στην εφαρμογή των γνώσεων που λαμβάνουν οι φοιτητές ( δημιουργικότητα + problem solving ) ;
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.125 μηνύματα.

19-05-25

12:54
ΚαλημεραΚαλησπέρα,
Ως σχολες hands on ( εργαστηρια ) ειναι τα χημικα (φουλ) και μετα τα πολυτεχνικα.
Ως σχολες με ( δημιουργικότητα + problem solving ) αν εξαιρεσουμε τα μουσικα τμηματα παμακ και κερκυρας ισως τον κινηματογραφο και την αναστηλωση...καμια
Αυτο το στυλ που ζητας το δουλευει σε πολλες σχολες η αγγλια και ειναι και αυτο που ζητανε οι κυβερνωντες για συνδεση πανεπιστημιου με την αγορα.. αλλα πρεπει να αφησουν αλλα σημαντικα πραματα εξω.
Εχουν κανει μια δειλη αρχη με τα βιομηχανικα διδακτορικα.
Arvacon
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 958 μηνύματα.

19-05-25

20:09
Αυτο που ψαχνεις λογικα, λεγοταν καποτε ΤΕΙ.Καλησπέρα,
Δυστυχως πλεον δεν υπαρχει, αν επιλεξεις πολυτεχνικες για να το βρεις, θα φας τοσα μαθηματικα και φυσικη στη μαπα, που θα απελπιστεις... Το ΕΠΑΛ θα επρεπε να ειναι ετσι βασικα, αλλα δεν ειναι δυστυχως. Ισως σε κανα ιδιωτικο ΙΕΚ να καταφερεις να το βρεις. Τι αντικειμενο ακριβως σε ενδιαφερει ομως?
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.496 μηνύματα.

19-05-25

20:34
Εγώ στην θέση σου θα άλλαζα το ερώτημα σε :Καλησπέρα,
"Ποια σχολή δίνει την ελευθερία ή έστω την ευελιξία να ασχολούμαι με προσωπικά projects ενώ σπουδάζω ;"
Η θεωρία είναι δεδομένη απο την στιγμή που μιλάμε για πανεπιστήμιο. Τα projects είναι υπαρκτά μεν σε μια σχολή αλλά σε καμία περίπτωση αρκετά. Οπότε αυτό είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να αναλάβεις η ίδια. Άρα το ουσιαστικό ερώτημα είναι, σε ποιες σχολές δεν πιέζεσαι τόσο ώστε να το κάνεις αυτό ;
Vera
Νεοφερμένο μέλος
Η Vera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 40 μηνύματα.

20-05-25

11:55
Δεν με πειράζει καθόλου να ασχοληθώ με πολλά μαθηματικά και φυσική , αρκεί αυτό που θα ασχοληθώ στο μέλλον να μου αρέσει .θα φας τοσα μαθηματικα και φυσικη στη μαπα
Θα μου φαινόταν ενδιαφέρον να έχω τις γνώσεις να φτιάχνω δικά μου γκατζετάκια ( είχα προσπαθήσει να φτιάξω ένα drone πιο μικρή [14] με τον πατέρα μου , αλλά δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο ) και να μπορώ να φτιάχνω δικές μου εφαρμογές μέσω του προγραμματισμού .Τι αντικειμενο ακριβως σε ενδιαφερει ομως?
Το ξέρω οτι όλα αυτά μπορούν να γίνουν και χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση σαν χόμπι , αλλά θα μου φαινόταν ενδιαφέρον να το κάνω καριέρα ...(Σε αυτό μπορεί να με έχει επηρεάσει και ο πατέρας μου που ασχολείται με κάτι τέτοια στον ελεύθερο χρόνο του)
Το ξέρω ,αυτό που εννοούσα είναι να μην έχει τόση θεωρία όπως π.χ. η Φιλοσοφική ή η Διοίκηση Επιχειρήσεων ...Η θεωρία είναι δεδομένη απο την στιγμή που μιλάμε για πανεπιστήμιο.
Ναι , αλλά κυρίως να μου δίνει τις γνώσεις για να μπορώ να ασχοληθώ με προσωπικά projects , αλλά και να έχω project από την σχολή με τα οποια να μπορώ να ασχοληθώ .Όχι απαραίτητα όταν σπουδάζω , αλλά και μετά τις σπουδές ."Ποια σχολή δίνει την ελευθερία ή έστω την ευελιξία να ασχολούμαι με προσωπικά projects ενώ σπουδάζω ;"
Γενικότερα , δεν είμαι και πολύ fan του να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα , για αυτό θα ήθελα να είμαι σε μια σχολή μεν πιεστική ( ως προς το: έχω χρόνο για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου , αλλά όχι αρκετό χρόνο για να βαριέμαι που ζω ),αλλά δε ενδιαφέρουσα (δηλαδή ότι μαθαίνω στην σχολή έχει εφαρμογές στην καθημερινότητα) .
Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω ποιες σχολές ασχολούνται με αυτό που ψάχνω .Δεν με πειράζει να πιέζομαι ( είμαι ο τύπος ανθρώπου που λειτουργεί με το παραγωγικό στρες ) , δεν με πειράζει ούτε αν είναι δύσκολα τα μαθήματα , αρκεί να μπορώ να κάνω κάτι που μου αρέσει .Άρα το ουσιαστικό ερώτημα είναι, σε ποιες σχολές δεν πιέζεσαι τόσο ώστε να το κάνεις αυτό ;
Με την δημιουργικότητα δεν εννοούσα ποτέ τα fine arts (μουσική , τέχνη κτλ ) , αλλά σχολές που μπορώ να κάνω τις ιδέες μου πραγματικότητα , ενώ παράλληλα μπορώ να λύνω προβλήματα με τα οποια ερχόμαστε αντιμέτωποι όλοι μας στην καθημερινότητα .Ως σχολες hands on ( εργαστηρια ) ειναι τα χημικα (φουλ) και μετα τα πολυτεχνικα.
Ως σχολες με ( δημιουργικότητα + problem solving ) αν εξαιρεσουμε τα μουσικα τμηματα παμακ και κερκυρας ισως τον κινηματογραφο και την αναστηλωση...καμια
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.125 μηνύματα.

20-05-25

15:32
Γαματα... αν σου αρεσει να κανεις πραματακια με το χερι και το μυαλο τοτε να πας μηχανολογια να ανοιξει το μυαλο σου και οι αισθησεις σου.
Καποιες εχουν και χομπυ προτζεκτς που φτιαχνουν αυτοκινητα να κινουνται μονο με τα ''ματια'' χωρις βενζινες..και παιρνουν και βραβεια
Καποιες εχουν και χομπυ προτζεκτς που φτιαχνουν αυτοκινητα να κινουνται μονο με τα ''ματια'' χωρις βενζινες..και παιρνουν και βραβεια
Vera
Νεοφερμένο μέλος

20-05-25

15:38
Ευχαριστώ πολύ! Θα το κοιτάξω γιατί έδωσα πέρσι από 3ο πεδίο και δεν ξέρω πολλά για τις συγκεκριμένες σχολές.Γαματα... αν σου αρεσει να κανεις πραματακια με το χερι και το μυαλο τοτε να πας μηχανολογια να ανοιξει το μυαλο σου και οι αισθησεις σου.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

20-05-25

16:07
Ωχ τωρα δεν θελω να σε βαλω σε μουντ μαθηματικων.. για λιγο θα ειναι αλλα...Ευχαριστώ πολύ! Θα το κοιτάξω γιατί έδωσα πέρσι από 3ο πεδίο και δεν ξέρω πολλά για τις συγκεκριμένες σχολές.
Και το 3ο πεδιο που ειναι ανθωποκεντρικο... εχει την δημιουργεια του αλλα μονο με το μυαλο ( εκτος χειρουργικη).
Εχει ομως και τους βιοιατρικους μηχανικους.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.496 μηνύματα.

21-05-25

22:07
Οι τοπ επιλογές σου πρέπει να είναι σε :Δεν με πειράζει καθόλου να ασχοληθώ με πολλά μαθηματικά και φυσική , αρκεί αυτό που θα ασχοληθώ στο μέλλον να μου αρέσει .
Θα μου φαινόταν ενδιαφέρον να έχω τις γνώσεις να φτιάχνω δικά μου γκατζετάκια ( είχα προσπαθήσει να φτιάξω ένα drone πιο μικρή [14] με τον πατέρα μου , αλλά δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο ) και να μπορώ να φτιάχνω δικές μου εφαρμογές μέσω του προγραμματισμού .
Το ξέρω οτι όλα αυτά μπορούν να γίνουν και χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση σαν χόμπι , αλλά θα μου φαινόταν ενδιαφέρον να το κάνω καριέρα ...(Σε αυτό μπορεί να με έχει επηρεάσει και ο πατέρας μου που ασχολείται με κάτι τέτοια στον ελεύθερο χρόνο του)
Το ξέρω ,αυτό που εννοούσα είναι να μην έχει τόση θεωρία όπως π.χ. η Φιλοσοφική ή η Διοίκηση Επιχειρήσεων ...
Ναι , αλλά κυρίως να μου δίνει τις γνώσεις για να μπορώ να ασχοληθώ με προσωπικά projects , αλλά και να έχω project από την σχολή με τα οποια να μπορώ να ασχοληθώ .Όχι απαραίτητα όταν σπουδάζω , αλλά και μετά τις σπουδές .
Γενικότερα , δεν είμαι και πολύ fan του να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα , για αυτό θα ήθελα να είμαι σε μια σχολή μεν πιεστική ( ως προς το: έχω χρόνο για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου , αλλά όχι αρκετό χρόνο για να βαριέμαι που ζω ),αλλά δε ενδιαφέρουσα (δηλαδή ότι μαθαίνω στην σχολή έχει εφαρμογές στην καθημερινότητα) .
Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω ποιες σχολές ασχολούνται με αυτό που ψάχνω .Δεν με πειράζει να πιέζομαι ( είμαι ο τύπος ανθρώπου που λειτουργεί με το παραγωγικό στρες ) , δεν με πειράζει ούτε αν είναι δύσκολα τα μαθήματα , αρκεί να μπορώ να κάνω κάτι που μου αρέσει .
Ηλεκτρολόγους μηχανικούς.
Πληροφορικάριους.
Βιομηχανικούς μηχανικούς.
Μηχανολόγους Μηχανικούς.
Συγκεκριμένα αυτό που ψάχνεις είναι στην τομή των παραπάνω και στον ευρύτερο κλάδο της μηχατρονικής στον οποίο περιλαμβάνεται και η ρομποτική.
Πίεση πολύ πάνω κάτω σε όλες(δεν είναι εύκολες σπουδές). Εαν σου αρέσει θα είναι πολύ πιο υποφερτό αλλά θα την νιώσεις και πάλι. Τα καά νέα όμως είναι πως θα έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις πάνω σε πολύ ωραία projects αλλά θα μάθεις ταυτόχρονα τις αρχές πάνω στις οποίες λειτουργεί η σύγχρονη τεχνολογία. Με ο,τι αυτό συνεπάγεται φυσικά ως προς την ικανότητα να την σχεδιάσεις, βελτιώσεις ή συντηρήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 60 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- idkser
- Memetchi
- Praxis
- Pierre Bezukhov
- hihat1
- ggl
- Jesse_
- Arvacon
- Aggel0sss
- Dr. Gl. Luminous
- redpointer
- Corfu kitty
- despoina13
- Hased Babis
- Scandal
- charmander
- Vera
- jYanniss
- AggelikiGr
- Wonderkid
- Debugging_Demon
- ioanna2007
- Ryuzaki
- Qwerty 0
- panosT436
- jellojina
- akis_95
- Mapz
- blissele
- thepigod762
- bibliofagos
- Isa
- SKG
- Leo komm
- nearos
- Helen06
- Obi-Wan Kenobi
- Indecisive2
- 98.8%chimpanzee
- E.Z
- lydiaara
- Aleksoula
- Frozensun
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.