Καλησπερα και απο μενα . Θα μιλήσω για σχολη ημμυ εμπ την οποια εχω τελειωσει προσφατα κανονικα στα 5 χρονια και βαθμο 8+. Δεν νομιζω οτι αξιζει η προσπαθεια να παει καποις σε καποια τετοια σχολη απο την αποψη οτι βγαινοντας στην αγορα εργασιας στην Ελλαδα οι κοποι σου δεν αναγνωρίζονται. Πιο συγκεκριμενα το πανεπιστήμιο δεν σου παρεχει καποια ιδιαίτερη διασύνδεση (βασικα καμία) στην αγορά εργασίας πέρα απο κάποια συγκεκριμένες Start up (μετρημένες στα δάχτυλα του ενος χεριου) που για να μπεις πρεπει να έχεις γίνει κωλος και βρακυ με τον καθηγητή που είναι ευθυνος για αυτην ή αλλιώς θα δουλέψεις σε κάμια εταιρία πληροφορικής ή τηλεπικοινωνιών ή με μπλοκακι αν εισαι ενεργειακός(δεν ξερω πολλα παραδείγματα ενεργειακών αν ξερει καποιος ας πει). Επίσης οπως ξέρετε όλοι ερευνητικά κονδύλια στην Ελλάδα δεν υπάρχουν που να χρηματοδοτουν καποιο διδακτορικο ή έρευνα αν θέλει καποιος να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, περίπου 1000 ευρω μισθός για άπειρη προσπάθεια και διάβασμα και αρκετά χρόνια.
Τώρα σχετικά με το εξωτερικό.Αν θέλει καποιος να κανει διδακτορικο στην Αμερικη 5.5 με 7 χρονια με πολύ μέτριο μισθό και απαραίτητη συγκατοίκηση για να τα βγάλει πέρα (μιλάω με βάση εμπειρίες απο γνωστούς μου και όχι απο το κεφάλι μου) ή καποιο μεταπτυχιακό στην Ευρώπη το οποίο δεν εγγυάται κάτι παρα τα χρηματα που θα ξουδέψεις για αυτό , πολλοι επιστρέφουν και πίσω γιατί πολλές φορές δεν έιναι ευχαριστημένοι από την αναλογία χρημάτων με κόπο και χρόνια που έχουν ξοδέψει γιαυτό.
Αυτά δεν ισχύουν μόνο για ήμμυ αλλά και για πολλές σχολές του 2ου πεδίου που έχουν παρόμοια διαδρομή απόσο ξέρω απο γνωστούς, αλλα δεν θα επεκταθώ γιατι δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες.