Ποια σχολή πληροφορικής στην Αθήνα να διαλέξω

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.703 μηνύματα.

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 209 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.703 μηνύματα.

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Χημείας Ιωαννίνων και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.142 μηνύματα.

Startx0

Νεοφερμένο μέλος

Ο Startx0 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 25 μηνύματα.

Leonidass

Νεοφερμένο μέλος

Ο Leonidass αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καμία.

Δεν ξέρω γιατι διαλέγει ακόμα πληροφορική ο κόσμος αλλά σας το λέω εγώ, σας το υπογράφω και με τα δυό χέρια καθώς αυτά τα συστήματα ερευνώ και αναπτύσσω πως ο,τι θα μάθετε θα είναι outdated και βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο για αυτό.

Σαν να διαλέγετε να επενδύσετε όλα σας τα λεφτά σε άλογα ενώ μόλις βγήκαν αυτοκίνητα.
Λυπάμαι αν για κάποιους είναι όνειρο αλλά ως σχολή δε θα έχει κάτι να σας δώσει.
Στη θέση σας θα διάλεγα κάτι πιο foundational.

This Is Fine GIF
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η άποψή σου στηρίζεται σε δύο βασικές παρανοήσεις, που δεν ευσταθούν ούτε επιστημονικά, ούτε επαγγελματικά.

Πρώτον, λες πως η Πληροφορική είναι «ξεπερασμένη» και ότι τα πανεπιστήμια δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν.

Αν αυτό ίσχυε, τότε γιατί οι πιο περιζήτητοι επαγγελματίες σήμερα είναι software engineers, data scientists, cloud architects και cybersecurity experts όλοι με background στην Πληροφορική;

Ακόμα και κορυφαίες θέσεις σε εταιρείες όπως Google, Microsoft, Amazon, OpenAI απαιτούν γερό θεωρητικό υπόβαθρο, που μόνο η πανεπιστημιακή εκπαίδευση μπορεί να σου προσφέρει.

Δεύτερον, συγχέεις την εξέλιξη της τεχνολογίας με την «παρακμή» της Πληροφορικής.

Η ταχεία πρόοδος της τεχνολογίας δεν ακυρώνει τη βασική εκπαίδευση, την καθιστά αναγκαία.

Χωρίς θεμέλια στις γλώσσες προγραμματισμού, στη θεωρία υπολογισμού, στα συστήματα και στα δίκτυα, δεν μπορείς να κατανοήσεις, να εξελίξεις ούτε να αξιολογήσεις τίποτα από τα σύγχρονα εργαλεία.

Το να λες ότι η Πληροφορική είναι σαν να επενδύεις σε άλογα, ενώ υπάρχουν αυτοκίνητα, δείχνει ότι δεν καταλαβαίνεις πως η Πληροφορική είναι αυτή που οδηγεί τα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρονικά, και το διαδίκτυο, και την τεχνητή νοημοσύνη, και κάθε μορφή προόδου.

Μπορεί κάποιες σχολές στην Ελλάδα να μην είναι όσο επίκαιρες θα θέλαμε.

Αυτό όμως δεν ακυρώνει ούτε την αξία του αντικειμένου, ούτε τις άπειρες προοπτικές του.Ακυρώνει απλώς τον φοιτητή που περιμένει να τα μάθει όλα παθητικά χωρίς να κάνει δική του προσπάθεια.

Ο κόσμος δεν έχει στραφεί στην Πληροφορική επειδή «δεν ξέρει τι κάνει» ίσα ίσα την έχει επιλέξει επειδή είναι ο κορυφαίος μοχλός αλλαγής και εξέλιξης στη σύγχρονη κοινωνία.Αυτό δεν είναι άποψη, είναι πραγματικότητα που αποδεικνύεται κάθε μέρα, σε κάθε επάγγελμα, σε κάθε τομέα.

Δεν χρειάζεται να μειώνουμε ολόκληρους επιστημονικούς κλάδους επειδή κάποιοι δεν τους αξιοποίησαν σωστά.Η αποτυχία κάποιων να προχωρήσουν, δεν ακυρώνει την αξία της Πληροφορικής. Την αποδεικνύουν καθημερινά αυτοί που την αξιοποίησαν σωστά.

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 209 μηνύματα.
Αμαρέλια ποιος κλάδος θεωρείς ότι ανέρχεται?
Οι κατασκευές τελειώσαν το 2012 έπειτα ο κλάδος έχει την κάτω βόλτα και σταματημός δεν υπάρχει.
Αντίθετα ο κλάδος αυτός κράτησε την χώρα στην τεράστια κρίση τότε.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 249 μηνύματα.
Παιζει ρολο το τμημα πληροφορικης που θα μπεις αν μιλαμε για αθηνα εγω προτεινω το τμημα του ΟΠΑ και μετα του χαροκοπειου. Ο λογος ειναι οτι στο ΟΠΑ κανεις πχ πρωτο εξαμηνο python οποτε εισαι ετοιμος για machine learning κλπ και στο χαροκοπειο εχουν μαθημα cloud, devops, fullstack development με τα πιο hot frameworks κλπ ενω ταυτοχρονα κανεις και μαθηματα οπως c και δομες δεδομενων. Δεν θα επελεγα εκπα καθως απο οσο εχω δει εχει πολυ c που δεν σε ετοιμαζει τοσο για την αγορα εργασιας. Ενω οπα και χαροκοπειο εχουν c++ και c αντιστοιχα αλλα κιανεις και αλλα μαθηματα που ειναι hot για την αγορα εργασιας.

aris65

Νεοφερμένο μέλος

Ο aris65 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα, είμαι από το 2ο πεδιο ( θετικών σπουδών) και κοιτάω να δηλώσω κάποιο τμημα πληροφορικής ( στα μορια τα πιάνω όλα) πιστεύετε αξιζει και ότι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.472 μηνύματα.
Καλησπέρα, είμαι από το 2ο πεδιο ( θετικών σπουδών) και κοιτάω να δηλώσω κάποιο τμημα πληροφορικής ( στα μορια τα πιάνω όλα) πιστεύετε αξιζει και ότι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω;
Η προσωπικη μου καταταξη ειναι αυτη και ειδικα για σενα απο 2ο που καταλαβαινεις φυσικη.

1.Μηχανικων πληροφορικης ΠΑΔΑ
Αυτα που θα μαθεις σε αυτη την σχολη ουτε κατα διανοια οι αλλες...αλλα εχει ξεροψυσιμο και φυσικη.... και δεν θα του λειψουν και οι αλλες γιατι η σχολη αυτη εχει μεσα και ροη λογισμικου να επιλεξει απο το 7ο εξαμηνο και μετα.
2.Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων ΕΚΠΑ
3.Πληροφορικης και Τηλεματικης Χαροκοπειο... γκλαμουρατη διαβιωση
4.Πληροφορικης ΠΑΠΕΙ
5.Πληροφορικης ΟΠΑ

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Για εμενα η καταταξη ειναι η εξης
1)Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιες ΕΚΠΑ
2)ΟΠΑ-ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ
3)ΠΑΠΕΙ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οι καθηγητες του ΟΠΑ και του ΕΚΠΑ ειναι σε αλλο επιπεδο.Προς στις σχολες του ΠΑΔΑ εχω αλλεργια(δεν με νοιαζει πειτε με κομπλεξικο).Μου φαινετε τρομερα ηλιθιο να κανεις 10 εξαμηνα στο ΠΑΔΑ.Ενω περνας ΟΠΑ-ΕΚΠΑ.Και στα ιδια ετη εχεις τελειωσεις και ενας ετος καπιου τρομερου μεταπτυχικου του ΕΚΠΑ ή του ΟΠΑ.Χαμηλο επιπεδο των φοιτητων του ΠΑΔΑ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια