Ποια οικονομική σχολή να επιλέξω;

JerryM

Νεοφερμένος

Ο JerryM αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας ,
έφτασε η στιγμή να σκεφτώ τι θα κάνω με το μέλλον μου, μετά από σκέψη κατέληξα στις οικονομικές σπουδές, με κλίση προς την διοίκηση επιχειρήσεων.Ενδιαφέρον τμήμα μου φαίνεται το <<οικονομική επιστήμη - ΟΠΑ>> καθώς είναι πιο γενικό, άρα σου επιτρέπει να επιλέξεις στην συνέχεια που θα εστιάσεις, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει περισσότερες επιλογές.(δεν είμαι σίγουρος για την διοίκηση επιχειρήσεων και γι'αυτό δεν ξέρω εάν το ΟΔΕ είναι καλή λύση.)

Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια γνώμη για το τμήμα (ΟΕ ΟΠΑ); Ίσως άλλα τμήματα στον τομέα;
Τι επαγγελματική αποκατάσταση υπάρχει;Σε ποιούς τομείς μπορώ να εργαστώ;Απολαβές;Ελεύθερος χρόνος;
Τέλος, υπάρχει κορεσμός στο επάγγελμα;Σε τι βαθμό;
 

eri548

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η eri548 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 161 μηνύματα.
Καλησπερα.. κι εγώ στην ίδια κατάσταση βρισκομαι αν κι εγώ δίνω πανελλαδικές του χρόνου.. η αλήθεια είναι πως κι εμένα με ελκύει περισσότερο η οδε, διότι το οικονομικό μου φαίνεται πιο γενικό και πιο βαρετό, σε αντίθεση με την οδε που έχει πολλά περισσότερα μαθήματα διοίκησης (μάρκετινγκ, λογιστική κλπ) και τα θεωρώ πιο "χρήσιμα" από τις οικονομικές θεωρίες και οικονομετρίες . Καλή επιτυχία σου εύχομαι σε ότι και αν επιλέξεις 😇
 
Τελευταία επεξεργασία:

don_vito

Δραστήριο μέλος

Ο don_vito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 530 μηνύματα.
Αν θες να εμβαθύνεις στην ουσία της οικονομικής επιστήμης σε όσο περισσότερο βάθος γίνεται με μαθηματικά εργαλεία στατιστικής (κυρίως) δήλωσε οικονομικής επιστήμης
Αν θες κάτι που είναι πιο κοντά στον κόσμο των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας πήγαινε λοχρη ,οδε
 

PanosGR

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Ο.Π.Α. (Αθήνα) και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,018 μηνύματα.
Αν ξέρεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με επιχειρήσεις, πήγαινε ΟΔΕ που είναι πιο στοχευμένο τμήμα και που παρέχει βασικές γνώσεις για διάφορους τομείς της εταιρείας. Στα οικονομικά μπορεί να βαρεθείς, γιατί πολλά μαθήματα βασίζονται σε θεωρίες που δεν εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις (ή τουλάχιστον δε τις αντιλαμβανονται οι υπάλληλοί αυτων). Από την άλλη, αν θες να ασχοληθείς με τις επιχειρήσεις υπό άλλες έννοιες, π.χ. βιομηχανική οργάνωση, πολιτική ανταγωνισμού κλπ., καλύτερα να επιλέξεις τμήματα οικονομικής επιστημης.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top