Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που σε αυτήν την κοινότητα υπάρχουν πολλοί γλωσσομαθεις !
Εκτός από αγγλικά που πλέον αποτελεί την στοιχειώδη γλώσσα επικοινωνίας θα ήθελα:
1 . Να συνεχίσω Σουηδικά, τα οποία έχω ήδη ξεκινήσει και είμαι σε σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά την κατανόηση κειμένων και γραμματική, αλλά δυστυχώς οι μαθητικές υποχρεώσεις δεν με βοηθούν να εμβαθύνω ιδιαίτερα και σε άλλους γλωσσικούς άξονες.
2.. Γαλλικά! Δεν έχω κάνει ποτέ μάθημα γαλλικών, γνωρίζω μόνο μερικές βασικές φράσεις, αλλά σαν γλώσσα μου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική και εκτός αυτού λατρεύω την γαλλική λογοτεχνία...
3. Γερμανικά. Αναγκαστικά διότι έχω ήδη ξεκινήσει να τα διδάσκομαι από το σχολείο και δεν θα ήθελα να τα παρατήσω... (είμαι ψυχαναγκαστικη ....)
4. Ρώσικα! Είναι μια από τις αγαπημένες μου γλώσσες κυρίως λόγω προφοράς και γραφής. Σαφώς η ρωσική κουλτούρα είναι ιδιαίτερη και αυτός είναι ένας από τους λόγους που θα ήθελα να γνωρίσω σε βάθος την γλώσσα αυτήν και τον πολιτισμό που οικοδομεί
5. Σανσκριτικά! Μέσω των σανσκριτικων αποκτά κάνεις πρόσβαση σε μεγάλο φιλοσοφικό πλούτο
6. Λατινικά. Αν και δεν σκοπεύω να ακολουθήσω θεωρητική κατεύθυνση τα Λατινικά είναι σημαντικά για τον τομέα που θέλω να ειδικευτώ
7. Αρχαία Ελληνικά. Σίγουρα ακούγεται παράδοξο λόγω του ότι διδασκόμαστε αρχαία στο σχολείο, αλλά προσωπικά το σχολικό περιβάλλον δεν με εμπνέει να ασχοληθω σε βάθος και με μεγαλύτερο μεράκι σε αυτήν την αξεπέραστη προγονικη μορφή της γλώσσας μας ...
Μακάρι να καταφερω να μάθω όλες αυτές τις γλώσσες που ανέφερα , διοτι όπως αναφέρατε και στα παραπάνω σχόλια, μέσω των ξένων γλωσσών διευρύνει κάνεις τους ορίζοντες του και ανοίγει τα μάτια του σε μια νέα διαφορετική πραγματικότητα.