blanc Νεοφερμένο μέλος Η blanc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα. 29 Μαΐου 2020 στις 13:02 Η blanc έγραψε: #741 29-05-20 13:02 Ιταλικά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. juste un instant Επιφανές μέλος Ο Βασίλης δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.876 μηνύματα. 29 Μαΐου 2020 στις 14:13 Ο juste un instant: #742 29-05-20 14:13 Με τα γαλλικα μου και μονο τα καταλαβαίνω άνετα τα ιταλικα. Το ιδιο και τα ισπανικά. Τα καταλανικα σχεδον ολα. Και αρκετα τα πορτογαλικα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 01:23 Ο Slytherin: #743 27-03-21 01:23 Καμία, γιατί είμαι τεμπέλης.Απλά ίσως προσπαθήσω να τελειοποιήσω τα Αγγλικά μου σε επίπεδο C2 κάποια στιγμή. SlimShady Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ και μας γράφει από Μελίσσια (Αττική). Έχει γράψει 966 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 12:28 Ο SlimShady: #744 27-03-21 12:28 Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 12:32 Ο Poirot έγραψε: #745 27-03-21 12:32 Ιταλικά κι εγώ, σκοπεύω να τα ξεκινήσω όσο σπουδάζω. Ακούγονται τόσο ωραία! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:14 Ο giannhs2001: #746 27-03-21 14:14 Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:21 Ο Poirot έγραψε: #747 27-03-21 14:21 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Click για ανάπτυξη... Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 15:00 Ο giannhs2001: #748 27-03-21 15:00 Αρχική Δημοσίευση από Aspiring Lawyer: Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! Click για ανάπτυξη... Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 13:57 Η miss marple: #749 28-03-21 13:57 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο Click για ανάπτυξη... Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 18:25 Ο giannhs2001: #750 28-03-21 18:25 Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Τελευταία επεξεργασία: 28 Μαρτίου 2021 miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Ιταλικά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
juste un instant Επιφανές μέλος Ο Βασίλης δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.876 μηνύματα. 29 Μαΐου 2020 στις 14:13 Ο juste un instant: #742 29-05-20 14:13 Με τα γαλλικα μου και μονο τα καταλαβαίνω άνετα τα ιταλικα. Το ιδιο και τα ισπανικά. Τα καταλανικα σχεδον ολα. Και αρκετα τα πορτογαλικα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 01:23 Ο Slytherin: #743 27-03-21 01:23 Καμία, γιατί είμαι τεμπέλης.Απλά ίσως προσπαθήσω να τελειοποιήσω τα Αγγλικά μου σε επίπεδο C2 κάποια στιγμή. SlimShady Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ και μας γράφει από Μελίσσια (Αττική). Έχει γράψει 966 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 12:28 Ο SlimShady: #744 27-03-21 12:28 Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 12:32 Ο Poirot έγραψε: #745 27-03-21 12:32 Ιταλικά κι εγώ, σκοπεύω να τα ξεκινήσω όσο σπουδάζω. Ακούγονται τόσο ωραία! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:14 Ο giannhs2001: #746 27-03-21 14:14 Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:21 Ο Poirot έγραψε: #747 27-03-21 14:21 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Click για ανάπτυξη... Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 15:00 Ο giannhs2001: #748 27-03-21 15:00 Αρχική Δημοσίευση από Aspiring Lawyer: Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! Click για ανάπτυξη... Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 13:57 Η miss marple: #749 28-03-21 13:57 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο Click για ανάπτυξη... Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 18:25 Ο giannhs2001: #750 28-03-21 18:25 Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Τελευταία επεξεργασία: 28 Μαρτίου 2021 miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Με τα γαλλικα μου και μονο τα καταλαβαίνω άνετα τα ιταλικα. Το ιδιο και τα ισπανικά. Τα καταλανικα σχεδον ολα. Και αρκετα τα πορτογαλικα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 01:23 Ο Slytherin: #743 27-03-21 01:23 Καμία, γιατί είμαι τεμπέλης.Απλά ίσως προσπαθήσω να τελειοποιήσω τα Αγγλικά μου σε επίπεδο C2 κάποια στιγμή. SlimShady Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ και μας γράφει από Μελίσσια (Αττική). Έχει γράψει 966 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 12:28 Ο SlimShady: #744 27-03-21 12:28 Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 12:32 Ο Poirot έγραψε: #745 27-03-21 12:32 Ιταλικά κι εγώ, σκοπεύω να τα ξεκινήσω όσο σπουδάζω. Ακούγονται τόσο ωραία! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:14 Ο giannhs2001: #746 27-03-21 14:14 Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:21 Ο Poirot έγραψε: #747 27-03-21 14:21 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Click για ανάπτυξη... Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 15:00 Ο giannhs2001: #748 27-03-21 15:00 Αρχική Δημοσίευση από Aspiring Lawyer: Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! Click για ανάπτυξη... Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 13:57 Η miss marple: #749 28-03-21 13:57 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο Click για ανάπτυξη... Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 18:25 Ο giannhs2001: #750 28-03-21 18:25 Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Τελευταία επεξεργασία: 28 Μαρτίου 2021 miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Καμία, γιατί είμαι τεμπέλης.Απλά ίσως προσπαθήσω να τελειοποιήσω τα Αγγλικά μου σε επίπεδο C2 κάποια στιγμή.
SlimShady Πολύ δραστήριο μέλος Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ και μας γράφει από Μελίσσια (Αττική). Έχει γράψει 966 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 12:28 Ο SlimShady: #744 27-03-21 12:28 Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 12:32 Ο Poirot έγραψε: #745 27-03-21 12:32 Ιταλικά κι εγώ, σκοπεύω να τα ξεκινήσω όσο σπουδάζω. Ακούγονται τόσο ωραία! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:14 Ο giannhs2001: #746 27-03-21 14:14 Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:21 Ο Poirot έγραψε: #747 27-03-21 14:21 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Click για ανάπτυξη... Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 15:00 Ο giannhs2001: #748 27-03-21 15:00 Αρχική Δημοσίευση από Aspiring Lawyer: Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! Click για ανάπτυξη... Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 13:57 Η miss marple: #749 28-03-21 13:57 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο Click για ανάπτυξη... Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 18:25 Ο giannhs2001: #750 28-03-21 18:25 Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Τελευταία επεξεργασία: 28 Μαρτίου 2021 miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 12:32 Ο Poirot έγραψε: #745 27-03-21 12:32 Ιταλικά κι εγώ, σκοπεύω να τα ξεκινήσω όσο σπουδάζω. Ακούγονται τόσο ωραία! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:14 Ο giannhs2001: #746 27-03-21 14:14 Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:21 Ο Poirot έγραψε: #747 27-03-21 14:21 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Click για ανάπτυξη... Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 15:00 Ο giannhs2001: #748 27-03-21 15:00 Αρχική Δημοσίευση από Aspiring Lawyer: Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! Click για ανάπτυξη... Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 13:57 Η miss marple: #749 28-03-21 13:57 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο Click για ανάπτυξη... Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 18:25 Ο giannhs2001: #750 28-03-21 18:25 Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Τελευταία επεξεργασία: 28 Μαρτίου 2021 miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:14 Ο giannhs2001: #746 27-03-21 14:14 Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:21 Ο Poirot έγραψε: #747 27-03-21 14:21 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Click για ανάπτυξη... Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 15:00 Ο giannhs2001: #748 27-03-21 15:00 Αρχική Δημοσίευση από Aspiring Lawyer: Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! Click για ανάπτυξη... Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 13:57 Η miss marple: #749 28-03-21 13:57 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο Click για ανάπτυξη... Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 18:25 Ο giannhs2001: #750 28-03-21 18:25 Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Τελευταία επεξεργασία: 28 Μαρτίου 2021 miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης.
Poirot Περιβόητο μέλος Ο Poirot δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.979 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 14:21 Ο Poirot έγραψε: #747 27-03-21 14:21 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Click για ανάπτυξη... Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 15:00 Ο giannhs2001: #748 27-03-21 15:00 Αρχική Δημοσίευση από Aspiring Lawyer: Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! Click για ανάπτυξη... Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 13:57 Η miss marple: #749 28-03-21 13:57 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο Click για ανάπτυξη... Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 18:25 Ο giannhs2001: #750 28-03-21 18:25 Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Τελευταία επεξεργασία: 28 Μαρτίου 2021 miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Κινέζικα, την γλώσσα του άλλου μεγάλου αξιοσέβαστου πολιτισμού. Από Οκτώβρη πρώτα ο Θεός θα ξεκινήσω. Αν και θα ήθελα φουλ Ρώσικα ή Γερμανικά επίσης. Click για ανάπτυξη... Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις!
giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 27 Μαρτίου 2021 στις 15:00 Ο giannhs2001: #748 27-03-21 15:00 Αρχική Δημοσίευση από Aspiring Lawyer: Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! Click για ανάπτυξη... Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 13:57 Η miss marple: #749 28-03-21 13:57 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο Click για ανάπτυξη... Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 18:25 Ο giannhs2001: #750 28-03-21 18:25 Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Τελευταία επεξεργασία: 28 Μαρτίου 2021 miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Aspiring Lawyer: Πολύ δύσκολη γλώσσα η κινεζική! Καλή τύχη εύχομαι! Μου φαίνεται δύσκολο και μόνο να αντιγράψω ένα σύμβολο, πόσο μάλλον να τη μάθω κιόλας. Πάντως ναι, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκμάθησή της. Να μας πεις πως πάει όταν ξεκινήσεις! Click για ανάπτυξη... Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο
miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 13:57 Η miss marple: #749 28-03-21 13:57 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο Click για ανάπτυξη... Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 18:25 Ο giannhs2001: #750 28-03-21 18:25 Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Τελευταία επεξεργασία: 28 Μαρτίου 2021 miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Όλα είναι δύσκολα. Και τα Ρώσικα δύσκολα θεωρούνται με άπειρους κανόνες και με άπειρες εξαιρέσεις ο καθένας. Τα Κινέζικα τουλάχιστον έχουν μόνο θέμα στην προφορά με το πολυτονικό τους και προφανώς στο να συνηθίσεις την γραφή. Το θετικό είναι ότι έχουν τέρμα απλή γραμματική έως υπερβολικά απλή θα έλεγα. Αν και όταν ξεκινήσω θα σε αφήσω ενήμερο Click για ανάπτυξη... Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά!
giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 18:25 Ο giannhs2001: #750 28-03-21 18:25 Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Τελευταία επεξεργασία: 28 Μαρτίου 2021 miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από miss marple: Τα ρωσικά προσωπικά δε μου φάνηκαν τόσο δύσκολα. Βασικά μην υπερβάλλω, είναι δύσκολα, αλλά συγκρίσιμα με ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κινέζικα/ιαπωνικά/ανατολικές γλώσσες, έχουν άλλη φιλοσοφία τελείως. Η γραμματική των ρωσικών, αν εξαιρέσεις τα ρήματα κίνησης, που είναι χάος, δεν έχουμε κλατι αντίστοιχο, μοιάζει πολύ με τη γραμματική των αρχαίων. Για μένα το δύσκολο ήταν - και είναι - η προφορά! Click για ανάπτυξη... Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε ποιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα;
miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 28 Μαρτίου 2021 στις 19:20 Η miss marple: #751 28-03-21 19:20 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ! jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Ουσιαστικά το όλο point μου ήταν ότι καμία γλώσσα δεν κατακτάται εύκολα. Η κάθε μία έχει τις δικές της διαφορές που την ξεχωρίζουν και την καθιστούν ιδιαίτερη. Όλες θέλουν κόπο, χρόνο και υπομονή. Στην Ελλάδα κυρίως μας ενδιαφέρει το χαρτί και όχι η ουσία. Τα Ρωσικά είναι και αυτά στο future plan μου σαν γλώσσα. Εσύ αν επιτρέπεις, σε πιο επίπεδο έχεις φτάσει στα Ρώσικα; Click για ανάπτυξη... ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, άλλο το χαρτί, άλλο η ουσία. Β1 έφτασα, έπρεπε να σταματήσω, αλλά σκοπεύω να τα ξαναπιάσω μόλις μπορέσω, μου αρέσουν πολύ!
jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 00:51 Ο jims έγραψε: #752 29-03-21 00:51 Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από SlimShady: Ιταλικά, γνωρίζοντας Λατινικά πιστεύω ότι θα είναι εύκολο να φτάσω σε ένα χαμηλό επίπεδο(Α2-Β1) Click για ανάπτυξη... Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα ισπανικά είναι πιο κοντά στα λατινικά και όχι τα ιταλικά. Βεβαίως και οι δύο είναι λατινογενείς αλλά έχουν μια πιο άμεση σχέση τα ισπανικά με τα λατινικά. Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά.
Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:56 Ο Slytherin: #753 29-03-21 01:56 Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από jims: Εγώ λατρεύω τα ισπανικά αλλά για λόγους χρησιμοθηρικούς θα ξεκινήσω γαλλικά. Click για ανάπτυξη... Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο.
giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 01:58 Ο giannhs2001: #754 29-03-21 01:58 Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Slytherin Πολύ δραστήριο μέλος Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:03 Ο Slytherin: #755 29-03-21 02:03 Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από giannhs2001: Προφανώς θα εννοεί σε συνάρτηση ίσως με τις σπουδές του και με κάτι που έχει στο μυαλό του. Click για ανάπτυξη... Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος.
giannhs2001 Επιφανές μέλος Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.144 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 02:06 Ο giannhs2001: #756 29-03-21 02:06 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα. miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 94 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: Jauahahwiwisjs Sotiris.Y Billprs MarcoReus spring day Maria_Xagorari Fanimaid123 Magigi Meow buffon85 stergios191919 Gus Roger10 Johnman97 Μανοςπετρ ggl Slytherin Memetchi giannhs2001 jims stefan SlimShady Georgekk tsiobieman Joo Alexecon1991 Scandal paulkin94 thecrazycretan calliope nicole1982 TonyMontanaEse Jocaste Panagiotis849 Alexandros36k harry akritas No name Lia 2006 Mhtrogoal KingOfPop charmander Scott Dimitris9 AngieN Tommy_civil Giii alextheo fmarulezkd johnietraf StudyFreak04 Lab13 Fanimaid igeorgeoikonomo lenaki001 Unseen skygge Alma Libre Άνιελ Viedo KateRdJ blanc uni77 lnesb Άρτεμις Α. jimis2001 Neos167 Evaki_555 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Πιο χρήσιμη δεύτερη γλώσσα για την πλειοψηφία πιστεύω είναι τα Γερμανικά.Αν κάποιος είναι Αρχιτέκτονας μπορεί να τον ωφελήσουν αρκετά και τα Ιταλικά.Επίσης τα Κινέζικα πιστεύω είναι μια πολύ καλή γλώσσα, για να την ξέρει κάποιος. Click για ανάπτυξη... Ναι συμφωνώ. Αν και είμαι της άποψης ότι όλες οι γλώσσες μπορούν να χρησιμεψουν και με το παραπάνω κάπου. Είναι και με τι ασχολείται ο καθένας. Εγώ σαν ιστορικός για παράδειγμα όσες γλώσσες μάθω ΟΛΕΣ έχουν χρησιμότητα.
miss marple Πολύ δραστήριο μέλος Η miss marple δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:14 Η miss marple: #757 29-03-21 09:14 Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν. jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 36 37 38 First Προηγούμενη 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Σελίδα: 38 από 38 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Εγώ θα συμφωνήσω με τον @giannhs2001. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν χρήσιμες και άχρηστες γλώσσες, στο χέρι σου είναι το πώς θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν.
jims Πολύ δραστήριο μέλος Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1.043 μηνύματα. 29 Μαρτίου 2021 στις 09:29 Ο jims έγραψε: #758 29-03-21 09:29 Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά.
Αρχική Δημοσίευση από Slytherin: Δεν βρίσκω τον λόγο που θεωρείς τα Γαλλικά πιο χρήσιμα από τα Ισπανικά. Εγώ προσωπικά την Γαλλική γλώσσα την θεωρώ από τις πιο άχρηστες εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην Γαλλία ή σε Γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά ή να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο για κάποιο λόγο. Click για ανάπτυξη... Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα πολλών διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΗΕ,ΕΕ). Μάλιστα λόγω της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ τα Γαλλικά ενδέχεται να ισχυροποιηθούν περισσότερο μέσα στην ένωση. Θεωρείται γλώσσα του διεθνούς δικαίου παράλληλα με την Αγγλική. Σκέψου ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων βγαίνει και στα Γαλλικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη μετά τα Αγγλικά και όχι τα Γερμανικά, όπως πολλοί πιστεύουν στην Ελλάδα. Επίσης ομιλείται σε όλες τις Ηπείρους. Η Γαλλία ανήκει στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη (αν δεν κάνω λάθος είναι η 6η παγκοσμίως). Τα πανεπιστήμια της είναι εξαιρετικά. Μάλιστα ορισμένα από αυτά φτάνουν να ξεπερνάνε στα rankings ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (π.χ. Σορβόννη). Κατά γενική ομολογία είναι προτιμότερο να μάθεις γαλλικά και εν συνεχεία να κάνεις ισπανικά, ιταλικά κ.λ.π λόγω της δυσκολίας της γλώσσας. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μία βόλτα οι άλλες λατινογενείς γλώσσες (αν και με αυτή την άποψη ορισμένοι διαφωνούν). Επίσης το τελευταίο διάστημα οι παλαιές σχέσεις που είχε η Ελλάδα με την Γαλλία αρχίζουν βαθμηδόν να επανακτώνται. Μάλιστα προσφάτως ο Υπ. Εξωτερικών είπε ότι θα επανενταχθούν τα Γαλλικά υποχρεωτικά στην εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή στην διπλωματική ακαδημία. Κάποιος μάλιστα το είπε αυτό στο ischool στο θέμα "Ημέρα Γαλλοφωνίας". Τα ισπανικά, από την άλλη, είναι πιο αρμονικά (κατά την προσωπική μου γνώμη). Επίσης, μετά τα Κινέζικα, είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο ως μητρική γλώσσα. Εντούτοις δεν σου παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα Γαλλικά.