Ποια κεφάλαια είναι εύκολα και ποια είναι δύσκολα;

Anxious

Νεοφερμένος

Ο Anxious αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλή χρονιά σε όλους! Είναι η πρώτη φορα που γράφω εδώ και απλως θέλω να ρωτήσω κάτι για την φυσικη στους μαθητές που ήδη έχουν τελειώσει ολόκληρη την ύλη (ακομη και παλιότερων ετών που το στέρεο ηταν ακόμη ολόκληρο στην υλη μιας και θα δώσω του χρόνου και φαντάζομαι δεν θα κοπεί).
Ποια πιστεύεται είναι η δυσκολία καθε κεφαλαίου στην φυσικη; ποιο είναι το πιο εύκολο, ποιο είναι το πιο δύσκολο; θέλω αν γίνεται να μου μιλήσετε για όλα τα κεφάλαια που είναι στην υλη. Ελπίζω να μην γίνεται τόσο έντονα αντιληπτό το τεράστιο μου άγχος για τις πανελλήνιες :). Ευχαριστώ πολύ καθε απάντηση είναι χρήσιμη για εμένα!
 

igeorgeoikonomo

Νεοφερμένος

Ο igeorgeoikonomo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Προσωπικά, το πιο δύσκολο είναι το ρευστό. Είμαστε τυχεροί που η χρήση του (μέχρι τώρα) έχει μείνει σε θέμα Β.
Έπειτα, θεωρώ πως οι ταλαντώσεις και συγκεκριμένα τα "δευτέρα" είδη (όλα εκτός απο ΑΑΤ) δυσκολεύουν αλλά ξανά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Στις ΑΑΤ αν κατέχεις τριγωνομετρία και απλή μεθοδολογία δεν θα προκύψει κάποιο ζήτημα. Έπειτα, το στερεό (αν και για εμένα είναι το πιο εύκολο) κατά κοινή ομολογία το φοβούνται όλοι αλλά αν ξέρεις λίγο μηχανική της Α λίγο κυκλική κίνηση της Β θα έχεις μια βάση.. τα συνδυαστικά αυτού του κεφαλαίου (κατεξοχήν Θέμα Δ) ναι είναι πράγματι δύσκολα αλλά διαχειρίσιμο θεματάκι. Ωστόσο, το κεφάλαιο ΗΜ (ηλεκρομαγνητισμός) είναι το πιο "ξένο" για εμένα (αφού δεν είχα κάνει ηλεκτρισμό της Β) .. με δυσκολεύει το αρχικό του κομμάτι με την εύρεση Β και F/Laplace αν έχει "περίεργα" σχήματα ή σύνθετη γεωμετρία. Οι κρούσεις (ΑΔΟ) γενικά θεωρούνται το πιο εύκολο. Όλα αυτά όμως είναι τελείως υποκειμενικά.
 
Top