Ποια καινούργια ξένη γλώσσα να επιλέξω;

vana_krlf

Νεοφερμένος

Η vana_krlf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Μεταπηδας εύκολα σε Πορτογαλικά όντως??
5 χρόνια μετά μάλλον θα γυρίσω το "ναι" σε "ναι και όχι". Γενικά πορτογαλικά και ισπανικά μοιάζουν πολύ. Επειδή έζησα ένα διάστημα Πορτογαλία, έβλεπα live Πορτογάλους και Ισπανούς να κάνουν συζήτηση μιλώντας πορτογαλικά και ισπανικά αντίστοιχα.

Τώρα ζω κάτι αντίστοιχο με Νορβηγικά, Σουηδικά και Δανικά. Μετακόμισα μετά από 3 χρόνια Σουηδία (μαθαίνοντας λίγα σουηδικά) στη Νορβηγία και βλέπω τις ομοιότητες, κυριώς στα γραπτά. Μαθαίνοντας όμως τώρα Νορβηγικά, ναι μεν με βοηθάνε τα Σουηδικά όταν διαβάζω κάτι ή όταν ψάχνω μια λέξη, αλλά από την αλλή συνεχίζω να αναμειγνύω Σουηδικά με Νορβηγικά και στις λέξεις και στον τρόπο που σχηματίζονται πχ τα ρήματα. Οπότε ανάλογα τον στόχο, το λες και δίκοπο μαχαίρι.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,813 μηνύματα.
Ναι, οι ισπανόφωνοι μαθαίνουν εύκολα γαλλικά, πορτογαλικα, ιταλικά, καταλανικά. Πολύ πιο εύκολα απ' ο,τι οι Σουηδοί μαθαίνουν νορβηγικά.
Τα ρουμανικά πάντως τα μαθαίνεις λίγο πιο δύσκολα γιατί έχουν καππιες επιρροές κι απο σλαβικές γλώσσες.
 

Νομάρχης

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νομάρχης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 169 μηνύματα.
Για κάποιο λόγο έχει ανέβη δυο φορές το θέμα και το ένα το κείμενό μου έχει κοπεί. Ζητώ συγγνώμη. Αλλά δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό.

Το κανονικό εναρκτήριο κείμενο:
"Γεια σε όλους!
Είμαι δεύτερο (προς τρίτο μιας και η χρονιά σχεδόν τελείωσε ) έτος στο πανεπιστήμιο και όπως όλοι γνωρίζουν έχω άπλετο ελεύθερο χρόνο. Γενικά μου αρέσει πάρα πολύ να μαθαίνω ξένες γλώσσες και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ποτέ δεν έπαψα να το κάνω. Είναι κάτι σαν χόμπι πλέον... Ίσως να φταίει το ότι ταξίδευα πολύ όταν ήμουν μικρός με τον πατέρα μου (είναι πιλότος γι αυτό) και πάντα με γοήτευαν οι ξένες κουλτούρες. Για να μην μακρυλογώ θέλω από την καινούργια χρονιά να ξεκινήσω μια καινούργια γλώσσα αλλά πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω. Γενικά σκεφτόμουν κάτι σε Ρώσικα αλλά είμαι ανοιχτός σε οποιεσδήποτε ιδέες αρκεί να είναι κάτι που να μην χρειάζεται να ξεσκισκείς στο διάβασμα όπως κινέζικα πχ. (γενικά οι ασιατικές γλώσσες δεν με πολυενδιαφέρουν). Παρεπιπτόντως ξέρω, εκτός από ελληνικά και εβραϊκά που είναι οι μητρικές μου (η δεύτερη λόγο καταγωγής), αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και ιαπωνικά (για αυτό και ξέρω ότι τέτοιου είδους γλώσσες θέλουν ειδικά στα μεγαλύτερα επίπεδα πολύ πολύ πολύ διάβασμα) όλες σε επίπεδο C2 (έχω τελειώσει από πλευράς πτυχίων τουλάχιστον)."
Και είμαι στο μαθηματικό.
Κάνε καμιά πρακτική, εθελοντισμό κλπ. θα έλεγα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top