Meri_k
Νεοφερμένο μέλος
Η Meri_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
08-10-25
12:35
Καλησπέρα σε όλους! Τέλειωσα την ιατρική τώρα τον Σεπτέμβρη και είμαι σε αναζήτηση ειδικότητας .Βασικό μου κριτήριο η άμεση έναρξη εργασίας ,καθώς έχω ήδη καθυστερήσει μερικά χρόνια και αυτή η καθυστέρηση με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα άσχημα. Μελλοντικά ιδανικά θα ήθελα να μετακομίσω Γερμανία/Ελβετία ή Σουηδία (όταν θα έχω τελειώσει πλέον και θα είμαι ειδικός) ,οπότε ταυτόχρονα θα ξεκινήσω μαθήματα και στις αντίστοιχες γλώσσες αναλόγα προς ποια χώρα θα κατευθυνθώ.
Υστερα από σκέψη κατέληξα στις εξής ειδικότητες.
1. Αναισθησιολογία(μπορώ να ξεκινήσω άμεσα αλλά δεν γνωριζω τι αποκατάσταση θα υπάρχει αργότερα στο εξωτερικό)
2.Ακτινολογία με σκοπό αργότερα μια εξειδίκευση σε επεμβατική( μπορώ να ξεκινήσω αμεσα αλλά γερμανία αρχίζει ήδη να επέρχεται κορεσμός)
3.Γυναικολογία(Ηταν η ειδικότητα που μου άρεσε στην σχολή αλλά είναι ιδιαίτερα κορεσμένη πλέον και εδώ και έξω.Μπορώ να ξεκινήσω άμεσα στην επαρχία αλλά θα περιμένω λίγο για το πλήρες κομμάτι)
4.παθαν /γενική ιατρική(αμεση αποκατάσταση και καλές απολαβές αλλά δεν μου αρέσουν τόσο όσο οι προηγούμενες)
Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή
1. Αναισθησιολογία(μπορώ να ξεκινήσω άμεσα αλλά δεν γνωριζω τι αποκατάσταση θα υπάρχει αργότερα στο εξωτερικό)
2.Ακτινολογία με σκοπό αργότερα μια εξειδίκευση σε επεμβατική( μπορώ να ξεκινήσω αμεσα αλλά γερμανία αρχίζει ήδη να επέρχεται κορεσμός)
3.Γυναικολογία(Ηταν η ειδικότητα που μου άρεσε στην σχολή αλλά είναι ιδιαίτερα κορεσμένη πλέον και εδώ και έξω.Μπορώ να ξεκινήσω άμεσα στην επαρχία αλλά θα περιμένω λίγο για το πλήρες κομμάτι)
4.παθαν /γενική ιατρική(αμεση αποκατάσταση και καλές απολαβές αλλά δεν μου αρέσουν τόσο όσο οι προηγούμενες)
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 660 μηνύματα.
08-10-25
13:54
Από αυτές νομίζω καλύτερα η αναισθησιολογία, γιατί στο εξωτερικό έχει καλή ποιότητα ζωής και 

, εάν δεν σε ενδιαφέρει η ιδιωτευση νομίζω είναι εξαιρετική επιλογή.
Για τις άλλες συμφωνώ με αυτά που λες. Ίσως η καλύτερη επιλογή να ήταν η γενική ιατρική καθώς σου δίνει και την δυνατότητα του ιατρείου και ειδικά επαρχία ( εάν δεν είσαι 100% σίγουρη για εξωτερικό) έχει καλή ποιότητα ζωής.
Για τις άλλες συμφωνώ με αυτά που λες. Ίσως η καλύτερη επιλογή να ήταν η γενική ιατρική καθώς σου δίνει και την δυνατότητα του ιατρείου και ειδικά επαρχία ( εάν δεν είσαι 100% σίγουρη για εξωτερικό) έχει καλή ποιότητα ζωής.
Primary Care
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Primary Care αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 206 μηνύματα.
08-10-25
15:03
Η γενική οικογενειακή ιατρική έχει και €40.000 sign up bonus εάν θυμάμαι καλά .
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Meri_k
Νεοφερμένο μέλος
Η Meri_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
08-10-25
15:19
ναι εχει .παιρνεις τα 2/3 στην αρχη και το 1/3 οταν περασεις τις εξετασεις ειδικοτητας και τελειωσεις .Αλλα πρεπει να ξεκινησεις μεσα στο 2025 και δεν ξερω αν προλαβαινω (δεν εχω καταλαβει αν αρκει να καταθεσω τα δικαιολογητικα για την ειδικοτητα στο συστημα ή πρεπει να βγει ο διορισμος στην διαυγεια)Η γενική οικογενειακή ιατρική έχει και €40.000 sign up bonus εάν θυμάμαι καλά .
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 660 μηνύματα.
08-10-25
16:37
Και νομίζω αυτά είναι τα μικτά καθαρά θα πάει γύρω στα 30.000 και πρέπει να είναι νοσοκομείο με κενή θέση.ναι εχει .παιρνεις τα 2/3 στην αρχη και το 1/3 οταν περασεις τις εξετασεις ειδικοτητας και τελειωσεις .Αλλα πρεπει να ξεκινησεις μεσα στο 2025 και δεν ξερω αν προλαβαινω (δεν εχω καταλαβει αν αρκει να καταθεσω τα δικαιολογητικα για την ειδικοτητα στο συστημα ή πρεπει να βγει ο διορισμος στην διαυγεια)
Meri_k
Νεοφερμένο μέλος
09-10-25
09:29
ακριβως ετσι ειναιΚαι νομίζω αυτά είναι τα μικτά καθαρά θα πάει γύρω στα 30.000 και πρέπει να είναι νοσοκομείο με κενή θέση.
Για γενικη ιατρικη και στο εξωτερικο υπαρχει αποκατασταση απλα σε μικροτερες πολεις...ειναι μια safe επιλογη ,η οποια ομως δεν με ενθουσιαζει καθολου καθως η παθολογια ηταν το χειροτερο μαθημα για εμενα στην σχολη ...Από αυτές νομίζω καλύτερα η αναισθησιολογία, γιατί στο εξωτερικό έχει καλή ποιότητα ζωής και, εάν δεν σε ενδιαφέρει η ιδιωτευση νομίζω είναι εξαιρετική επιλογή.
Ακτινολογια γιατι την απερριψες ?
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
09-10-25
10:35
ακριβως ετσι ειναι
Για γενικη ιατρικη και στο εξωτερικο υπαρχει αποκατασταση απλα σε μικροτερες πολεις...ειναι μια safe επιλογη ,η οποια ομως δεν με ενθουσιαζει καθολου καθως η παθολογια ηταν το χειροτερο μαθημα για εμενα στην σχολη ...
Ακτινολογια γιατι την απερριψες ?
Στην ακτινολογία έχω κάποιες δεύτερες σκέψεις με το ΑΙ και την Τηλεϊατρική.
Προφανώς δεν λέω ότι θα την εξαφανίσει, αλλά στα επόμενα 10-15 χρόνια μου φαίνεται ότι θα μειωθεί η ζήτηση. Για την επεμβατική δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα, αλλά σίγουρα υπάρχει μια επικάλυψη με άλλες ειδικότητες όπως αγγειοχειρουργική, οπότε δεν γνωρίζω τι αποκατάσταση έχει. Και άραγε αν μειωθούν οι θέσεις τις ακτινολογίας στο μέλλον δεν θα στραφούν ακόμα περισσότεροι προς την επεμβατική;
Θα σου δώσω μία άλλη ιδέα για ειδικότητες : αλλεργιολογια και ιατρική της εργασίας.
Meri_k
Νεοφερμένο μέλος
09-10-25
11:05
Eυχαριστω! Αγνωστες ειδικοτητες και οι δυο ,οπως και η ιατρικη αποκαταστασης .Δυστυχως δεν ειχαμε αντιστοιχα μαθηματα στην σχολη και δεν εχω ιδεα με τι ασχολουνται(εχω καποιες θεωριες αλλα αλλο θεωρια αλλο να το εχεις δει στην πραξη).Επισης με προβληματιζει το γεγονος οτι ιατρικη της εργασιας και φυσιατρικη εχουν μονιμως αδειες λιστες (για αλλεργιολογια δεν το εχω ψαξει ακομα) ,κατι παρομοιο συμβαινει και με την πυρηνικη ιατρικη η οποια προκειται να ενωθει με την ακτινολογια στο κοντινο μελλον (στην υπολοιπη ευρωπη αυτα τα 2 ειναι μια ειδικοτητα) ,οποτε ισως γι αυτο τον λογο και οι αδειες λιστες στην συγκεκριμενη ειδικοτητα ?Στην ακτινολογία έχω κάποιες δεύτερες σκέψεις με το ΑΙ και την Τηλεϊατρική.
Προφανώς δεν λέω ότι θα την εξαφανίσει, αλλά στα επόμενα 10-15 χρόνια μου φαίνεται ότι θα μειωθεί η ζήτηση. Για την επεμβατική δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα, αλλά σίγουρα υπάρχει μια επικάλυψη με άλλες ειδικότητες όπως αγγειοχειρουργική, οπότε δεν γνωρίζω τι αποκατάσταση έχει. Και άραγε αν μειωθούν οι θέσεις τις ακτινολογίας στο μέλλον δεν θα στραφούν ακόμα περισσότεροι προς την επεμβατική;
Θα σου δώσω μία άλλη ιδέα για ειδικότητες : αλλεργιολογια και ιατρική της εργασίας.
Επισης παθαν και κυτταρολογια θα ενωθουν .Τελικα οπου υπαρχουν αδειες λιστες ισως υπαρχει καποιος λογος γι' αυτο ?Η ισως και οχι ,αν αναλογιστουμε οτι 5χρονια πριν ολες οι λιστες αναισθησιολογιας ηταν αδειες και μαλιστα ηταν και αγονη ειδικοτητα και επαιρνε πριμ +250 Ε/μηνα, ενω τωρα 5 χρονια μετα η κατασταση εχει αλλαξει τελειωςEυχαριστω! Αγνωστες ειδικοτητες και οι δυο ,οπως και η ιατρικη αποκαταστασης .Δυστυχως δεν ειχαμε αντιστοιχα μαθηματα στην σχολη και δεν εχω ιδεα με τι ασχολουνται(εχω καποιες θεωριες αλλα αλλο θεωρια αλλο να το εχεις δει στην πραξη).Επισης με προβληματιζει το γεγονος οτι ιατρικη της εργασιας και φυσιατρικη εχουν μονιμως αδειες λιστες (για αλλεργιολογια δεν το εχω ψαξει ακομα) ,κατι παρομοιο συμβαινει και με την πυρηνικη ιατρικη η οποια προκειται να ενωθει με την ακτινολογια στο κοντινο μελλον (στην υπολοιπη ευρωπη αυτα τα 2 ειναι μια ειδικοτητα) ,οποτε ισως γι αυτο τον λογο και οι αδειες λιστες στην συγκεκριμενη ειδικοτητα ?
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.266 μηνύματα.
09-10-25
11:41
ΚαλημεραΚαλησπέρα σε όλους! Τέλειωσα την ιατρική τώρα τον Σεπτέμβρη και είμαι σε αναζήτηση ειδικότητας .Βασικό μου κριτήριο η άμεση έναρξη εργασίας ,καθώς έχω ήδη καθυστερήσει μερικά χρόνια και αυτή η καθυστέρηση με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα άσχημα. Μελλοντικά ιδανικά θα ήθελα να μετακομίσω Γερμανία/Ελβετία ή Σουηδία (όταν θα έχω τελειώσει πλέον και θα είμαι ειδικός) ,οπότε ταυτόχρονα θα ξεκινήσω μαθήματα και στις αντίστοιχες γλώσσες αναλόγα προς ποια χώρα θα κατευθυνθώ.
Η Ιατρικη ειναι λειτουργημα οχι επαγγελμα.
Κανουμε ιατρικη για να βοηθαμε και οχι να τα κονομαμε.
Μετρα λοιπον:
Μετρα γιατι πηγες ιατρικη ?( το εγραψα καλα φυσικη δεν μετρα)
Μετρα την ικανοτητα σκεψης σου.
Μετρα οξυδέρκεια σου ( εχεις ματια και στην πλατη)?
Μετρα τον αλτρουισμό σου
Μετρα ποσο εμποριο την θες.
Ειδικοτητες πολlες.. ολες καλες ...αλλες συντομες αλλες περιμενεις ..οκ οσο περιμενεις το καλο να ερθει η ωρα του.. μπορεις να τακτοποιεις ραφια σε μαρκετ.
Ειδικοτητες ελευθερου ιατρειου με παραπανω χρηματα και λιγες ευθυνες:
Παθολογια διαβητολογια
Καρδιολογια
ΩΡΛ
Παιδιαρικη ( θελει τα ματια στην πλατη που ειπαμε)
Δερματολογια ( ειδικοτητα κοριστιων)
Οφθαλμολογια
Ενδοκρινολογια
Νευρολογια
Ψυχιατρικη
Μετα οι αλλες ειναι (+ τις παραπανω) του νοσοκομειου και δυσκολες με λιγοτερα χρηματα.
Η επεμβατικη ιατρικη δεν ειναι αστεια θελει ικανοτητες και επιδεξιοτητες.
Η αναισθησιολογια παλι μαστιγωνει τα νευρα σε καθε μια περιπτωση γιατι παιζεις με θανατο και ζωη επιτοπου.
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
09-10-25
12:17
Καλημερα
Μετρα λοιπον:
Μετρα τον αλτρουισμό σου
Ειδικοτητες πολlες.. ολες καλες ...αλλες συντομες αλλες περιμενεις ..οκ οσο περιμενεις το καλο να ερθει η ωρα του.. μπορεις να τακτοποιεις ραφια σε μαρκετ.
Παθολογια διαβητολογια
Καρδιολογια
ΩΡΛ
Οφθαλμολογια
Ενδοκρινολογια
Νευρολογια
Ψυχιατρικη
Μετα οι αλλες ειναι (+ τις παραπανω) του νοσοκομειου και δυσκολες με λιγοτερα χρηματα.
Η αναισθησιολογια παλι μαστιγωνει τα νευρα σε καθε μια περιπτωση γιατι παιζεις με θανατο και ζωη επιτοπου.
Ωραία τα λες αλλά κάποιες από αυτές έχουν απίστευτη αναμονή και είπε θέλει άμεση έναρξη
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.266 μηνύματα.
09-10-25
12:21
ε μα ειπα ..σε εβαλα και ασμα..ειναι μεσα στα μετρα.Ωραία τα λες αλλά κάποιες από αυτές έχουν απίστευτη αναμονή και είπε θέλει άμεση έναρξη
Meri_k
Νεοφερμένο μέλος
09-10-25
12:22
Συμφωνω σε ολα οσα προειπες .Εχω επικεντρωθει στο κομματι της επαγγελματικης αποκαταστασης ,διοτι γνωριζω πολυ καλα οτι μειονεκτω εναντι των συνυποψηφιων μου με την εννοια οτι αργησα να τελειωσω την σχολη και ειμαι λιγο μεγαλυτερη σε ηλικια(οχι τραγικη διαφορα αλλα ας πουμε αλλοι στην ηλικια μου ειναι προς το τελος ειδικοτητας/την τελειωνουν τωρα , ενω εγω την αρχιζω τωρα).Οποτε δεν θα ηθελα να προσθεσω ακομα παραπανω καθυστερηση στην ηδη υπαρχουσα.Καλημερα
Μετρα λοιπον:
Μετρα τον αλτρουισμό σου
Παθολογια διαβητολογια
Καρδιολογια
ΩΡΛ
Οφθαλμολογια
Ενδοκρινολογια
Νευρολογια
Ψυχιατρικη
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
09-10-25
12:26
Είναι επειδή δεν ερχόμαστε σε επαφή με αυτές τις ειδικότητες στην σχολή και επειδή δεν δίνουν την δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου.Eυχαριστω! Αγνωστες ειδικοτητες και οι δυο ,οπως και η ιατρικη αποκαταστασης .Δυστυχως δεν ειχαμε αντιστοιχα μαθηματα στην σχολη και δεν εχω ιδεα με τι ασχολουνται(εχω καποιες θεωριες αλλα αλλο θεωρια αλλο να το εχεις δει στην πραξη).Επισης με προβληματιζει το γεγονος οτι ιατρικη της εργασιας και φυσιατρικη εχουν μονιμως αδειες λιστες (για αλλεργιολογια δεν το εχω ψαξει ακομα) ,κατι παρομοιο συμβαινει και με την πυρηνικη ιατρικη η οποια προκειται να ενωθει με την ακτινολογια στο κοντινο μελλον (στην υπολοιπη ευρωπη αυτα τα 2 ειναι μια ειδικοτητα) ,οποτε ισως γι αυτο τον λογο και οι αδειες λιστες στην συγκεκριμενη ειδικοτητα ?
Αλλεργιολογια έχει ιδιωτικό ιατρείο αλλά για τέτοιου τύπου εξετάσεις συνήθως ο κόσμος θα πάει νοσοκομείο, όχι στον ιδιώτη. Η φυσιατρικη έχει πανάκριβο ιατρείο.
Πυρηνική ιατρική έχει πιο περιορισμένες θέσεις εργασίας και για αυτό προτιμούν τις ακτίνες.
Πολύ πιθανό να μην σου άρεσε η ιατρική της εργασίας καθώς μοιάζει ως έναν βαθμό με την γενική ιατρική.
Είχα κάνει και αλλεργιολογια και ιατρική εργασίας ως μαθήματα επιλογής, γενικά οι ειδικοί και οι ειδικευόμενοι ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένη με την επιλογή τους, ενώ σε άλλες ειδικότητες πχ χειρουργική μας έλεγαν να το σκεφτείτε καλά δεν αξίζει τόσο κλπ
Επισης παθαν και κυτταρολογια θα ενωθουν .Τελικα οπου υπαρχουν αδειες λιστες ισως υπαρχει καποιος λογος γι' αυτο ?Η ισως και οχι ,αν αναλογιστουμε οτι 5χρονια πριν ολες οι λιστες αναισθησιολογιας ηταν αδειες και μαλιστα ηταν και αγονη ειδικοτητα και επαιρνε πριμ +250 Ε/μηνα, ενω τωρα 5 χρονια μετα η κατασταση εχει αλλαξει τελειως
Παθαν και κυτταρολογία πάλι δεν έχουν ιδιωτικό ιατρείο.
Θα μου πεις αναισθησιολογία γιατί δεν έχει άδειες λίστες, είναι γιατί τουλάχιστον έχεις επαφή με τον ασθενή ( οι εργαστηριακές σίγουρα δεν είναι για όλους) και στο εξωτερικό έχει
Κάποιοι ασχολούνται με ιατρείο του πόνου / βελονισμό.
Προσωπικά δεν θα έκανα αναισθησιολογία στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό βγάζουν όσο οι χειρουργοί, στην Ελλάδα δεν θα δουν ποτέ τον μισθό του χειρουργού
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
09-10-25
12:37
Ναι οκ σεβαστο..γιατι ομως την ειδικοτητα την εχετε ως μια προχειρη μεταβατικη κατασταση...? εργασια κανονικη ειναι και μαλιστα πληρωνεται καλα.Συμφωνω σε ολα οσα προειπες .Εχω επικεντρωθει στο κομματι της επαγγελματικης αποκαταστασης ,διοτι γνωριζω πολυ καλα οτι μειονεκτω εναντι των συνυποψηφιων μου με την εννοια οτι αργησα να τελειωσω την σχολη και ειμαι λιγο μεγαλυτερη σε ηλικια(οχι τραγικη διαφορα αλλα ας πουμε αλλοι στην ηλικια μου ειναι προς το τελος ειδικοτητας/την τελειωνουν τωρα , ενω εγω την αρχιζω τωρα).Οποτε δεν θα ηθελα να προσθεσω ακομα παραπανω καθυστερηση στην ηδη υπαρχουσα.
Ολοι οι τεχνιτες παιρνουν απο καποια χρονια προσαρμογης υπο την επιβλεψη έμπειρων.
Meri_k
Νεοφερμένο μέλος
09-10-25
12:40
Γιατι ολοι διαλεγουν ειδικοτητες που εχεις την επιλογη ιδιωτικου ιατρειου στο μελλον? Οκ το κατανοω οτι στα ελληνικα νοσοκομεια η κατασταση για ενα ειδικευομενο(ή και ειδικο ακομα) ειναι αθλια στις περισσοτερες των περιπτωσεων .Αλλα αν κανεις υπομονη για να τελειωσεις την ειδικοτητα στην Ελλαδα (ή φυγεις και πριν την τελειωσεις ακομα ), οι συνθηκες θα ειναι καλυτερες εξω. Συν του οτι και ιδιωτικο ιατρειο να εχεις ,ποιος σου εξασφαλιζει οτι θα εχεις ασθενεις? Αν ηταν τοσο απλο γιατι ολοι οι καθηγητες μας που ειναι και 50+ δουλευουν και σε νοσοκομειο και εχουν και ιατρειο τα απογευματα? Θα μπορουσαν απλα να εχουν μονο το ιατρειο και να μην ξαναασχοληθουν με νοσοκομεια .Δεν ξερω...μου διαφευγει κατι ?Είναι επειδή δεν ερχόμαστε σε επαφή με αυτές τις ειδικότητες στην σχολή και επειδή δεν δίνουν την δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου.
Αλλεργιολογια έχει ιδιωτικό ιατρείο αλλά για τέτοιου τύπου εξετάσεις συνήθως ο κόσμος θα πάει νοσοκομείο, όχι στον ιδιώτη. Η φυσιατρικη έχει πανάκριβο ιατρείο.
Πυρηνική ιατρική έχει πιο περιορισμένες θέσεις εργασίας και για αυτό προτιμούν τις ακτίνες.
Πολύ πιθανό να μην σου άρεσε η ιατρική της εργασίας καθώς μοιάζει ως έναν βαθμό με την γενική ιατρική.
Είχα κάνει και αλλεργιολογια και ιατρική εργασίας ως μαθήματα επιλογής, γενικά οι ειδικοί και οι ειδικευόμενοι ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένη με την επιλογή τους, ενώ σε άλλες ειδικότητες πχ χειρουργική μας έλεγαν να το σκεφτείτε καλά δεν αξίζει τόσο κλπ
Παθαν και κυτταρολογία πάλι δεν έχουν ιδιωτικό ιατρείο.
Θα μου πεις αναισθησιολογία γιατί δεν έχει άδειες λίστες, είναι γιατί τουλάχιστον έχεις επαφή με τον ασθενή ( οι εργαστηριακές σίγουρα δεν είναι για όλους) και στο εξωτερικό έχει
Κάποιοι ασχολούνται με ιατρείο του πόνου / βελονισμό.
Προσωπικά δεν θα έκανα αναισθησιολογία στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό βγάζουν όσο οι χειρουργοί, στην Ελλάδα δεν θα δουν ποτέ τον μισθό του χειρουργού
Η ειδικοτητα δεν πληρωνεται καθολου καλα ,αν αναλογιστουμε τα 6 χρονια σπουδων πριν+το διαβασμα κατα την διαρκεια της ειδικοτητας + το στρες διοτι η ευθυνη ειναι μεγαλη + τα ωραρια (υπερωριες απληρωτες , εφημεριες 36 ωρων) + προσβολες απο ειδικους και καθηγητες και ελλειψη εκπαιδευσης προς τους ειδικευομενους (αυτα ποικιλλουν απο κλινικη σε κλινικη αλλα πλεον να βρεις εκπαιδευτικη κλινικη ειναι σπανιο φαινομενο)Ναι οκ σεβαστο..γιατι ομως την ειδικοτητα την εχετε ως μια προχειρη μεταβατικη κατασταση...? εργασια κανονικη ειναι και μαλιστα πληρωνεται καλα.
Ολοι οι τεχνιτες παιρνουν απο καποια χρονια προσαρμογης υπο την επιβλεψη έμπειρων.
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
09-10-25
12:51
Γιατι ολοι διαλεγουν ειδικοτητες που εχεις την επιλογη ιδιωτικου ιατρειου στο μελλον? Οκ το κατανοω οτι στα ελληνικα νοσοκομεια η κατασταση για ενα ειδικευομενο(ή και ειδικο ακομα) ειναι αθλια στις περισσοτερες των περιπτωσεων .Αλλα αν κανεις υπομονη για να τελειωσεις την ειδικοτητα στην Ελλαδα (ή φυγεις και πριν την τελειωσεις ακομα ), οι συνθηκες θα ειναι καλυτερες εξω. Συν του οτι και ιδιωτικο ιατρειο να εχεις ,ποιος σου εξασφαλιζει οτι θα εχεις ασθενεις? Αν ηταν τοσο απλο γιατι ολοι οι καθηγητες μας που ειναι και 50+ δουλευουν και σε νοσοκομειο και εχουν και ιατρειο τα απογευματα? Θα μπορουσαν απλα να εχουν μονο το ιατρειο και να μην ξαναασχοληθουν με νοσοκομεια .Δεν ξερω...μου διαφευγει κατι ?
Επειδή αν μπορέσεις να καταφέρεις στην Ελλάδα να βγάζεις χρήματα δεν υπάρχει λόγος να φύγεις έξω. Φυσικά υπάρχουν αλλα άτομα που θέλουν να ζήσουν εξωτερικό για άλλους λόγους, αλλά είναι η μειοψηφία.
Κανένας δεν σου διασφαλίζει ότι θα έχεις ασθενείς, απλά ένα τεράστιο ποσοστό έχουν ήδη ιατρεία από γονείς ή έχουν χρήματα να το στηρίξουν. Επίσης επαρχία ξέρεις ότι θα έχεις δουλειά.
Οι καθηγητές κάθονται γιατί πλέον είναι σε μεγάλη θέση, τσεπωνουν ασθενείς και κυρίως το γουστάρουν. Επίσης οι πανεπιστημιακοί συνήθως παίρνουν και διπλάσια τιμή στο ιδιωτικό τους ιατρείο, έχει άλλο κύρος να λες ότι είσαι καθηγητές ιατρικης. Βέβαια έχω δει επιμελητες να παραιτούνται και να στρέφονται ιδιωτικά.
Παράδειγμα: σήμερα έκανα μάθημα νευρολογίας, παίρνει τον καθηγητή ασθενής και του λέει θέλω να κλείσω ραντεβού αλλά δεν βρίσκω στο νοσοκομείο, αυτός της λέει είμαστε κλεισμένοι για τον επόμενο μήνα, αλλά μπορείς να κλείσεις στο ιατρείο μου. Και όντως έκλεισε.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
09-10-25
13:11
Ναι να συμφωνήσω οτι τα 1300 που σου δινουν δεν ειναι πολλα και ουτε αρκετα.Γιατι ολοι διαλεγουν ειδικοτητες που εχεις την επιλογη ιδιωτικου ιατρειου στο μελλον? Οκ το κατανοω οτι στα ελληνικα νοσοκομεια η κατασταση για ενα ειδικευομενο(ή και ειδικο ακομα) ειναι αθλια στις περισσοτερες των περιπτωσεων .Αλλα αν κανεις υπομονη για να τελειωσεις την ειδικοτητα στην Ελλαδα (ή φυγεις και πριν την τελειωσεις ακομα ), οι συνθηκες θα ειναι καλυτερες εξω. Συν του οτι και ιδιωτικο ιατρειο να εχεις ,ποιος σου εξασφαλιζει οτι θα εχεις ασθενεις? Αν ηταν τοσο απλο γιατι ολοι οι καθηγητες μας που ειναι και 50+ δουλευουν και σε νοσοκομειο και εχουν και ιατρειο τα απογευματα? Θα μπορουσαν απλα να εχουν μονο το ιατρειο και να μην ξαναασχοληθουν με νοσοκομεια .Δεν ξερω...μου διαφευγει κατι ?
Η ειδικοτητα δεν πληρωνεται καθολου καλα ,αν αναλογιστουμε τα 6 χρονια σπουδων πριν+το διαβασμα κατα την διαρκεια της ειδικοτητας + το στρες διοτι η ευθυνη ειναι μεγαλη + τα ωραρια (υπερωριες απληρωτες , εφημεριες 36 ωρων) + προσβολες απο ειδικους και καθηγητες και ελλειψη εκπαιδευσης προς τους ειδικευομενους (αυτα ποικιλλουν απο κλινικη σε κλινικη αλλα πλεον να βρεις εκπαιδευτικη κλινικη ειναι σπανιο φαινομενο)
Ναι να συμφωνήσω οτι τα 6 και μαλλον 7 χρονια στα θρανια δεν ειναι λιγα.
Εσυ μπορεις να μου εξηγήσεις γιατι παιρνω 720?
Και εγω εκανα 7-8 χρονια σπουδων .. και εμενα με βαλανε στο μπεντερ με δυσκολοτερα μαθηματα.
Ναι αλλα εσυ σωζεις ζωες.
Ναι και εγω ζω κοσμο ...και αμα σου κατεβασω τους διακοπτες οχι αναλυση αιματος δεν θα εχεις να δεις και αντινογραφια... αλλα ουτε το στηθοσκοπειο σου και χαρτι να γραψεις Τ4 δεν θα βρισκεις.
Ε ποσο δευτερατζα να ειμαι?
Οπως και να το κανεις οι γιατροι ειναι οι πρωτοι ''καλοπληρωμενοι'' ως νεοι σε αυτην την πλουσια χωρα του οπεκεπε.
Meri_k
Νεοφερμένο μέλος
09-10-25
13:24
Προσφορα και ζητηση .Μπορει συγκριτικα με αλλα επαγγελματα οι ειδικευομενοι να φαινονται καλοπληρωμενοι αλλα συγκριτικα με τους ειδικευομενους του εξωτερικου ειμαστε κακοπληρωμενοι.Και εφ οσον υπαρχουν ανοιχτα συνορα, ο καθε ενας επιλεγει τι τον συμφερει περισσοτερο και του αποδιδει μια καλυτερη ποιοτητα ζωης .Επιπροσθετα στο εξωτερικο υπαρχει μεγαλυτερη διαφανεια.Με λιγα λογια αν ειμαι χειρουργος εδω ειμαι καταδικασμενος να ζω στην σκια μεγαλοχειρουργων ή των τεκνων τους,ακομα και αν ειμαι ικανοτερος.Γιατι να βασανιζομαι ετσι ?Ενω μπορει να αναγνωριστει η αξια μου εξω και να χαιρω της εκτιμησης και του σεβασμου που δικαιουμαι ?Ναι να συμφωνήσω οτι τα 1300 που σου δινουν δεν ειναι πολλα και ουτε αρκετα.
Ναι να συμφωνήσω οτι τα 6 και μαλλον 7 χρονια στα θρανια δεν ειναι λιγα.
Εσυ μπορεις να μου εξηγήσεις γιατι παιρνω 720?
Και εγω εκανα 7-8 χρονια σπουδων .. και εμενα με βαλανε στο μπεντερ με δυσκολοτερα μαθηματα.
Ναι αλλα εσυ σωζεις ζωες.
Ναι και εγω ζω κοσμο ...και αμα σου κατεβασω τους διακοπτες οχι αναλυση αιματος δεν θα εχεις να δεις και αντινογραφια... αλλα ουτε το στηθοσκοπειο σου και χαρτι να γραψεις Τ4 δεν θα βρισκεις.
Ε ποσο δευτερατζα να ειμαι?
Οπως και να το κανεις οι γιατροι ειναι οι πρωτοι ''καλοπληρωμενοι'' ως νεοι σε αυτην την πλουσια χωρα του οπεκεπε.
Δεν ξερω τι επαγγελμα κανετε αλλα νομιζω τα ιδια ισχυουν πανω κατω σε ολους ,οχι μονο στους γιατρους.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
09-10-25
13:31
Οκ αντε πηγαινε... περπατα στο δρομο hi τι hi και οπου σε βγαλειΠροσφορα και ζητηση .Μπορει συγκριτικα με αλλα επαγγελματα οι ειδικευομενοι να φαινονται καλοπληρωμενοι αλλα συγκριτικα με τους ειδικευομενους του εξωτερικου ειμαστε κακοπληρωμενοι.Και εφ οσον υπαρχουν ανοιχτα συνορα, ο καθε ενας επιλεγει τι τον συμφερει περισσοτερο και του αποδιδει μια καλυτερη ποιοτητα ζωης .Επιπροσθετα στο εξωτερικο υπαρχει μεγαλυτερη διαφανεια.Με λιγα λογια αν ειμαι χειρουργος εδω ειμαι καταδικασμενος να ζω στην σκια μεγαλοχειρουργων ή των τεκνων τους,ακομα και αν ειμαι ικανοτερος.Γιατι να βασανιζομαι ετσι ?Ενω μπορει να αναγνωριστει η αξια μου εξω και να χαιρω της εκτιμησης και του σεβασμου που δικαιουμαι ?
Δεν ξερω τι επαγγελμα κανετε αλλα νομιζω τα ιδια ισχυουν πανω κατω σε ολους ,οχι μονο στους γιατρους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Nala
- Farmakopoios
- elinamav
- giorgos8907
- Giannis_19
- Penny1903
- GeorgeTheBoss
- AggelikiGr
- katerina1980
- andromaxh07
- Debugging_Demon
- Xryssa
- sophieee
- aris65
- Elvi
- Than003
- Kafkinos
- user110908
- Corfu kitty
- bigguy
- Dr.Katalyst
- gianikit
- thenutritionist
- Meri_k
- Ryuzaki
- Leo komm
- Martheos
- Dr. Gl. Luminous
- hello1234
- charmander
- sakplat
- marakimarouli
- Anna1974.
- tzoulio
- andreouk
- Scandal
- friesnchocolate
- SKG
- nucomer
- Κλημεντίνη
- PhysicsEnjoyer
- BatGuin
- zaxarhh
- waakaq
- sophiaa
- Jauahahwiwisjs
- elefther1ou_
- flytern
- abyssiniancat
- Hased Babis
- Loustep
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Αγγελίες
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki