Ποια είναι τα πρότυπα ομορφιάς σε άντρες και γυναίκες σήμερα;

donpablo

Νεοφερμένο μέλος

Ο donpablo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωση στην Γερμανία και Αυστρία είναι ότι πολλές κοπέλες δεν ντρέπονται να φορούν γυαλιά μυωπίας. Οπότε και δεν τα αντικαθιστούν με φακούς επαφής. Στην Ελλάδα; Γιατί τόση έλλειψη αυτοπεποίθηση γλυκούλες μου;

Γιατί αρπάζεσαι; Απαγορεύεται να λέμε τη γνώμη μας; Ποιο τσουβάλιασμα έκανα; Αν τώρα θεωρείς ότι θίγω συγκεκριμένο κόσμο, ξυδάκι. Στις φασιστικές μπανανίες, μας φταίει και ο γείτονας. Στην Ελλάδα; τι όχι; :studying: Νιώθω ότι τα τελευταία χρόνια, η δημόσια γνώμη λιθοβολείται όταν ακούγονται πράγματα κοινής λογικής.
Συγνώμη που θα στο πω αλλά ποιο φασιστικό από το να κατηγιριοποιεις ανθρώπους με βάση την εμφάνιση δεν υπάρχει επιπλέον ξέρεις ποιο είναι το πρωτυπο ομορφιάς είναι ο άνθρωπος που θα κάνει όμορφες τις μέρες σου

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.067 μηνύματα.
Συγνώμη που θα στο πω αλλά ποιο φασιστικό από το να κατηγιριοποιεις ανθρώπους με βάση την εμφάνιση δεν υπάρχει επιπλέον ξέρεις ποιο είναι το πρωτυπο ομορφιάς είναι ο άνθρωπος που θα κάνει όμορφες τις μέρες σου

Nομίζω ότι μου επιτίθεσαι χωρίς λόγο, επειδή τυγχάνει και έχω μια διαφορετική πολυπολιτισμική εικόνα εκτός Ελλάδα και καλώς ή κακώς, υπάρχουν κάποιες διαφορές που ενδεχόμενα αδικούν κάποιες κοπέλες που πιθανόν να πιέζονται λόγω εικόνας, να κάνουν πράγματα για να δείχνουν όμορφες και ίδιες. Αυτό σε κάποιους ανθρώπους δημιουργεί πολλές φορές αδιέξοδα, κόστη και ψυχική κόπωση. Εκεί ήταν η ένστασή μου, στα πλαίσια πάντα μιας διαφορετικής άποψης.

Αυτό το πράγμα να μην τολμάμε να λέμε μια διαφορετική γνώμη στην Ελλάδα, επειδή χαλάει την μίζερη γενική άποψη, έχει κουράσει.

:beachball:

cinephilee

Νεοφερμένο μέλος

Η cinephilee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Στερεοτυπικά 2025

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Αδύνατη με σφιχτό σώμα, ψηλή, έντονη μέση, σφιχτό ανοδικό κανονικό/μεγάλο στήθος/οπίσθια, πλούσια μακριά ίσια μαλλιά έως την μέση-κατά προτίμηση ξανθά, tanned καθαρό δέρμα, γαλάζια/πράσινα αμυγδαλωτά μάτια, σαρκώδη χείλια, γαλλική μύτη, έντονα ζυγωματικά, jawline, μακριά λεπτά δάχτυλα, μακρύς λαιμός, ίσια μεγάλα λαμπερά δόντια και περιποιημένη.
1765398123200.png

ΑΝΔΡΕΣ
Ύψος 180+, γυμνασμένο σώμα με sixpack, jawline,έντονα ζυγωματικά, πλούσια μαλλιά, ίσια δόντια και σικάτος.
1765398324446.png

Συνημμένα

• 1765398190420.png
    1765398190420.png
    2,8 MB · Εμφανίσεις: 6

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 640 μηνύματα.
Στερεοτυπικά 2025

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Αδύνατη με σφιχτό σώμα, ψηλή, έντονη μέση, σφιχτό ανοδικό κανονικό/μεγάλο στήθος/οπίσθια, πλούσια μακριά ίσια μαλλιά έως την μέση-κατά προτίμηση ξανθά, tanned καθαρό δέρμα, γαλάζια/πράσινα αμυγδαλωτά μάτια, σαρκώδη χείλια, γαλλική μύτη, έντονα ζυγωματικά, jawline, μακριά λεπτά δάχτυλα, μακρύς λαιμός, ίσια μεγάλα λαμπερά δόντια και περιποιημένη.

ΑΝΔΡΕΣ
Ύψος 180+, γυμνασμένο σώμα με sixpack, jawline,έντονα ζυγωματικά, πλούσια μαλλιά, ίσια δόντια και σικάτος.
Εγώ πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρα θέμα συμμετρίας και γούστου, έχω δει και κοπέλες που είναι πανέμορφες χωρίς να έχουν όσα περιγράφεις και άνδρες που έχουν κάποιες "ατέλειες" και είναι πολύ όμορφοι π.χ εμένα ο Καράβας δεν είναι καθόλου ο τύπος μου, χωρίς βέβαια να λέω ότι δεν είναι κούκλος

cinephilee

Νεοφερμένο μέλος

Η cinephilee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Εγώ πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρα θέμα συμμετρίας και γούστου, έχω δει και κοπέλες που είναι πανέμορφες χωρίς να έχουν όσα περιγράφεις και άνδρες που έχουν κάποιες "ατέλειες" και είναι πολύ όμορφοι π.χ εμένα ο Καράβας δεν είναι καθόλου ο τύπος μου, χωρίς βέβαια να λέω ότι δεν είναι κούκλος
Δεν είπα ότι είναι δικά μου γούστα. Είπα την γνώμη μου για το τι έχω λάβει σαν προσλαμβάνουσες από την κοινωνία ως τώρα. Ότι αυτοί θεωρούνται ωραίοι και οι παρόμοιοι τους. Ούτε εμένα πχ η doutzen είναι του γούστου μου, αλλά ταιριάζει πολύ σε αυτό που η Δυτική κοινωνία θα χαρακτηριζε πρότυπο ομορφιάς και ο Καραβας και γι'αυτό και είναι γνωστοί και επιτυχημένοι.