Ποια είναι τα πλεονεκτήματα όταν οι γονείς κάνουν όλα τα χατίρια στα παιδιά τους;

Antonisbairac1

Νεοφερμένος

Ο Antonisbairac1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Συμβαίνει σε πολλές σύγχρονες, κυρίως εύπορες οικογένειες, οι γονείς να κάνουν συνέχεια τα χατίρια στα παιδιά τους. Προφανώς αυτό εχει ως επακόλουθο αμέτρητα μειονεκτηματα. Εσείς όμως ποια πιστεύετε ότι ειναι τα πλεονεκτήματα αυτης της μεταχείρισης των παιδιών;
 

Nala

Δραστήριο μέλος

Η Nala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 759 μηνύματα.
Κανένα πλεονέκτημα
Ούτε χαρακτήρα χτίζεις ούτε προετοιμάζεσαι για την πραγματική ζωή
 

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 9,357 μηνύματα.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι δεν τους μένουν απωθημένα, αλλα και πάλι δε θα το έλεγα πλεονέκτημα. Στη ζωή ποτέ δεν έρχονται ολα όπως τα θέλουμε, οπότε καλό είναι να το εμπεδώσουμε οσο πιο νωρίς είναι.

Στις παιδικές ηλικίες μιλάμε για απόρριψη μικρών, δευτερευεουσης σημασίας, χατιριων, αλλα και πάλι συμβάλλει στην προετοιμασία των παιδιών για την πραγματική ζωή, τη ζωή μετά την ενηλικίωση.
 

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όταν σου αρέσει η πίτσα και την τρως κάθε μέρα ποιο είναι το πλεονέκτημα; Η στιγμιαία αίσθηση απόλαυσης και ικανοποίησης. Και έπειτα αρχίζουν τα μειονεκτήματα.
 

Littlechemist

Νεοφερμένος

Η Littlechemist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ). Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Θα ήθελα να πω και εγώ με την σειρά μου απαντώντας σε αυτή την ερώτηση ότι δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα...Γνώμη μου είναι ότι όταν ένα παιδί μαθαίνει συνεχώς ότι γίνεται πάντα αυτό που θέλει ,κακαθαινει.....Αντί να το ευχαριστήσουν οι γονείς, του κάνουν κακλό αφού έμμεσα του μαθαίνουν την ήσσονος προσπάθεια...Επίσης έτσι το παιδί νομίζει ότι πάντα θα γίνεται το δικό του ακόμη και αν αυτό βλάπτει τους άλλους.
 

Katerinaev

Δραστήριο μέλος

Η Katerinaev αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 568 μηνύματα.
Συμβαίνει σε πολλές σύγχρονες, κυρίως εύπορες οικογένειες, οι γονείς να κάνουν συνέχεια τα χατίρια στα παιδιά τους. Προφανώς αυτό εχει ως επακόλουθο αμέτρητα μειονεκτηματα. Εσείς όμως ποια πιστεύετε ότι ειναι τα πλεονεκτήματα αυτης της μεταχείρισης των παιδιών;
Επειδή έχω υπάρξει ένα σχετικά κακομαθημενο παιδί θα έλεγα ότι εάν θα ήταν απαραίτητο να υπάρχει ενα θετικό από αυτό τοτε ισωσ Να ήταν καποιεσ ευχάριστες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία.
Αλλά δεν ειναι απαραίτητο οτι απ όλα χατίρια που θα κανείς σε ενα παιδί θα προκύψουν ωραίες αναμνησεις.
 

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει μετρο
δλδ να κανεις χατιρια με περιορισμους
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Έτυχε να γνωρίσω πρόσφατα έναν νεαρό ενήλικα (δεν είχε κλείσει τα 25), ο οποίος είναι από τα ΗΑΕ και ήρθε για πρακτική στην Κύπρο σε νοσοκομείο. Μένει στο Λονδίνο, όπου και σπουδάζει Ιατρική σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, και ήρθε εδώ για κάτι διαφορετικό.

Λίγες πληροφορίες για το background το οικονομικό μιας και γι αυτό έγινε το συγκεκριμένο θέμα για τα πλεονεκτήματα των παιδιών που τους κάνουν οι γονείς όλα τα χατήρια.

Ενοικιάζει σπίτι ~ 2χιλιαδες ευρώ ενοίκιο/μηνιαίο και διαμένει μονος σε πολύ ακριβη τοποθεσια στην Λευκωσια, οδηγάει Range Rover καινούριο ~110κ€ αξιας, εννοείται ρούχα επωνύμων σχεδιαστών από πάνω μέχρι κάτω, και γενικά έχει πολύ έντονη παρουσία στα μέρη όπου πάει από άποψη κατανάλωσης αγαθων. Αναφορικά με τις σπουδές του δεν ασχολείται ιδιαίτερα, και παίρνει διαρκώς -αναρρωτική- από την πρακτική γιατί κάνει ταξίδια κάθε μήνα. Οι γονείς του δεν ηθελαν να γίνει ιατρός αλλά να συνεχίσει τις επιχειρήσεις τους στα ΗΑΕ, ο οποίος απλά το βρίσκει ενδιαφέρον και διασκεδαστικό το επάγγελμα του ιατρού, γι αυτό και το σπουδάζει. Βρίσκει ιδιαίτερα βαρετή την ζωή στην Κυπρο, (για τους περισσότερους είναι), καθώς δεν έχει ιδιαίτερα μέρη για να ξοδέψει τα χρήματα της οικογένειας του. Είναι ιδιαίτερα φθηνή η ζωή στην Κύπρο για τα δικά του δεδομένα, ενώ στο Ντουμπάϊ πολύ εύκολα οι λογαριασμοί ξεφεύγουν από τα επίγεια δεδομένα.

Ο συγκεκριμένος ανθρωπος σίγουρα ταιριάζει στην περιγραφή του πλούσιοπαιδου, που ο μπαμπάς του καλύπτει όλα τα εξοδα χωρίς περιορισμούς οικονομικούς, χωρίς περιορισμούς στο πού θα σπουδάσει, τι θα σπουδάσει, πού θα πάει διακοπές, τι θα φάει, αν θα κανει ελεύθερη πτώση από ελικόπτερο, αν θα παει σε εστιατόριο κάτω απο τη θάλασσα με θέα τους καρχαριες μα φάει, αν θα έχει κάποιον μα τον παραλάβει από το αεροδρόμιο και να τον μεταφέρει με ασφάλεια και χωρις αγχος στο ξενοδοχείο, με ποιους θα συναναστρεφεί, τι άθλημα θα κάνει, με ποιον personal trainer θα κάνει γυμναστική ή ποια οικονόμο θα έχει για το σπίτι του κλπ κλπ.

Σίγουρα του προσφέρει απλόχερα τα παντα ο πατερας του. Αυτό είναι εύκολα κατανοητό. Στα σχεδον 25 του λοιπόν χρόνια ζωης, έχει γεμίσει από εμπειρίες, έχει επισκεφτεί χώρες που ούτε που φανταζόμαστε πως είναι, ασχολείται με τα αγαπημένα του αθλήματα, έχει χρόνο για τον εαυτό του και τον οποίο προσέχει ιδιαίτερα. Δεν έχει καθόλου άγχος για το αν τα καύσιμα φθάσουν όχι 2€ το λίτρο αλλά 102€ το λίτρο, σπουδάζει κάτι απο καθαρά δίκη του επιλογή, γνωρίζει ανα πάσα στιγμή πως αν δεν του αρέσει μπορεί απλά να το σταματήσει και να κάνει κάτι άλλο ή απλά να κάνει party all day and all night κάθε μέρα. Ψυχολογικά είναι χαρουμενος ανθρωπος και ευκογημενος, δεν βρίσκει λόγο να μην είναι καλά ψυχικά και θεωρεί πως η ζωή είναι παρα πολύ ωραια και γεμάτη πράγματα συναρπαστικά να κανειςΈχει δοκιμάσει πράγματα που δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη τους, και γενικά παρά πολλά αλλά πράγματα έχει κάνει σε τόσα λίγα χρόνια που ούτε φανταζόμαστε.

Είναι μόλις 24-25 χρόνων ο ανθρωπος αυτος, και έχει ζήσει όσα δεν θα ζήσουμε όχι σε 1 μια ζωή ολόκληρη αλλά και σε 2,5,10 και 100 ζωές αν είχαμε. Όλα αυτά, επειδή έτυχε να γεννηθεί στη συγκεκριμένη οικογένεια, η οποία του παρέχει απλόχερα τα πάντα χωρίς να του λέει όχι και να τον στηρίζει.

Από τη ζωή του συγκεκριμένου ανθρώπου βλέπω παρα πολλά πλεονεκτήματα 🙂. Μειονεκτήματα δεν βλέπω, γιατί η άποψη <δεν απέκτησε τιποτα με τον κόπο του, ή ξοδεύει τα χρήματα των δικών του ή μπορεί να τα χάσουν όλα κάποια μέρα οι γονείς του κλπ κλπ> είναι εικασίες και λόγια να έχουμε να λέμε.
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
Τι είναι αυτό που μας ωθεί να βλέπουμε τα άτομα που τους κάνουν όλα τα χατίρια ως άτομα λιγότερο ευνοημένα σε επίπεδο προσωπικότητας ή ακόμη και σε ηθικό επίπεδο;

Σε τι υστερεί ο χαρακτήρας τους; Γιατί θεωρούμε ότι δεν προετοιμαζονται για την πραγματική ζωή έτσι; Κι αν αυτή είναι η πραγματική τους ζωή; Απλώς διαφέρει από την ζωή των περισσότερων όπου δεν εκπληρωνονται όλες τους επιθυμίες (κυρίως λόγω οικονομικών).

Μήπως η πραγματική ενόχληση πηγάζει από το γεγονός πως ενδόμυχα θα θέλαμε κι εμείς μια τέτοια άνεση αλλά, επειδή την στερούμαστε, την μειώνουμε ώστε να αποκτήσουμε ένα "ηθικό" πλεονέκτημα; "Ναι, εμένα δεν μου έκαναν όλα τα χατίρια αλλά εγώ δεν έγινα κακομαθημεν@ τουλάχιστον".

Δεν λέω ότι συμβαίνει πάντα έτσι. Ίσως κάποιοι άνθρωποι που δεν στερήθηκαν τίποτα σε υλικά αγαθά, να υστερούν σε άλλες πτυχές της ζωής τους όμως είναι λογικό άλμα να θεωρήσουμε ότι υπάρχει απαραίτητα αιτιοτητα μεταξύ αυτών των δύο.
 

Appolon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Appolon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
το παραδειγμα που περιγραφεις viedo ειναι τελειως extreme
οταν λεμε κακομαθημενο εννοουμε ενα μεσο παιδι που του κανουν χατιρακια η μαμα και ο μπαμπας
και οι γονεις τους δεν εχουν τοσο τρομακτικη εξουσια οσο αυτη που περιγραφεις για να μπορουν να κανουν τα παντα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

πχ το να αφηνεις το παιδι να πηγαινει καθε μερα λουνα παρκ μονο κακο του κανει γιατι δεν διαβαζει η το να τρωει καθε μερα καρμποναρα επειδη ειναι το αγαπημενο του φαγητο του βλαπτει την υγεια
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

τα ατομα με τοση μεγαλη εξουσια και οικονομικη δυναμη τα οποια μπορουν να κανουν πραγματικα οτι θελουν στη ζωη τους ειναι ελαχιστα δηλαδη δεν εχει νοημα καν να τα λογαριαζεις.... αν καποιος εχει τετοια δυναμη οικονομικη δεν θα αντιμετωπισει ποτε δυσκολιες.... ολοι το ξερουν αυτο
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
Συμβαίνει σε πολλές σύγχρονες, κυρίως εύπορες οικογένειες, οι γονείς να κάνουν συνέχεια τα χατίρια στα παιδιά τους. Προφανώς αυτό εχει ως επακόλουθο αμέτρητα μειονεκτηματα. Εσείς όμως ποια πιστεύετε ότι ειναι τα πλεονεκτήματα αυτης της μεταχείρισης των παιδιών;

Εξαρτάται τι εννοούμε χατίρι. :hmm:
 

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Παιδιά το θέμα είναι οι διαπροσωπικές σου σχέσεις, το πώς είσαι σαν πολίτης, το πώς συμπεριφέρεσαι και πώς αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις της ζωής. Εκεί παίζει ρόλο το πώς έχεις μεγαλώσει.
Αν έχεις μάθει να γίνεται πάντα το δικό σου και την πέσεις σε μια και σου πει όχι, μπορεί να καταληξεις να τη δειρεις κιόλας.
Από όπου και να το δείτε, από όπου και να το πάρετε η ζωή θέλει η ισορροπία. Οι ακραίες καταστασεις δεν λειτουργούν σωστά μακροπρόθεσμα.
Διαβάστε λίγο φιλοσοφία. Απ αρχής κόσμου έχουν ειπωθεί αυτά τα συμπεράσματα. Δεν είμαστε οι πρώτοι.
Δες τα παιδιά που είναι μοναχοπαίδια κι αυτά που έχουν 2 αδέρφια και αυτά που έχουν 17 αδέρφια.
Τα αρνητικά συναισθήματα είναι αυτά που σου διδάσκουν μαθήματα για τη ζωή.
Λένε για το παιδί πάνω που έχει πάρα πολλά λεφτά ο πατέρας του και του δίνει τα πάντα και κάνει ο,τι θέλει και πάει όπου θέλει. Ξέρουμε με ποιο τίμημα; Όχι.
Είπε κανένας ότι θέλουμε όλοι να μας ζουν οι γονείς μας με το οποιοδήποτε τίμημα και να καθόμαστε να το ξύνουμε;
 

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
καμια φορα το να εισαι κακομαθημενος και να σου γινονται τα χατιρια σε βοηθαει στο να πραγματοποιησεις πραγματα που αλλοι ουτε καν θα τα φανταζοντουσαν και να ερθεις πολυ ευκολοτερα κοντα στα ονειρα σου
πχ γνωστος μου ειχε δωσει στην στ δημοτικου για προτυπο σχολειο τελικα δεν περασε και γι αυτο πηγε σε ενα απο τα πιο ακριβα ιδιωτικα της ελλαδος ενω αλλα παιδια πηγαν τελικα στο δημοσιο της γειτονιας
στην γ λυκειου εδωσε πανελληνιες , ηθελε εμπ αλλα τελικα περασε στην ιδια σχολη στην κρητη, ε αντι να παει εκει πηγε σε ενα απο τα καλυτερα πανεπιστημια της αγγλιας το οποιο λογικα θεωρειται καλυτερο του εμπ ενω αλλο παιδι στην θεση του θα επρεπε να παει ξανθη η να παρακαλαει για μεταγραφες
 
Top