Atom8
Νεοφερμένο μέλος
Ο Atom8 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.

Ο αδερφός μου σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να πρέπει να συγκατοικησω μαζί του. Έτσι, έχοντας τις σχολές πληροφορικής στο μυαλό μου καταληγω στο τμήμα που ανέφερα παραπάνω καθώς δεν πιάνω την τώρα βάση πληροφορικής του ΑΠΘ για 30 μόρια. (Πιστεύω ότι η πληροφορική του ΑΠΘ θα ανέβει)
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.767 μηνύματα.

Η πληροφορικη ΑΠΘ ειναι στο μεταίχμιοΟ αδερφός μου σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να πρέπει να συγκατοικησω μαζί του. Έτσι, έχοντας τις σχολές πληροφορικής στο μυαλό μου καταληγω στο τμήμα που ανέφερα παραπάνω καθώς δεν πιάνω την τώρα βάση πληροφορικής του ΑΠΘ για 30 μόρια. (Πιστεύω ότι η πληροφορική του ΑΠΘ θα ανέβει)
17400-17500 ( 17440 περυσι)
Φοβαμαι οτι θα ανεβει... μακαρι να τσακιστει και να μπεις.
ΠΑΜΑΚ εφαρμοσμένη πληροφορική
Περυσι 16735 φετος στα 16900.
Ε τι παιζει απο μετεγγραφη ?...να του δαγκωσουμε το λαρυγγι
-που μενουν οι γονεις σου?
-εχεις μορια μετεγγραφης οικονομικα-κοινωνικα?
Atom8
Νεοφερμένο μέλος
Ο Atom8 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.

Και στις 2 σχολές μπαίνω με μεταγγραφη (τηρώ όλα τα κριτήρια), είμαι από θετική κατεύθυνση (καθώς ήθελα το ημμυ του ΑΠΘ) και έγραψα κοντά στα 15 χιλιάδες μόρια, γι'αυτό ρωτάω γνωμες για την σχολή αυτήΗ πληροφορικη ΑΠΘ ειναι στο μεταίχμιο
17400-17500 ( 17440 περυσι)
Φοβαμαι οτι θα ανεβει... μακαρι να τσακιστει και να μπεις.
ΠΑΜΑΚ εφαρμοσμένη πληροφορική
Περυσι 16735 φετος στα 16900.
Ε τι παιζει απο μετεγγραφη ?...να του δαγκωσουμε το λαρυγγι
-που μενουν οι γονεις σου?
-εχεις μορια μετεγγραφης οικονομικα-κοινωνικα
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.767 μηνύματα.

κατσε ..δωσε καμια πληροφορια...δεν μ΄αρεσουν τα αορισταΚαι στις 2 σχολές μπαίνω με μεταγγραφη (τηρώ όλα τα κριτήρια), είμαι από θετική κατεύθυνση (καθώς ήθελα το ημμυ του ΑΠΘ) και έγραψα κοντά στα 15 χιλιάδες μόρια, γι'αυτό ρωτάω γνωμες για την σχολή αυτή
τι μορια 2ου πεδιου εχεις ?
τι μορια μετεγγραφης εχεις?
που μενουν οι γονεις σου
Πληροφορικη απθ με ημμυ απθ ειναι δυο διαφορετικα πραγματα
Atom8
Νεοφερμένο μέλος

Έχω 14700 μόρια για τα ημμυ, 14640 για την πληροφορική του ΑΠΘ, της μετεγγραφής είναι +2750, από την Ρόδο είμαι. Ξέρω ότι οι 2 σχολές είναι εντελώς διαφορετικές, είχα και έχω σαν πρώτη επιλογή το ημμυ του ΑΠΘ και σαν δεύτερη τις πληροφορικες. Το θέμα δεν είναι τα μόρια όμως, απλά ζητάω μια γνώμη για την σχολή αυτήνκατσε ..δωσε καμια πληροφορια...δεν μ΄αρεσουν τα αοριστα
τι μορια 2ου πεδιου εχεις ?
τι μορια μετεγγραφης εχεις?
που μενουν οι γονεις σου
Πληροφορικη απθ με ημμυ απθ ειναι δυο διαφορετικα πραγματα
dpa2007
Νεοφερμένο μέλος
Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 24 μηνύματα.

Γιατί όχι Πληροφορική ΠαΜακ? Σαν τμήμα είναι καλό και επειδή συνδυάζει Οικονομικά με Πληροφορική (το ΠαΜακ είναι η πρώην ΑΒΣΘ=Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης) μπορείς να δουλέψεις (και) σε μεγάλες εταιρείες μηχανοργάνωσης. Επίσης έχε υπόψιν πως έχει διπλά επαγγελματικά δικαιαώματα (τουλάχιστον όταν είχε την παλαιά του μορφή με ένα ενιαίο τμήμα πληροφορικής), δηλαδή αποκτάς επαγγελματικά δικαιώματα Πλήροφορικής και Οικονομολόγου, δηλαδή μπορείς να γραφτείς και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.Ο αδερφός μου σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να πρέπει να συγκατοικησω μαζί του. Έτσι, έχοντας τις σχολές πληροφορικής στο μυαλό μου καταληγω στο τμήμα που ανέφερα παραπάνω καθώς δεν πιάνω την τώρα βάση πληροφορικής του ΑΠΘ για 30 μόρια. (Πιστεύω ότι η πληροφορική του ΑΠΘ θα ανέβει)
Βέβαια αν σου αρέσει το Hardware και ήθελες τμήματα Μηχανικών ίσως δεν είναι η καταλληλότερη σχολή για εσένα. Αλλά πάλι θα βρεις H/W. Δηλαδή θα έχεις βασικές γνώσεις Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων και Μικροϋπολογιστών, και παραπάνω από βασικές...
Αλλά και Τηλεπικοινωνίες, που υπάρχουν σε κάθε τμήμα Πληροφορικής.
Τα τμήματα ΗΜΜΥ γιατί τα ήθελες? οι περισσότεροι απόφοιτοι τους ασχολούνται με ενέργεια και όσοι επιλέξουν Ηλεκτρονικά, Η/Υ, Τηλεπικοινωνίες ακολουθούν Μεταπττυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές γιατί ως απόφοιτος θα μπορείς να εργαστείς μόνο ως Ενεργειακός Ηλεκτρολόγος (δηλαδή αυτοματιστής, Μελέτες Ηλεκτρολομηχανολογικών Εγκαταστάσεων κλπ Δεν υπάρχει πληροφορική σε τμήματα ΗΜΜΥ μην σε γελάει ο τίτλος τους, όσοι καθηγητές ήταν εκεί πριν τη δημιουργία τους έφυγαν σε τμήματα Πληροφορικής, π.χ. 1). Εκτός και αν σου αρέσουν αυτά ως αντικείμενο. Αλλά έχουν και μια επικινδυνότητα και δυσκολία ως επαγγέλματα. Αν δεν το καταλαβαίνεις μπορώ να το εξηγήσω αναλυτικότερα.
Ως απόφοιτος του ΠαΜακ (ή της αντίστοιχης ΑΒΣΠ Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά) θα μπορέσεις να έχεις καλή σταδιοδρομία ως Πληροφορικός.
Έχω μαθητές που έχουν ακολουθήσει τόσο Πληροφορική ΑΠΘ, ΠαΜακ, κλπ. κάποιοι εργάζονται ως Web Designers, ως προγραμματιστές, κάποιοι άλλοι έφυγαν στο εξωτερικό, κάποιοι ως καθηγητές Πληροφορικής.
PS: Τα τμήματα Πληροφορικής ονομάστηκαν έτσι (και όχι Επιστήμης Υπολογιστών, άσχετα που ο αγγλικός τους όρος και το url τους είναι CSD... ) για να συμπεριλάβουν και τις Τηλεπικοινωνίες (αυτό μας είχε αναφέρει στα μαθήματα του ο αείμνηστος Ανδρέας Πομπόρτσης)
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Ναι καταλαβα ..ωραιο το σχεδιο σουΈχω 14700 μόρια για τα ημμυ, 14640 για την πληροφορική του ΑΠΘ, της μετεγγραφής είναι +2750, από την Ρόδο είμαι. Ξέρω ότι οι 2 σχολές είναι εντελώς διαφορετικές, είχα και έχω σαν πρώτη επιλογή το ημμυ του ΑΠΘ και σαν δεύτερη τις πληροφορικες. Το θέμα δεν είναι τα μόρια όμως, απλά ζητάω μια γνώμη για την σχολή αυτήν
Κοιτα μην στεναχωριέσαι.. μπορει και να μην σου κατσει φετος η πληροφορικη του απθ αλλα θα κατσει σιγουρα η πρηροφορικη παμακ.
Ε πας φετος παμακ και του χρονου με 10% θα πας σιγουρα ημμυ απθ. Θα αναγνωρισουν και μαθηματακια... οκ ..μια χαρα.
Εκει ψηλα που θελεις να κινηθεις ειναι μια συνηθισμένη πρακτική.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...