Ποιά βιολογική σχολή να επιλέξω;

Politikos

Νεοφερμένος

Ο Politikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Οι επιλογές είναι οι εξής:
Βιολογικό Πάτρας
Βιολογικό Κρήτης
Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών Ιωαννίνων
Βιοτεχνολογίας Αθήνας
Ποιες είναι οι κύριες διαφορές τους και ποια θεωρείτε ότι δίνει περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές;
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,140 μηνύματα.
Θα ξεκινήσω εντελώς διαφορετικά την κουβέντα λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση μην επιλέξεις μια σχολή με βάση τις "επαγγελματικές" της προοπτικές. Η διάκριση μεταξύ πετάματος πτυχίου και πετάματος ζωής είναι πολύ λεπτή. Οι περισσότερες από όσες μού παραθέτεις έχουν τον ίδιο τίτλο και από ό,τι κατάλαβα περίπου το ίδιο αντικείμενο.

Αυτό που για τα ελληνικά δεδομένα πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα που σου προσφέρει η σχολή (γιατί στην Ελλάδα μόνο το προπτυχιακό σού παρέχει δικαιώματα) .

Τα δύο πρώτα είναι ΑΕΙ αναγνωρισμένα κλπ. κλπ. είμαι ΟΚ.

Για το ΒΕΤ στα Γιάννενα από ό,τι είδα κατάλαβα ότι σου παρέχει ΚΑΙ δικαιώματα ΚΑΙ integrated masters (δηλαδή κάνεις έναν χρόνο έξτρα και μετράει για μεταπτυχιακό κατευθείαν). Αυτό το διάβασα στο επίσημο site εδώ.

Για το Βιοτεχνολογίας Αθήνας το site τους είναι τρομερά ελλιπές και πουθενά δεν αναγράφεται κάτι ιδιαίτερο για τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Οπότε από τα τέσσερα που παρέθεσες για εμένα προσωπικά καλύτερο είναι το ΒΕΤ στα Γιάννενα γιατί πέρα από τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου σού δίνει τζαμπέ ένα μεταπτυχιακό τίτλο. Οπότε βγαίνεις στην αγορά ένα βήμα πριν το διδακτορικό. Εϊναι τρομερό πλεονέκτημα αυτό.

Όλα αυτά, εαν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για το αντικείμενο. Αλλιώς οι σπουδές είναι χαμένος χρόνος.
 

Μαθητής του 15

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μαθητής του 15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 296 μηνύματα.
Απο το Βιοτεχνολογίας δεν βγαίνεις Βιολόγος, βγαίνεις Γεωπόνος, και σίγουρα η γεωπονία δεν είναι ένα πεδίο που δεν σε ενδιαφέρει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

gk214

Νεοφερμένος

Ο gk214 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής του τμήματος Βιολογίας Κρήτης. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Για επαγγελματικα δικαιωματα το βιολογικο αθηνας, πατρας και κρητης ειναι το ιδιο. Αλλα απο αποψη σχολης και ορογραμματος σπουδων θα ελεγα κρητης επειδη εχει μονο δυο κατευθυνησεις που σημαινει λιγοτερη εξειδίκευση που ειναι καλυτερο για την ευρεση εργασιας. Οποτε κοιτα πρωτα να παρεις γενικες γνωσεις και μετα εξειδικευση. Πατρα θα ελεγα μην το εοιλεξεις καν δεν εψω ακουσει καλα λογια για την σχολη. Επισησ στην κρητη παιζει πολυ η ερευνα αν θες να ασχοληθεις. Τωρα αθηνα καλη σψολη ειναι αλλα και παλι θα επελεγα κρητη. Τα αλλα δυο αν θες να ασχοληθεις με βιολογια θα σου ελεγα να μην τα επιλεξεις ειδικα την βιιτεχνολογια που δεν βγαινεις βιολογος αλλα γεωπονος.
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής Πατρών. Έχει γράψει 6,594 μηνύματα.

Μαθητής του 15

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μαθητής του 15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 296 μηνύματα.
Απο το Βιοτεχνολογίας δεν βγαίνεις Βιολόγος, βγαίνεις Γεωπόνος, και σίγουρα η γεωπονία δεν είναι ένα πεδίο που δεν σε ενδιαφέρει.

Έτσι οπως το έγραψα δεν βγάζει νόημα. Ήθελα να γράψω "Και σίγουρα η γεωπονία δεν είναι ένα πεδίο που σε ενδιαφέρει".
 
Top