Λοιπόν.. Να πω κι εγώ την άποψή μου...
Καταρχάς, πιστεύω οι περισσότεροι θα συμφωνούμε ότι είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα... Προσφέρει θέαμα, συγκίνηση, πάθος και λοιπά συναισθήματα, ιδίως όταν είσαι ΦΙΛΑΘΛΟΣ μιας ομάδας και όχι οπαδός. Προσφέρει αυτά και πολλά περισσότερα και όποιος αμφιβάλλει, καλό είναι να ρίξει μια ματιά στα πολύ παλιά τα χρόνια όπου αποτελούσε γιορτή και στο γήπεδο καθόντουσαν δίπλα δίπλα οικογένειες και φίλοι παρόλο που μπορεί υποστήριζαν άλλη ομάδα. Το κάθετι έχει και διαφορετικό σκοπό. Το βιβλίο να σε μορφώσει, η μουσική να σου φτιάξει την διάθεση, το ποδόσφαιρο να σε διασκεδάσει κ.ο.κ.
Οι κυβερνήσεις λοιπόν υπό την καθοδήγηση των πλούσιων οικογενειών αυτής της χώρας, παρατηρώντας ότι ο χώρος μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη και ξέπλυμα χρήματος, εκμεταλλεύονται την έξαρση του φανατισμού και του χουλιγκανισμού, δημιουργούν τις συνθήκες και διαμορφώνουν το κλίμα για την κυριάρχησή του.
Πιστέψτε με, είναι τραγικά εύκολο να παταχθεί η βία, ιδίως στα γήπεδα. (παράδειγμα αποτελεί η Αγγλία) Απλώς δεν συμφέρει αυτούς που διοικούν-κυβερνούν τον τόπο ετούτο και όχι μόνο. Κα για όποιον πιστεύει ότι δεν υπάρχουν στημένα, τότε καλό θα ήταν να ανοίξει λίγο τα αυτάκια του να ακούσει ειδήσεις, που καμιάααααααααα φορά λένε και την αλήθεια... Αν δεν θέλει, ας πάει να δει Αθλητική Κυριακή, την αποθέωση της Αθλητικής προπαγάνδας.