Ναι το ξέρω ότι μιλάτε για τη δευτέρα. Το να πάει κανείς πληροφορική αν δεν θα του αρέσει να φύγει στο εξωτερικό ή να πέρνει κάπως λίγα λευτά για να κάνει τον προγραματιστή για μένα δεν έχει νόημα.
Σαν σχετικό με την πληροφορική είναι ο τεχνικός πισί (που πας σαν ηλεκτρονικός-ο πληροφορηκάριος σαν πληροφορηκάριος δεν ξέρει τι είναι ρεύμα, ισχύς, τάση και πως να τα αξιωπιήσει, ούτε θα καταλάβει σε ένα τροφοδοτικό τι θα πει εξομάλυνση, πόσο καλά την πετυχένει το συγκεκριμένο τροφοδοτικο, τι σταθεροποιητές έχει κλπ κλπ).
Επίσης σαν ηλεκτρονικός πας τεχνικός δυκτίων (μαθένεις για τη δομημένη καλωδίοση, για τερματισμούς καλωδίων, κλπ κλπ και πως γίνοντε αυτά εργαλεία κλπ).
Από την άλλη σύμφωνα με την ειδικότητα που θα ακολουθήσεις μπορείς να κάνεις επεξεργασία εικόνας (στατικής και κινούμενης) και ήχου, κάποια πράγματα πάνω στην ηχοληψία και διάφορα άλλα που λόγω ώρας δεν μπορώ να σκευτώ.
Επίσης λόγω των γενικών μαθημάτων που γίνοντε, αφού μαθένεις να κάνεις κάποια κυκλώματα (όλα τα σχέδια στα δίνουνε), μπένεις στη λογική και καταλαβένεις ακόμα και από βλάβες.
Τέλως θα μπορείς να κάνεις και την πλάκα σου με γνωστούς και φίλους αφού θα μάθεις να φτιάχνεις κυκλώματα (με έτοιμα σχέδια στην αρχή αλλά όταν μπεις στη λογική αρχίζουν οι τροποποιήσεις). Εγώ έχω φτιάξει 2 πομπούς (ναι έκανα και τον πειρατή-βέβαια δεν ακουγόταν στα 200 μέτρα λόγω χαμηλής ισχύως), διάφορους ενυσχητές (είχα εναν για κιθάρα αλλά δε ξέρω τι τον έκανα), κυκλώματα για το πισί (πχ LCD οθόνη χαρακτήρων να σου δήχνει πιο τραγούδι ακούς εκείνη τη στηγμή -λόγω βλακείας και περίεργου πισί δεν δούλεψε-, ή ακόμα καλύτερα ένα θερμόμετρο για να μετράς τη θερμοκρασία σε 8 διαφορετικούς χώρους).
Αν τελικά το αποφασίσεις εδώ θα με να ρωτήσεις λεπτομέριες.
Φιλικά,
Σταμάτης