Καλησπέρα King, θα σου πω και εγώ την άποψή μου γιατί σπούδασα στο τμήμα. Το τμήμα μας ίσως είναι πιο εύκολο από της Κρήτης λόγω του ότι έχουμε λιγότερα μαθήματα, αλλά το ότι είναι πιο εύκολο δεν σημαίνει ότι γενικά είναι εύκολο σαν τμήμα. Πάλι θα έχεις προθεσμίες, πολλές εργασίες μέσα στο εξάμηνο και πρέπει να έχεις ένα πρόγραμμα για τις εξόδους σου κλπ. (κάποιες φορές δεν θα υπάρχει χρόνος ούτε για αυτό) και κάποιες τελικές εξετάσεις σε ορισμένα μαθήματα θα σου σπάσουν τα νεύρα. Το πράγμα , όπως και στο csd από ότι κατάλαβα, δυσκολεύει στο 2ο έτος κι από εκεί και πέρα εξαρτάται από το τι μαθήματα θα επιλέξεις.
Τώρα όσον αφορά τις γνώσεις για hardware,τηλεπικοινωνίες κλπ που λένε οι άλλοι από πάνω αν δεν σε ενδιαφέρουν σαν τομείς και δεν θες να δουλέψεις εκεί όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε. Οικονομικά μαθήματα είναι μόνο 2 υποχρεωτικά και είναι χρήσιμα για να ανεβάσεις μέσο όρο, αν θες έξτρα θα πρέπει να τα επιλέξεις. Όλα τα άλλα είναι πληροφορικής, δεν είμαστε προσανατολισμένοι στα οικονομικά όπως ειπώθηκε παραπάνω. Στο λέω για να είσαι προετοιμασμένος. Θα σου δωθεί η ευκαιρία να επιλέξεις τον τομέα που θες μέσα από τη σχολή και να επικεντρωθείς εκεί με βάσει τα μαθήματα, ώστε στο μέλλον να βρεις και μια δουλειά πάνω σε αυτόν ή να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε Μεταπτυχιακό/Διδακτορικό. Δεν θα χάσεις κάτι δηλαδή επειδή δεν θα έχεις γνώσεις σε τηλεπ/hardware ή ότι άλλο κάνουν στο CSD. Βλέποντας κιόλας από τους περισσότερους συναδέλφους μου, οι γνώσεις αυτές απλά μένουν στο ράφι, γιατί ασχολούμαστε όλοι με software, απλά τις έχεις εγκυκλοπαιδικές
Στην τελική, αν δεν θες να ασχοληθείς με hardware έλα σε εμάς, δεν θα το μετανιώσεις και θα έχεις ένα πιο βατό πρόγραμμα σπουδών.