Πληροφορική ΕΚΠΑ vs Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Guest 586541

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Παρακαλώ μόνο όσους/ες έχουν γνώσεις -όχι υποθέσεις- εξ' ιδίων, από προσωπική έρευνα ή γνωστούς, να μου καταθέσουν τα + και τα - της κάθε σχολής συγκριτικά με την άλλη, κινούμενοι/ες σε τρεις άξονες:

1) Ευκολία εύρεσης εργασίας και μισθολογικό (σε εξωτερικό και Ελλάδα)

2) Ευελιξία στη μετακίνηση σε άλλους κλάδους

3) Μέσο επίπεδο φοιτητών και ποιότητα διαλέξεων/συγγραμάτων/μαθημάτων/και συνάφεια αυτών με την σύγχρονη και (αν μπορεί να γίνει λόγος για εκείνη) μελλοντική εργασιακή πραγματικότητα, όπως και άλλες γενικές πληροφορίες για το κάθε τμήμα (περιέργιες καθηγητών, δυσκολία επίτευξης υψηλών βαθμολογιών κλπ)

Οποιασδήποτε μορφής προτροπή/συμβουλή καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Kostas_Athens

Νεοφερμένος

Ο Kostas_Athens αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 99 μηνύματα.
Πληροφορική ΕΚΠΑ:

Από τις καλύτερες σχολές Πληροφορικής της Ελλάδας, αν όχι η καλύτερη. Πανεύκολα βρίσκεις εργασία, καταρχάς ως προγραμματιστής και στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μισθολογικά ξεκινάς από λίγο κάτω από το μέσο μισθό στην περιοχή που είσαι και καταλήγεις έως... πιστεύω δεν υπάρχει ταβάνι. Όσο καλύτερος, τόσο πιο πολλά θα βγάζεις.

Γενικά από αυτήν την σχολή μπορείς να μεταπηδήσεις σε οποιονδήποτε ανοιχτό (που δεν θέλει άδεια) κλάδο της STEM.

Σε γενικές γραμμές επαγγελματικά θα είσαι στην mode της εξέλιξης και της προόδου. Όσο πιο πολλά ξέρεις, και όσο καλύτερα εξελίσσεσαι τόσο πιο πολύ θα ανεβαίνεις επαγγελματικά.

Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜΠ:

Από τις αρχαιότερες σχολές της Ελλάδας και η μόνη που βρίσκεται στα τοπ 30 των rankings. Το Shanghai ranking την έχει στην 5η θέση παγκοσμίως, από 4η πέρυσι. Επίσης είναι 5ετής σχολή, συνεπώς σου δίνει πτυχίο Master που αναγνωρίζεται από όλη την Γη.

Επαγγελματικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Δυστυχώς ο αρχικός μισθός είναι λίγο πάνω από τον κατώτατο. Βρίσκεις δουλειά σχετικά δύσκολα. Αυτά που αναφέρω αφορούν την Ευρώπη. Άμα θες να εξελιχθείς πρέπει να είσαι σε δικηγορική mode: Θα διαβάσεις τους νέους νόμους, θα δικτυώνεσαι πολιτικά και κοινωνικά, θα συμμετέχεις στα κοινά κτλ. Γενικά του στυλ: "νοιάζομαι για την πόλη μου" και στο μυαλό σου θα εννοείς "περιμένω ο δήμος να μου δώσει νέο πρότζεκτ".

Γενικά από αυτήν την σχολή μπορείς να μεταπηδήσεις σε οποιονδήποτε ανοιχτό (που δεν θέλει άδεια) κλάδο της STEM.

Πάντως και η ΣΕΜΦΕ μια χαρά σχολή είναι.
 

Guest 586541

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ευχαριστώ θερμά όσους μου έχουν απαντήσει τόσο στο παρόν topic, όσο και με προσωπικά μηνύματα.

Υπάρχουν και άλλοι που θα επιθυμούσαν να με βοηθήσουν;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top