Πληροφορική ΑΠΘ ή Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλ. Συστημάτων ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο;

Thodoras_

Νεοφερμένο μέλος

Ο Thodoras_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα, με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την πληροφορική και τον προγραμματισμό. Είμαι στο 4ο πεδίο και είμαι ανάμεσα στην σχολή πληροφορικής του ΑΠΘ και στην Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλ. συστημάτων του ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο. Ποιά από τις δυο πιστεύεται ότι αξίζει περισσότερο;;; Έχω ακούσει απο πολλούς ότι δεν έχει μεγαλη σημασία η σχολή, αλλά το πόσο ασχολείσαι. Και επίσης το ενσωματωμένο master που δινει το ΔΙΠΑΕ ίσως δίνει κάποιο προβάδισμα σε σχέση με το απλό πτυχίο του ΑΠΘ;;; Ευχαριστώ!

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 520 μηνύματα.
Έχω ακούσει απο πολλούς ότι δεν έχει μεγαλη σημασία η σχολή, αλλά το πόσο ασχολείσαι.
Καλησπερα, Ακριβως αυτο ισχυει. Τωρα για τις σχολες δηλωσε οποια ειναι πιο κοντα στο σπιτι σου. Το μηχανικων πληροφορικης εχει εξτρα 1 χρονο και σε παει πιο βαθεια σε πληροφορικη πχ hardware κλπ.

omitsop

Νεοφερμένο μέλος

Η omitsop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Όντως το integrated master σου δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα ιδίως αν σε ενδιαφέρει το δημόσιο. Βέβαια η μετακίνηση από κέντρο μέχρι εκεί δεν είναι αμελητέα για να την κάνεις κάθε μέρα, αλλά εντάξει τόσοι και τόσοι και την κάνουν. Επίσης, από 4ο πεδίο σκέψου λίγο τη Φυσική στη Σίνδο. Θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις; Το δίλημμά σου αφορά δύο σχολές με 3000 μόρια διαφορά. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να πιάσεις ΑΠΘ και να πας Σίνδο; Αλήθεια το Παμακ γιατί δεν είναι στις επιλογές σου;

Thodoras_

Νεοφερμένο μέλος

Ο Thodoras_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Όντως το integrated master σου δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα ιδίως αν σε ενδιαφέρει το δημόσιο. Βέβαια η μετακίνηση από κέντρο μέχρι εκεί δεν είναι αμελητέα για να την κάνεις κάθε μέρα, αλλά εντάξει τόσοι και τόσοι και την κάνουν. Επίσης, από 4ο πεδίο σκέψου λίγο τη Φυσική στη Σίνδο. Θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις; Το δίλημμά σου αφορά δύο σχολές με 3000 μόρια διαφορά. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να πιάσεις ΑΠΘ και να πας Σίνδο; Αλήθεια το Παμακ γιατί δεν είναι στις επιλογές σου;
Με την φυσική δεν νομίζω να έχω θέμα. Λογικά, για να υπάρχει η σχολή στο 4ο πεδίο, πιστεύω θεωρούν πως ένας μαθητής αυτού του πεδίου μπορεί να ανταπεξέλθει. Όσον αφορά το Παμακ, έχω ακούσει ότι δίνει πολύ βαση στις εφαρμογές στην οικονομία, κατι που δεν με ενδιαφέρει τόσο. Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι ίσως να δηλώσω Σίνδο ακόμα και αν πιάσω ΑΠΘ, πέρα απο το master, είναι ότι θα έχω πιο πολύπρευρη γνώση στον τομέα (δηλαδή και hardware/μηχανικός). Και επίσης, αφού δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η σχολή, αλλά η προσωπική δουλειά, ίσως η Σίνδος είναι καλύτερή επιλογή, όντας "ευκολότερη" σχολή.

JimDim

Νεοφερμένο μέλος

Ο JimDim αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλό είναι να δεις τα προγράμματα σπουδών γιατί πρόκειται για δύο διαφορετικές σχολές. Το Πανεπιστήμιο της Σίνδου έχει γίνει Πολυτεχνική σχολή 5ετούς φοίτησης με 3 κατευθύνσεις μετά το 3 έτος , αν θυμάμαι σωστά..., ενώ του ΑΠΘ είναι 4ετούς φοίτησης αποκλειστικά προγραμματιστών.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.441 μηνύματα.
Η σχολη του Διπαε ειναι πιο πολυπλοκη απο αυτη του απθ και ισως να σου φανει δυσκολοτερη γιατι εχει μεσα και ηλεκτρονικη που ειναι η δυσκολη.
Δικιο εχεις που λες οτι η μηχανικων υπολογιστων εχει μεγαλυτερο πεδιο δρασης.
Απο προσωπικη μου εμπειρια η βαρυτητα πτυχιων στην αγορα εργασιας ατην ελλαδα στον τομεα που κινησαι εχει ως εξης
1) Ημμυ
2) Μηχανικοι υπολογιστων
3) Πληροφορικοι
Εργασια θα εχουν ολοι ...ολοι ειναι περιζητητοι ..αλλα το κυριότερο νοημα εστιάζεται σε τι μπορεις ,τι θελεις και σου ταιριάζει απο αυτα και ποια η μελοντικη εξελιξη?
Προσωπικη συμβουλη απο μικρη εμπειρια
Την ηλεκτρονικη μην την παραμερισεις... ενω ηλεκτρονικη δεν παραγουμε ολο και ξεπηδα μπροστα σου και πρεπει να την καταλαβαινεις.

Τελευταία επεξεργασία:

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 520 μηνύματα.
Στην σινδο θα μπλεξεις με φυσικη που δεν σου χρειαζεται καπου αν θες να γινεις προγραμματιστης.

Peratsis

Νεοφερμένο μέλος

Ο Peratsis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
Αν δεν θες να ασχοληθείς αποκλειστικα με πληροφορική καλύτερα μηχανικών μιας κι ανοίγει άλλες πορτες αλλιώς πληροφορική απθ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια