Καλησπέρα
Φέτος θα ξανακάνω το μηχανογραφικό με το 10 % , ενώ έδωσα πέρσι και πέρασα στην πρώτη μου επιλογή, που στην τελική δεν μου άρεσε όταν πήγα ( κατάλαβα ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν με ενδιέφερε αρκετά για να ασχοληθώ για την υπόλοιπη ζωή μου πάνω σε αυτό και εκτός από αυτό είναι απίστευτα κορεσμένο) .
Εγώ, λοιπόν αποφάσισα να περάσω σε μια σχολή στην Αθήνα (Μηχανικών Βιοϊατρικής) για 2 λόγους (1) το αντικείμενο μου φαίνεται αρκετά ευρύ και ενδιαφέρον (2) δεν θα χρειαστεί να επιβαρύνω οικονομικά τους γονείς μου άλλη μια χρονιά.
Όμως όσους γνωστούς ξέρω (με εξαίρεση τρεις όλους και όλους) μου λένε να μην πάω εκεί γιατί δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, δεν έχουν απορρόφηση στην αγορά εργασίας και ότι γενικότερα είναι μια χάλια σχολή που δεν μου αξίζει (δηλαδή με λίγα λόγια μου λένε να δηλώσω κάτι με περισσότερα μόρια γιατί τα πήγα αρκετά καλά πέρσι).
Μου προτείνουν σχολές με επαγγελματική αποκατάσταση (θεωρητικά πάντα ,γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον) πχ Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία και Παιδαγωγικά Όμως εμένα δε μου τραβάνε το μάτι ιδιαίτερα γιατί το ιατρικό περιβάλλον (όσο έχω έρθει σε επαφή με αυτό) με αγχωνει απίστευτα, δεν θα άντεχα να βλέπω άτομα με ιατρικά προβλήματα κάθε μέρα (γιατί θα με έπιανε ψυχοπλακωμα ) , δεν είμαι ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο, ενώ η υπομονή μου εξαντλείται υπερβολικά γρήγορα αν εμπλέκεται άνθρωπος ή παιδί σε κάποιο πρόβλημα που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσω (είμαι σχετικά νευρικός και οξύθυμος άνθρωπος και δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια για τα παιδιά) .
Πέρα από το Μηχανικών Βιοϊατρικής σκεφτόμουν να δηλώσω το τμήμα Γεωπονίας στο ΓΠΑ , το τμήμα Επιστημών Διατροφής του Ανθρώπου στο ΓΠΑ (που δεν μου πολυτραβα το μάτι, για τον ίδιο λόγο που δεν με ενδιέφερε η αρχική σχολή μου-> Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία , και άρα δεν θα με ενδιέφερε η Βιοτεχνολογία στο ΓΠΑ για τον ίδιο λόγο)
Πέρα από αυτά τα τμήματα δεν μπορώ να δηλώσω κάτι πιο υψηλόβαθμο στην Αθήνα (είχα γράψει γύρω στα 16150 μόρια) .
Δεν ξέρω τι να κάνω πια ... Έχω απογοητευτεί πλήρως και με τον εαυτό μου που επέλεξε να δώσει από το 3ο πεδίο και την κατάσταση του επικρατεί στη αγορά εργασίας...
Συγνώμη για το yapping , αλλά χρειάζομαι βοήθεια, γιατί δεν θα το αντέξει η ψυχή να απογοητεύσω τους γονείς μου για 2η φορά στην σειρά...
Ευχαριστώ πολύ