Δεν είμαι τόσο σίγουρος για τους οικονομολόγους. Θα εξηγήσω γιατί.
Στους παλαιότερους ΑΣΕΠ, για να δώσεις ως οικονομολόγος στον ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών, έπρεπε να έχεις παιδαγωγική κατάρτιση, γιατί οι οικονομικές σχολές δεν θεωρούνταν καθηγητικές (άσχετα αν, όπως εγώ, είχα κάνει παιδαγωγικά μαθήματα). Οι υπόλοιποι κλάδοι (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, κτλ) θεωρούνταν ότι είναι καθηγητικές σχολές και δεν χρειάζεται να πιστοποιήσουν κάπως την παιδαγωγική τους επάρκεια. Οι οικονομολόγοι όμως, έπρεπε να έχουν ή χαρτί από την ΑΣΠΑΙΤΕ, ή μεταπτυχιακό πάνω στα παιδαγωγικά ή δεύτερο πτυχίο από καθηγητική σχολή ή δεύτερο πτυχίο από παιδαγωγικό, για να πιστοποιήσουν την παιδαγωγική τους επάρκεια. Αν δεν είχαν κάτι από αυτα, δεν είχαν καμία τύχη.
Θέλω να πω ότι δεν νομίζω στον επόμενο ΑΣΕΠ να κάνουν την χάρη στους οικονομολόγους και να τους θεωρήσουν απόφοιτους καθηγητικής σχολής, απλά μάλλον θα κάνουν την χάρη στους υπόλοιπους να μην τους ζητήσουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας. Ό,τι δηλαδή γινόταν και μέχρι τώρα.
Μακάρι βέβαια να μην γίνει έτσι, αλλά χλωμό το κόβω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.