edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
betoni
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pepper ann
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για παράδειγμα,στη 2α δημοτικού μας έκανε μια δασκάλα και το παιδί της ήταν μαζί μας στο ίδιο τμήμα.Ε,όλα τα νεύρα της τα ξεσπούσε πάνω του.Το τι ξύλο έτρωγε δεν λέγεται...τον είχε διαλύσει..Ενώ με όλους εμάς τους υπόλοιπους ήταν μια χαρά.
Τώρα στο λύκειο μας κανει πάλι ένας καθηγητής,ο γιος του οποίου είναι στην τάξη μας.Λοιπόν,αυτός ο καθηγητής είναι τέτοιος πρήχτρας,που πάω και στοίχημα ότι οι υπόλοιποι καθηγητές βάζουν 20αρια στο γιο του για να μην ακούνε την πάρλα του κ τη γκρίνια του.Ο γιος του δεν είναι και κανενας γαμάτος μαθητής,απλά έχει τη φήμη του 'καλου',έχει και αυτόν τον πατέρα,και έχει καταφέρει να παίρνει αριστεία και βραβεία κάθε χρονιά...
Από την άλλη,εχω δει και καθηγητή να κάνει μάθημα στο γιο του,και πραγματικά να μην μπορείς να καταλάβεις καθόλου ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους.Να του συμπεριφέρεται όπως σε οποιονδήποτε άλλο...
Σε κάθε περίπτωση,πάντα οι συμμαθητές είναι καχύποπτοι και κακοπροαίρετοι,γιατί σε γενικές γραμμές ευνοείται το παιδί του καθηγητή...
Είμαι και γω κόρη καθηγητή,βέβαια δε μου έκανε μαθημα ποτέ,επέλεξα να μην πάω στο σχολείο που δίδασκε,όμως θυμάμαι πολύ έντονα στην 1η γυμνασιου,όταν παίρναμε βαθμούς πρώτου τριμήνου,που είχε έρθει ο πατέρας μου να ρωτήσει τους καθηγητές,ότι ήταν μια καθηγήτρια εκεί και μόλις είδε τον πατέρα μου μου είπε 'καλά βρε Έλενα,του ταδε είσαι? και γιατί δε μου το είπες να σου βάλω καλύτερο βαθμο?'
εγώ εκεί ξενέρωσα τελείως πάντως :Ρ
Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Βλέπουμε πάντως ότι η έννοια της αξιοκρατίας στην Ελλάδα υπάρχει μόνο στα χαρτιά και στις παχυλές διακηρύξεις. Παντού επικρατεί το μέσον και το γλύψιμο. Είναι πολύ λυπηρό, γιατί η εν λόγω καθηγήτρια φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το λειτούργημά της (όχι το επάγγελμά της), δηλαδή ότι με κάθε της πράξη μέσα στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας διδάσκει και ποιεί ήθος. Τι διδάσκει λοιπόν λέγοντας την παραπάνω ατάκα σε μια μαθήτριά της; "Εδώ είναι Ελλάδα και όσο κι αν πασχίσεις, όσο κι αν διαβάσεις, μόνο όσοι έχουν το γλύψιμο και το μέσον θα πάνε μπροστά παιδί μου. Γι' αυτό κόψε το διάβασμα και πήγαινε να γραφείς σε κανένα κόμμα να κολλάς αφίσες, μήπως αύριο βολευτείς"...Είμαι και γω κόρη καθηγητή,βέβαια δε μου έκανε μαθημα ποτέ,επέλεξα να μην πάω στο σχολείο που δίδασκε,όμως θυμάμαι πολύ έντονα στην 1η γυμνασιου,όταν παίρναμε βαθμούς πρώτου τριμήνου,που είχε έρθει ο πατέρας μου να ρωτήσει τους καθηγητές,ότι ήταν μια καθηγήτρια εκεί και μόλις είδε τον πατέρα μου μου είπε 'καλά βρε Έλενα,του ταδε είσαι? και γιατί δε μου το είπες να σου βάλω καλύτερο βαθμο?'
εγώ εκεί ξενέρωσα τελείως πάντως :Ρ

Δικαιολογημένα λοιπόν σε ξενέρωσε και θεωρώ πως κάτι τέτοιο πραγματικά σε τιμά...
Τολμηρος
Νεοφερμένο μέλος

Δεν λέω ότι όλα τα παιδιά των καθηγητών είναι μαθηταραδες αλλά σίγουρα θα μπορούσαν εύκολα να ηταν αν το ήθελαν.
CiNeFiL
Διακεκριμένο μέλος

Ntina_btfc
Νεοφερμένο μέλος

Οντως η καλύτερη λύση είναι ο καθηγητης να μην κανει μαθημα στο παιδι του. Και είναι λάθος να χαρίζονται βαθμοι...Αλλά αν υποθέσουμε οτι εμείς ήμασταν καθηγητές και είχαμε μαθητη-γιο/κόρηΚαι εγώ είμαι της άποψης ότι οι καθηγητές δεν πρέπει να διδάσκουν τα παιδιά τους !! Παρόλα αυτά ακόμα και αν δεν έχει τον γονιό του καθηγητή θα έχει σε ΟΛΑ τέλειους βαθμούς!! Τώρα μπορεί και να το αξίζουν ( είναι πιο συνηθισμένο κιόλας ) αλλά μερικές φορές απορώ για τους βαθμούς που έχουν![]()
που πήγαινε π.χ 3η Λυκείου τα ίδια δεν θα κάναμε...???Δυσκολα χαντακώνεις το ιδιο σου το παιδι...

Rodriguez
Νεοφερμένο μέλος

LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

δεν απαγορευται αφου δεν υπαρχει σχετικη εγκυκλιος απλα συνισταται να μην συμβαινει κατι τετοιο ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ.Κανονικά απαγορεύεται να έχεις το παιδί σου σαν μαθητή..Και αν τυχόν θελήσουν να σε βάλουν να έχεις το τμήμα που είναι το παιδί σου μπορείς να ζητήσεις από κάποιον άλλο καθηγητή να πάρει το τμήμα...

Marilia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.