Έχεις λάθος στο συλλογισμό σου.
1) Καταρχάς, ο ορισμός είναι Μπαμπινιώτης, άνοιξε κανένα λεξικό (η wikipedia είναι γραμμένοι από χρήστες).
2) Όποιος ξέρει να παρακολουθεί τι συμβαίνει στη χώρα ΤΟΥ και έχει ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και το ελάχιστο νιονιό που απαιτείται, καταλαβαίνει αν κάποιοι χτυπούν τη γλώσσα ή την ιστόρια κλπ ή όχι.
3)Δεν περιμένουν να τους το αναλύσει ο Λαζόπουλος ή κάποιο blog ή βίντεο στο youtube για να καταλάβουν.
4) Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν πιστεύει πουθενά , έχεις δίκιο, από επιλογή ; Τη συζήτηση φίλτατε την κάναμε στο 1ο μάθημα των θρησκευτικών φέτος. Ελάχιστοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν πιστεύουν ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ. Οι υπόλοιποι, περνάνε μια φάση ρεμπελισμού και δήθεν αμφισβήτησης (που ξεκινά από τα 15 και τελειώνει στα 25 περίπου) .
5) Αν ΔΕΝ πιστευεις ΜΗΝ κάνεις Χριστούγεννα,
6) ούτε Πάσχα , ούτε Ανάσταση .
7)Αλλά μην το παίζεις άθεος έτσι για να λες ότι είσαι.
8 ) Αν αμφισβητείς κάτι πρέπει να αντιπροτείνεις και κάτι άλλο. Αλλιώς δεν υπάρχει νόημα.
9) Το τελειώνω εδώ , εξάλλου ο καθένας έχει την άποψη του. Δε θέλω να ταλαιπωρώ τους moderators που θα σβήνουν αυτά τα post.
Προσπάθησα να απαντήσω σε αυτά που είχες πει. Επίσης δεν μου αναφέρεις
που έχω λάθος. Μόνο για τον ορισμό είπες.
1) Τον ίδιο ορισμό είχε και η ελληνική wikipedia.
2) Προσωπικά μια χαρά βλέπω τι γίνεται στην χώρα μου. Αντιθέτως πολλοί άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. (btw δεν ξέρω που κολλάει με την θρησκεία αυτό)
3) Δεν βλέπω ποτέ Λαζόπουλο
4) Η αμφισβήτηση άποψη δεν είναι?
5) Τα Χριστούγεννα που κάνουμε ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την θρησκεία. Ούτε δέντρο λέει η θρησκεία να βάλουμε στο σπίτι, ούτε δώρο να φέρει ο Αϊ Βασίλης, ούτε τίποτα άλλο.
6) Και να χάσω το μπάρμπεκιου?
7) Δεν είμαι άθεος γιατί αυτοί συνήθως συγκρίνονται με σατανιστές. Δεν είμαι τίποτα. Ούτε κατακρίνω. Απλά όταν προσπαθώ να πω την γνώμη μου, οι άλλοι δείχνουν μετά απο λίγο την επιθετικότητα τους.
8 ) Νομίζω εδώ τα χάσαμε λίγο. Δεν αντιπροτείνω τίποτα. Απλώς ξεκίνησα λέγοντας πως τα θρησκευτικά ως εξεταζόμενο μάθημα δεν πρέπει να υπάρχουν. Μετά αναλύσαμε περισσότερο το θέμα και είπα μερικές απόψεις μου. Απλά αμφισβητώ, γιατί πρέπει να αντιπροτείνω? Να αντιπροτείνω σε τι?
9) Αλίμονο, για αυτό είναι το φόρουμ, για να ανταλλάζουμε απόψεις. Αυτές οι λογομαχίες είναι πολύ καλές στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης που ανέφερες νωρίτερα. Αν οι μοντεράτορες πιστεύουν πως πρέπει να σβηστούν τα post μας, ας το κάνουν.