Περί βάσεων μεταγραφών

omitsop

Νεοφερμένο μέλος

Η omitsop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Επειδή είναι πιθανόν να το βρω μπροστά μου προσεχώς, έψαξα λίγο και βρήκα κάποια στατιστικά σχετικά με τα μόρια που απαιτούνται για μεταγραφή σε σχολές πληροφορικής. Εγώ έχω περίπου 6-7 (δεν γνωρίζω ακριβώς σχετικά με το εισόδημα). Βλέπω ότι παμακ και ΑΠΘ πέρσι ειχαν βάση τα 7 μόρια ενώ ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, Χαροκόπειο, πολύ χαμηλότερα, έως και 0. Και τα προηγούμενα χρόνια το ίδιο. Μου φαίνεται αρκετά παράξενο. Κανείς δε θέλει να κάνει μεταγραφή στην Αθήνα; Και από την άλλη γιατί τόση σφαγή στη Θεσσαλονίκη; Έχει κανείς καμία εξήγηση σε αυτό; Έχει να κάνει μήπως με τη βαρύτητα της κάθε σχολής; Το αντίθετο θα μπορούσα να το καταλάβω αλλά αυτό όχι.

Στην Αθήνα όσοι καλύπτουν το όριο των 2750 μοριων,παίρνουν αυτόματα μεταγραφη ,διότι το πλήθος τους είναι μικρότερο από τις θέσεις που προσφέρονται.(90 θεσεις).
Στην Θεσ/νίκη παίρνουν 50 μετεγγραφη και υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση.
Καμία σχέση με βαρύτητα σχολής.
Θέμα προσφοράς και ζήτησης.

Θεσσαλονίκη: 62 προσφερόμενες - 62 καλύφθηκαν. Αθήνα-Πειραιας 112 - 97. Όντως, είναι μία εξήγηση αυτό που λες. Παρόλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία πληθυσμού, πάλι αδυνατω να καταλάβω τη μειωμένη ζήτηση. Πάντως σ' ευχαριστώ.

Θεσσαλονίκη: 62 προσφερόμενες - 62 καλύφθηκαν. Αθήνα-Πειραιας 112 - 97. Όντως, είναι μία εξήγηση αυτό που λες. Παρόλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία πληθυσμού, πάλι αδυνατω να καταλάβω τη μειωμένη ζήτηση. Πάντως σ' ευχαριστώ.
Να λάβεις υπόψη ότι στην Αθήνα έχουν ήδη μπει594 παιδιά, ενώ στη Θεσ/νίκη 330.
Επίσης στην Αθήνα υπάρχουν πολλές περισσότερες θέσεις σε οικονομικές σχολες και πολλοί υποψηφιοι κατευθυνονται σε αυτές, σαν πρώτη επιλογή

Σωστά. Νομίζω με καλυψες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back