Παραγώγιση Πεπλεγμένης συνάρτησης

Camouflage

Member

Ο Camouflage αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 51 μηνύματα.
εκπέμπω σος καποιος Παραγώγιση πεπλεγμένης Συνάρτησης  Η συνάρτηση λύνεται ως προς y: Ακολουθούμε τους τύπους σύνθετης παραγώγισης... π.χ. 3y*(x^3)-4y-2x+1=0  Η συνάρτηση δε λύνεται ως προς y: την αντιμετωπίζουμε ως πεπλεγμένη ? παραδείγματα: να υπολογιστούν το dy/dx των συναρτήσεων: 1. xy = τοξεφx/y (αυτό δεν ξέρω αν χρειάζεται σημαδια πληροφορικης δηλαδη να μπει το τοξεφχ σε παρενθεση και μετα /y 2. (2^x)(+2^y) = 2^(x+y) 3. (x^3)+(y^3)=3*x*y μπορεί καποιος να μου λύσει σε μια κόλλα χαρτι τα παραπάνω ; και να τα δημοσιευσει στα σχόλια πως λύνονται;; ο χρόνος μου τελείωνει...
 

eukleidhs1821

Well-known member

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών Οίνου Αμπέλου & Ποτών Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Μεγάλα Καλύβια (Τρίκαλα). Έχει γράψει 1,517 μηνύματα.
το ερωτημα σου δεν καταλαβαινω ποιο ειναι ακριβως?Αν θες να βρεις την παραγωγο μιας συναρτησης που εχει μεταβλητες χ(t),y(t) εφαρμοζεις κανονα αλυσιδας ως εξης:df/dt=(df/dx)(dx/dt)+(df/dy)(dy/dt)
 

Μάρκος Βασίλης

Well-known member

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών , Μεταπτυχιακός φοιτητής σε MSc in Cognitive Systems, OUC και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,306 μηνύματα.
Για να διευκολυνθείς γράψε την αρχική σχέση ως:Τώρα, παραγώγισε ως προς x και τα δύο μέλη για να πάρεις:Και, κάνε πράξεις για να πάρεις τη σχέση:Αυτή λύνεται εύκολα ως προς y' και βρίσκεις το ζητούμενο. Ομοίως για το δεύτερο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top