Και ακουω και γω....:no1:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cel
Δραστήριο μέλος

GetOuttaMyWay
Πολύ δραστήριο μέλος

-----------------------------------------
Κατα το βραδακι θα μπει ο Τεο...
cel
Δραστήριο μέλος

Μιλησαμε με τον Σπυρο Παπαγεωργίου ( https://www.lsa.umich.edu/umich/v/in...110VgnVCM100000a3b1d38dRCRD&vgnextfmt=default )
Του εκθεσαμε τα διαφορα προβλημα μας ειπε οτι μας καταλαβαινει απόλυτα.
Του είπαμε για τα προβληματα με το νεο προφορικο του προφίσενσυ και μας είπε πως οι ερευνες έχουν δείξει πως τα αποτελεσματα αυτων ειναι πολυ θετικα για το νέο ECPE Speaking Test.
Ρωτηστε τι αλλο θελετε να σας πω γιατί ειπαμε πολλα καθως μιλουσαμε 40 λεπτα περίπου.

cel
Δραστήριο μέλος

Adamsdoor
Πολύ δραστήριο μέλος

Στη διαρκεια της εξετασης αναφερθηκες??
Φυσικά και αναφερθήκαμε και μας είπε οτι το τεστ είναι έτσι σχεδιασμενο ωστε να ελέγχει τις γνώσεις των υποψηφίων σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.Επίσης η χρονικη διάρκεια της εξέτασης προέκυψε μετά απο πολλές έρευνες και μας επισήμανε πως ειδικά στο επίπεδο Γ2(προφ) οι υποψήφιοι πρέπει να είναι δυνατόν να φέρνουν εις πέρας καταστασεις απρόβλεπτες στο αγγλικο περιβάλλον σε συντομο χρονικο διαστημα και κάτι τετοιο προβλέπει και το CEFR στο οποίο οπως μας είπε εκανε μελέτες.

Για το Listening τι ειπαν?
Για το ακουστικό μέρος μας είπε πως είναι ευθύνη της HAU να διαλέξει τα venues των εξετάσεων και τον τεχνολογικό εξοπλισμό και όπως και για τα υπόλοιπα μέρη της εξετασης για να μπεί/να βγεί/να αλλάξει ενα παρτ του Listening πρέπει να γίνουν έρευνες.

Αυτο που μας είπε ειναι πως όλα τα μερη της εξέτασης ειναι απολυτα ισοσταθμισμένα στο CEFR C2 που αντιστοίχει στο επίπεδο Proficiency και μας είπε να μην αγχωνόμαστε για το Proficiency.
Ειναι απλά θέμα γνώσεων...

GetOuttaMyWay
Πολύ δραστήριο μέλος

Adamsdoor
Πολύ δραστήριο μέλος

Επρεπε να τους αναφερετε πως το πανε πανεπιστημιο του michigan,καταναλογια εχει τις περισσοτερες αποτυχιες!!Πως θα το εβρισκαν αυτο?![]()
Γιατι ρε συ κατι τετοιο ισχυει για να τους το πούμε?
Αν ισχυει να τους το πούμε.
Αλλα εγω νομίζω το Κειμπριτζ έχει πιο χαμηλα ποσοστα επιτυχίας απο το Μίσιγκαν!

Eragon
Νεοφερμένο μέλος

Ποσοστό Επιτυχίας διαγωνιζομένων για το Cerificate of Proficiency του Πανεπιστημίου Cambridge: 30.50% (πηγή: Βρετανικό Συμβούλιο)
Ποσοστό Επιτυχίας στο “Final” των διαγωνιζομένων για το Cerificate of Proficiency του Πανεπιστημίου Michigan: 54% (πηγή: Michigan Quarterly, September 1998)
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος

cel
Δραστήριο μέλος

Efthymios1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χθες ειδα ενα βιντεο που μου εστειλε η HAU για το προφορικο. Εκει μιλουσαν δυο τυποι με αθλια προφορα καλο λεξιλογιο και εκαναν αρκετα γραμματικα λαθη. Συμφωνα με το βιντεο περασαν. Δηλαδη αυτα που ακουγονται περι τρομερης δυσκολιας δν ισχυουν?
Guest 292010
Επισκέπτης

Και το λογικό είναι στα προφορικά να κάνεις κάποια λάθη. Εγώ πχ. στο proficiency του cambridge στα προφορικά αντί για child είχα πει children (ήθελα τον ενικό) αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι δεν ξέρω το σωστό ή δεν ξέρω να μιλάω. Αναπόφευκτα σε μια συζήτηση κάποιο λάθος θα κάνεις, δεν σημαίνει ότι θα σε κόψουν. Εκτός κι αν ξερω γω είναι τόσο κακιασμένος ο εξεταστής που θέλει τόσο πολύ να κόψει.

Τον Δεκεμβριο 2007 εδωσα το ECCE το οποιο και περασα με Β(Pass). Βασικα το παραπονο μου ειναι οτι θα τα πηγαινα καλυτερα στο ακουστικο εαν δεν χτυπουσε το κινητο ενος εξεταστη. Ημουν στην πρωτη γραμμη αριστερα ακριβως διπλα του. Δηλαδη τη πατησα χειροτερα απο ολους. Επειτα οταν πηγα να παραπονεθω μου ειπαν οτι "Ενταξει δεν θα κοπεις αν εχασες 1 ερωτηση". Συμφωνω σε αυτο αλλα φανταστειτε ποσο επηρρεαστηκα στην συνεχεια. Το γεγονος συνεβη στο Part 1
Χθες ειδα ενα βιντεο που μου εστειλε η HAU για το προφορικο. Εκει μιλουσαν δυο τυποι με αθλια προφορα καλο λεξιλογιο και εκαναν αρκετα γραμματικα λαθη. Συμφωνα με το βιντεο περασαν. Δηλαδη αυτα που ακουγονται περι τρομερης δυσκολιας δν ισχυουν?
Kαλά για αυτο που σου συνέβει δεν φταίει κανένας αλλος περα απο την εξετάστρια.Επρεπε να το ανέφερες εκεινη την στιγμη και καλά έκανες.Επόμενη κίνηση ήτανε να έπερνες αμεσα την HAU η οποία κατα την διαρκεία των γραπτων εξετασεων είναι ανοιχτη και σε Αθηνα και σε Θεσσαλονίκη και να τους εξηγούσες τι συνέβη.
Τεσπα πάει περασε και αυτό.

Οσον αφορα το προφορικό μέρος.
Για το προφορικο του ΕCPE αναφέρεσαι,σωστα?
Εσυ ζήτησες να στο στείλουν ή ετσι στο στειλαν?
Τεσπα,λιγες μερες ακόμα και τα προφορικα ξεκινάνε.Θα το διαπιστώσουμε απο πρωτο χέρι για το τί εστι το νεο προφορικο.

Μελη απο το ischool δινουν ECPE.Θα μας πουν τις εμπειρίες τους...

Δεν έχουν όλοι την αγγλικη προφορά γιατί για να αποκτήσεις αγγλική προφορά πρέπει να στην μάθουν.Ή την μαθαίνεις από ταινίες (αγγλικές όχι αμερικάνικες) κ.ά.
Και το λογικό είναι στα προφορικά να κάνεις κάποια λάθη. Εγώ πχ. στο proficiency του cambridge στα προφορικά αντί για child είχα πει children (ήθελα τον ενικό) αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι δεν ξέρω το σωστό ή δεν ξέρω να μιλάω. Αναπόφευκτα σε μια συζήτηση κάποιο λάθος θα κάνεις, δεν σημαίνει ότι θα σε κόψουν. Εκτός κι αν ξερω γω είναι τόσο κακιασμένος ο εξεταστής που θέλει τόσο πολύ να κόψει.
+1

Αν και σε βαθμολογούν και για την προφορά σου,αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να γίνεσαι κατανοητός και όχι φυσικά να βγάλεις καμιά προφορά αγγλου λόγιου...

Tωρα αν δεν γινεσαι κατανοητος το να χρησιμοποιείς και αγγλική προφορα ειναι ακομα χειρότερο...

Για αυτο μιλάμε οσο πιο φυσικα μπορούμε και στοχος μας ειναι να επικοινωνήσουμε και οχι να εντυπωσιάσουμε.

GetOuttaMyWay
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.