Οσα παιδια νεα οι παλια δινουν πανελληνιες τωρα για μια ή παραπανω φορες μπορουν να κανουν Μηχανογραφικο για ΙΕΚ. (οχι οι του 10%)
Εδω σχετικο αποσπασμα απο την περσινή εγκυλιο
Β1. Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.
α. Οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2023. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη δημιουργήσει.
β. Οι τελειόφοιτοι (μαθητές) των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2023. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, έγινε ή γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.
16. Πώς μοριοδοτείται η αίτησή μου;
Σύμφωνα με το κεφάλαιο Β, άρθρο 4 παρ. 5 του κανονισμού Λειτουργίας των ΙΕΚ (ΦΕΚ 5837/Β/15-12-2021), αναφέρεται ότι: Για τη μοριοδότηση των υποψηφίων καταρτιζομένων λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα:
α) Ο βαθμός του τίτλου σπουδών, ο οποίος απαιτείται για την εισαγωγή στο ΙΕΚ. Σύμφωνα με το ν. 4763/2020 (ΦΕΚ 254/Α/21-12-2020), οι τίτλοι σπουδών με τους οποίους μπορεί κάποιος να εγγραφεί είναι σε Ι.Ε.Κ. είναι:
ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΕΝ. ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΠΤΥΧΙΟ Τ.Ε.Λ. ν.1566/1985 ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΕ Β’ ΚΥΚΛΟΥ
Τα μόρια που δίνει ο τίτλος είναι τόσα όσα ο γενικός βαθμός, με μετατροπή του κλασματικού μέρους σε δεκαδικό. Σε περίπτωση που ο βαθμός του τίτλου σπουδών είναι εκφρασμένος σε διαφορετική από την εικοσαβάθμια κλίμακα, γίνεται αναγωγή σε εικοσαβάθμια κλίμακα.
β) Η ιδιότητα του πολύτεκνου γονέα ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας μοριοδοτείται με πέντε (5) μόρια.
γ) Η ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας μοριοδοτείται με τρία (3) μόρια.
δ) Η ιδιότητα του προστάτη ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας μοριοδοτείται με τρία (3) μόρια.
ε) Σε περίπτωση ισοβαθμίας, τη σειρά επιλογής καθορίζουν: 1) η ιδιότητα πολύτεκνου γονέα ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, 2) η ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, 3) η ιδιότητα προστάτη ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας, 4) ο βαθμός του τίτλου σπουδών.