1) Ναι οκ. Το δίτομο του McMurry είναι το καλύτερο για οργανική χημεία και είναι των ΠΕΚ.
Δεν είμαι χημικός, όμως. Εμένα τα βιβλία Φυσικής και Μαθηματικών με ενδιαφέρουν και εκεί βλέπω ότι δεν έχει καλά συγγράμματα.
Επειδή από ό,τι είδα θέλεις θα το ρίξουμε στα παραδείγματα θα κρίνω μερικά από τα βιβλία των ΠΕΚ που έχω διαβάσει:
α)Το δίτομο "Thomas, Απειροστικός Λογισμός": Βιβλίο που είναι στο επίπεδο του λυκείου. Δεν αξίζει για πανεπιστημιακό μάθημα.
β)Μερικές διαφορικές εξισώσεις, Τραχανάς: Αντί να έχει μέσα λίγη παραπάνω μαθηματική θεωρία (χώροι συναρτήσεων, απειροδιάστατοι χώροι, τελεστές) και πιο εξειδικευμένα προβλήματα (κυματική,θερμότητας στις 3-διαστάσεις, λύση D' Αlembert στην κυματική) κ.α., προτιμά να σου βάλει 110 σελίδες "εισαγωγή στη Mathematica"...
γ)Συνήθεις διαφορικές εξισώσεις, Τραχανάς: Ίδιου τύπου με το β.
δ)Ας μη συνεχίσω με τα βιβλία του Τραχανά, γιατί στο τέλος θα θεωρηθεί ότι δεν πάω τον Τραχανά προσωπικά!
ε)Το δίτομο του Griffiths στην Κλασσική ηλεκτροδυναμική: Οκ. Καλό βιβλίο, αλλά θα μπορούσε να είχε γίνει και πολύ καλύτερη μετάφραση.
Και πάλι δε βλέπω πώς μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο σπουδών σας η επιμέλεια των βιβλίων των ΠΕΚ (ακόμη και τα καλύτερα βιβλία να έβγαζε).
2)Τα κριτήρια μου είναι αντικειμενικότατα. Επιλέγεις να αναφέρει μόνο ό,τι θέλεις, αλλά εγώ είπα ότι τη γνώμη αυτών των καθηγητών την έχω ως συμπληρωματική της δικής μου άποψης όταν έψαχνα και εγώ πληροφορίες πριν μερικά χρόνια για το ποιό τμήμα Φυσικής είνα καλύτερο.
3)Δυστυχώς οι γνώσεις μου για τι γίνεται στα τμήματα Χημείας είναι περιορισμένες, όπως περιορισμένες είναι και οι δικές σου γνώσεις για το τι γίνεται στα τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών, οπότε μάλλον δε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε normal.
4)Όσον αφορά στους μεταπτυχιακούς που σας έρχονται... Το Φυσικό Αθηνών παίρνει συνολικά για όλους τους τομείς γύρω στους 70 μεταπτυχιακούς, κάτι αντίστοιχο ισχύει και στο τμήμα χημείας. Ε, κάπου πρέπει να κάνουν μεταπτυχιακό και οι υπόλοιποι! :p Απλώς το λέω με αυτόν τον τρόπο για να καταλάβεις ότι καμία σχέση δεν έχει ο αριθμός των μεταπτυχιακών... Αν είναι δυναντόν!...
5)Μην μου μιλάς για το ΙΤΕ λες και είναι το μοναδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας. Θέλεις παραδείγματα πάλι;
6)Η διευκόλυνση στην οποία αναφερόμουν είχε να κάνει με αυτό που υπογράμμισες με πράσινο παραπάνω, αλλά μιας και το ανέφερες... Το να περνάει ένα μάθημα πάνω από το 25% στο Φυσικό/Μαθηματικό/Χημικό Αθηνών σημαίνει ότι πρόκειται για εύκολο μάθημα! Συνήθως δε το ποσοστό είναι αρκετά μικρότερο και όσοι περνούν, περνούν με 5-6. Επίσης δες και την εικόνα για τους πτυχιούχους του Φυσικού (παρόμοια ισχύουν και στο μαθηματικό και στο χημικό):
Σημ.: Οι διδακτικές μονάδες που αναγράφονται δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές σύστημα μονάδων.
ΥΓ: Μην περιμένει κανείς καμία άμεση απάντηση από εμένα σε επόμενο μήνυμά του, γιατί διαβάζω για μάθημα της Δευτέρας.