Επειδή το ΤΕΙ λέγεται "Εφαρμοσμένων Επιστημών" δε σημαίνει πως αν παει κάποιος εκεί θα αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις ή πως ακόμα χειρότερα θα βγει επιστήμονας. Όπως είπα και πριν η παροχή τεχνικών γνώσεων χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο είναι ο
αντικειμενικός σκοπός των ΤΕΙ στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
Συγνώμη αν σε μπέρδεψα λέγοντας και ΑΕΙ και πανεπιστήμια....
Η σύγκριση μεταξύ γιατρού και νοσοκόμου αποτελεί το πιο "soft" παράδειγμα για να καταλάβει κάποιος την διαφορά μεταξύ επιστήμονα και εργάτη.
Την ηλικία μου την βλέπεις κάτω από το εικονίδιο.....
Πολύ απόλυτος είσαι...αλήθεια,πως είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι γνώσεις και πως παρέχονται στα Τ.Ε.Ι.;

Δυστυχώς (και λέω δυστυχώς,γιατί ξέρω σε τι αποσκοπεί αυτό σου το παραλήρημα) διδάσκονται οι ίδιες σημειώσεις,πάνω στα ίδια συγγράμματα...
Από εκεί και πέρα το πόσες και πως θα της αφομοιώσει ο καθένας είναι καθαρά προσωπικό του θέμα!Αν εσύ πιστεύεις ότι το 90% των φοιτητών των Τ.Ε.Ι. είναι τεμπέληδες και άχρηστοι,αν και προφανώς διαφωνώ,δε θα σου φέρω αντίρρηση!Όπως νομίζεις!
Εγώ θα σου πω με όλο το θάρρος,ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα όχι απλά για τα Τ.Ε.Ι. αλλά και για ολόκληρη τη δομή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!
Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο ούτε τη διάθεση να κάτσω να γράψω σεντόνια ολόκληρα...τα μόνο που θα επισημάνω είναι ότι,όσο σου είπαν καθηγητές Τ.Ε.Ι. αυτά που μας λες,άλλο τόσο εγώ παίρνω στα τέσσερα τη Megan Fox κάθε μεσημέρι!
Τέλος,δεύτερη φορά που γράφεις τη μπούρδα περί σύγκρισης γιατρού-νοσοκόμου (την οποία προφανώς ξεσήκωσες από κάποιο αντίστοιχο blog κομπλεξικών αναξιοπαθούντων "επιστημόνων" το οποίο υπέπεσε στην αντίληψή σου σήμερα το πρωί) δεν έχει καμία εφαρμογή σ'αυτό που κάνεις!
Τα Τ.Ε.Ι. ΔΕΝ εκπαιδεύουν γιατρούς διότι η ιατρική ΔΕΝ είναι εφαρμοσμένη επιστήμη!Από εκεί και πέρα,νοσοκόμες εκπαιδεύουν και τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. παρέχοντας ισότιμο πτυχίο και στις δύο περιπτώσεις...
Γι αυτό το λόγο τα ΤΕΙ δεν παράγουν επιστήμονες αλλά στελέχη εφαρμογής (ή όπως λέγονταν παλαιότερα τεχνολόγους) και όχι γιατί δεν έχουν καθόλου επιστημονικό υπόβαθρο.
Δεν ξέρω πως μας λέγατε εκεί στα μπουντρούμια του οίκου ανοχής που λέγεται Τ.Ε.Ε.,αλλά επιστήμονες (μια λέξη που σε αντίθεση με εσάς που από φοιτητές έχετε την έπαρση στο αίμα σας,δε τη θεωρώ τίτλο τιμής) βγάζουν τα Τ.Ε.Ι. από το 1983,είτε σας αρέσει είτε όχι!

Έχουμε 2013,τα Τ.Ε.Ι. έχουν αναγνωριστεί εδώ και χρόνια σε όλο τον κόσμο ως Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών (εδώ φυσικά εκκρεμεί η μετονομασία,γιατί έμαθαν στην Ψωροκώσταινα να σας κανακεύουν) κι εσείς ακόμη συζητάτε για τεχνολόγους και παπάτζες!
Επίσης τα τει δεν βγάζουν μόνο μηχανικούς, ο λογοθεραπευτής πχ ή ο διατροφολόγος από τα τει αν δεν είναι επιστήμονας τότε ποιος είναι?
Ο δάσκαλος κι ο θεολόγος!