Πανεπιστήμια vs TEI

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
προς ενημέρωση ενδιαφερομένων:

Κοιτάζοντας μεταπτυχιακά προγράμματα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο αξιόλογο Πολυτεχνείο TU Delft της Ολλανδίας, σε κάποιο σημείο διάβασα αυτό:

To be considered for admission to an MSc programme, applicants should have a Ptychio degree from a Anotata Ekpedeftika Indrimata (AEI) university with a final cumulative grade point average (CGPA) of 7.0/10 or better. A Ptychio degree from a Technologika Ekpedeftika Idrimata (TEI) institute does not qualify for admission.

admission requirements
Τι θελει να πει ο ποιητης???αυτο κατι σημαινει προαφανως....εαν ειναι ολα το ιδιο δε θα υπηρχε και διαχωρισμο...
οπως λεει και καποιος φιλος μου απο εδω κατι παραπανω θα ξερουν οι ξενοι αξιολογητες...
Οφείλω να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους,επειδή βλέπω ότι πήρε έκταση (μεγαλύτερη απ'ότι θα έπρεπε) και μερικοί πιαστήκατε απ'αυτό...
Πρώτα απ'όλα,κανείς από εσάς δεν σχολίασε το "average GPA of 7.0/10 or better"...με μια μικρή αναζήτηση διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα απ'τα καλύτερα τεχνικά πανεπιστήμια της Ευρώπης,γεγονός που δικαιολογεί την αυστηρότητα των κριτηρίων (και το κόμπλεξ προς τους Έλληνες,θεωρείται δεδομένο anyway)...οπότε βάση κοινής λογικής,αν "δεν τους κάνει" ένας απόφοιτος Ε.Μ.Π. 5ετούς φοίτησης με Μ.Ο. 6,9,προφανώς και δε θα μπουν καν στη διαδικασία να ασχοληθούν μ'έναν απόφοιτο από Τ.Ε.Ι. 4ετούς φοίτησης!Είναι σαν να λέμε ότι αν π.χ. ένας πτυχιούχος Τ.Ε.Ι. κάνει αίτηση για διδακτορικό στο MIT και φάει πόρτα,πάει να πει ότι είναι μηχανικός Β' διαλογής!:lol:
Επίσης,με ένα γρήγορο mail στα πανεπιστήμια του Άμστερνταμ και της Ουτρέχτης (ούτε καν ασχολήθηκα πόσο "φημισμένα" είναι,αυτά είδα και μίλησα στα γρήγορα) διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δέχονται πτυχιούχους Τ.Ε.Ι. κανονικά...
Eίμαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη .
Το τμήμα κατά την γνώμη μου είναι ΆΡΙΣΤΟ , και οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι εξαιρετικές .
Έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η Κοζάνη ...... Ο αγώνας συνεχίζεται , δεν θα περάσει το σχέδιο Αθηνά .
Εγώ τουλάχιστον το παραδέχομαι που πέρασα , και είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να περάσω σε ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο , που αγωνίστηκε και αγωνίζεται για τα δικαιώματά του , στην πιο όμορφη πόλη .
Κοζάνη for ever .
Τώρα ειδικά που θα πάμε ΑΠΘ στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου , κάτσε και κοίτα μας .
:lol::lol::lol::lol::lol:
Και να συνενωθείτε με τα ΑΕΙ, δεν θα μπορείτε καν να πάρετε πτυχίο οπότε ... :P
Εξαρτάται πως το εννοείς...αν εννοείς οι συμφοιτητές μου π.χ. να πήγαιναν τώρα όπως είναι να σπούδαζαν στο Α.Π.Θ. σε μηχανολόγους ή ΗΜΜΥ,όντως το 80%+ αυτών θα τα είχαν παρατήσει!
Αν πάλι το εννοείς να πήγαιναν στη σχολή σου ή στου Giorgos Pamak π.χ.,εεε θεωρώ λίγο φαιδρό το εν λόγω σχόλιο!:)
Έλεγες και για τα επαγγελματικά δικαιώματα , που είναι ένα από τα βασικότερα θέματα που αποδεικνύουν την υπεροχή των ΑΕΙ .
Η πλήρης και απόλυτη άγνοια!:P
Άλλα είναι τα θέματα στα οποία υπερέχουν,ίσως κάποτε τα αντιληφθείς...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Είτε σας αρέσει είτε όχι το που σπουδάζεις παίζει ρόλο. Άλλο το ότι υπάρχουν εξαιρέσεις οι οποίες είναι ελάχιστες. Και από ΤΕΙ θα βγουν επιτυχημένοι και ιδιοφυΐες. Μιλώντας όμως για την πλειοψηφία όχι μόνο παίζει ρόλο τι σπούδασες, αλλά και σε ποιο πανεπιστήμιο. Άλλο τώρα αν έχεις πολλά skills και το αποδείξεις με κάποιον τρόπο στον εργοδότη.

Στην 'Murica άλλο να έχεις σπουδάσει στο Harvard και άλλο σε κάποιο δημόσιο ή φτηνό πανεπιστήμιο. Μιλάμε για ανθρώπους διαφορετικής κοινωνικής τάξης στην μετέπειτα ζωή τους.

Στην Ελλάδα άλλο να έχεις σπουδάσει σε ΤΕΙ και άλλο στο... ΕΜΠ.

Και σε κάθε χώρα πάει ανάλογα.

Ναι, δεν σημαίνει ότι κάποιος που δεν πήγε στο καλύτερο πανεπιστήμιο θα αποτύχει ή δεν θα είναι καλός σε αυτό που κάνει. Το ξαναλέω, στο χέρι καθενός είναι να πετύχει στην ζωή του. Απλώς ο ένας έχει περισσότερα εφόδια/εργαλεία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos Pamak

Δραστήριο μέλος

Ο Giorgos Pamak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Πανόραμα (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 510 μηνύματα.
Πραγματικά είναι μόνο για γέλια και για κλάματα η κατάσταση ορισμένων. Μιλάμε για αυτά τα άτομα τα οποία άν βρίσκονταν σε κάποιο άλλο "προοδευτικό" κράτος που τόσο εξυμνούν θα ήταν:

  • Πρώτον: Εκτός 3βάθμιας εκπαίδευσης.
  • Δεύτερον: Θα ήταν απόφοιτοι κάποιας μορφής δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης.
  • Τρίτον: Ίσως και καλύτερα θα ήταν όλα αυτά τόσο για τους γονείς τους και τους ίδιους μακροπρόθεσμα.

Και όλα αυτά γιατί από Καναδά-Η.Π.Α. εως την Γερμανία-Σουηδία δεκτοί στην τριτοβάθμια γίνονται από τα Πανεπιστήμια μόνο με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Συγκεκριμένα στον Καναδά π.χ. μια από τις καλύτερες χώρες για διαβίωση και σπουδές κάνει δεκτούς μονάχα αποφοίτους των High Schools με κατοχή Canadian High School Diplomas με βαθμολογία ΟΧΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 65% στα μαθήματα που θέτει ως προαπαιτούμενα το κάθε Πανεπιστήμιο. Μάλιστα το UFT ή άλλα αντίστοιχης εμβέλειας ανεβάζουν αυτόν τον πήχη στα 70%-75%, ανεξαρτήτου αριθμού εισακτέων, γιατί απλά όποιος δέν μπορεί δέν θα σπουδάσει, είναι τόσο απλό, όχι σαν το Ελλαδιστάν που όλοι θέλουν να έχουν γιό στο Αριστοτέλειο και το Ε.Μ.Π.. Τι σημαίνει αυτό? Ότι δέν θα μπορούσες να μπεις μετά το Λύκειο σε κανένα σχεδόν πανεπιστήμιο στον Καναδά αν δεν είχες μεγαλύτερο του 14-15. Επομένως όλα αυτά τα άτομα από τα Ελληνικά Τ.Ε.Ι. αν εφαρμοστεί η βάση του 10 διατηρώντας τους εισακτέους στα ίδια επίπεδα των Πανεπιστημίων, θα μέναν εκτός Τριτοβάθμιας. Ακόμα και αυτά τα άτομα που πέρασαν με 14 σε Τ.Ε.Ι. θα μέναν εκτός γιατί προφανώς τα συγκεκριμένα Τ.Ε.Ι. θα είχαν κλείσει την αμέσως επόμενη χρονιά γιατί θα είχαν το 1/3 των εισακτέων που έχουν σήμερα.
Και καθόμαστε και ακούμε τον κάθε αργόσχολο τώρα μαθητή που δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει την ύπαρξή του και το μυαλό του όχι για 15 μέρες που αρέσει σε μερικούς να λένε, αλλά για 3 χρόνια σχεδόν γιατί η Πανελλήνιες δεν είναι μονάχα 15 μέρες αλλά υπόθεση προετοιμασίας τουλάχιστον 3 χρόνων. Και μετά τους φταίει ο κάθε απόφοιτος από το Ε.Μ.Π. ή την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και το Αριστοτέλειο που θα τους θεωρήσει κατώτερους. Μα είναι κατώτεροι στον τομέα τον εκπαιδευτικό εξ'αρχής, τώρα άν ο μέν ή ο δέ έχει την εξυπνάδα την μαγκιά , τα μέσα ή ότι άλλο θέλει και πάει καλά στον επαγγελματικό στίβο είναι ένα άλλο θέμα το οποίο δέν σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο στις σπουδές.
Τί γίνεται όμως όταν και οι 2 έχουν άκρες γνωριμίες + + + κ.τ.λ. και ο ένας είναι από την μέγιστη δυνατή τυπική εκπαίδευση και ο άλλος είναι από κάτι υποδεέστερο όπως τα Τ.Ε.Ι.?

  • Ή ο πρώτος θα ανέβει πολύ πιο γρήγορα επαγγελματικά.
    [*]Ή ο πρώτος θα ανέβει σε θέσεις που ο δεύτερος κάπου θα κολλήσει.
    [*]Ή ο πρώτος θα πιάνει πιο εύκολα τους στόχους που θέτει.

Κι αυτό γιατί όπως και να το κάνουμε, η πρώτη κουβέντα που σε ρωτάει ο συνεντευξιαστής σε μιά συνέντευξη επιλογής, είναι:

  • Τί σπούδασες?
    [*]Με πόσο?


    Συγκεκριμένα αυτό κάναν και σε μένα στην παρούσα εργασία που απασχολούμαι και αυτό κάνουμε και στο γραφείο μας, όταν ζητάμε βοηθητικό προσωπικό.
    Ακόμα και τα ίδια τα CV's ξεκινάνε με την εξής φιλοσοφία:

    1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
    2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    3. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
    4. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
    5. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

    Πάντα η εκπαίδευση έρχεται πρώτη μετά τα στοιχεία σου. Ακόμα και άν έχεις κάνει προϋπηρεσία στην KPMG.

    Τώρα άν αρέσει σε μερικούς να λένε στους μπαμπάδες τους, ότι και αυτοί δέν είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας και είναι ισότιμοι με τον γιό του γείτονα ή τον μεγαλύτερο αδερφό που "τα έπαιρνε" τα γράμματα, είναι άλλο θέμα... ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

researcher

Νεοφερμένος

Ο researcher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Κι αυτό γιατί όπως και να το κάνουμε, η πρώτη κουβέντα που σε ρωτάει ο συνεντευξιαστής σε μιά συνέντευξη επιλογής, είναι:

  • Τί σπούδασες?
    [*]Με πόσο?



    ...Πάντα η εκπαίδευση έρχεται πρώτη μετά τα στοιχεία σου. Ακόμα και άν έχεις κάνει προϋπηρεσία στην KPMG.[...]

Κατά την προετοιμασία για μια συνέντευξη για μια θέση εργασίας, είναι σημαντικό να έχετε σχεδιάσει τις απαντήσεις σας στις πιθανές ερωτήσεις που θα σας κάνουν, έτσι ώστε να μην πανικοβληθείτε όταν έρθει η ώρα της συνέντευξης. Η καταγραφή των απαντήσεών σας στις πιθανές ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά είναι κάτι που θα ενισχύσει αρκετά την αυτοπεποίθηση σας.

Υπάρχουν εννιά ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά που είναι πολύ πιθανόν να σας τεθούν και η απάντησή σας σε αυτές θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόσληψή σας στην εταιρεία. Οι εννιά ερωτήσεις είναι οι εξής:

1. Ποιες είναι οι αδυναμίες σας;

Ο καλύτερος τρόπος να απαντηθεί αυτή η ερώτηση συνέντευξης είναι να ελαχιστοποιήσετε τις αδυναμίες σας και να δώσετε έμφαση στις δυνάμεις σας. Μπορείτε να παραθέσετε επαγγελματικά γνωρίσματα που εσείς κρίνετε ως αδυναμία σας και να μην επικεντρώνεστε στις αρνητικές προσωπικές σας ιδιότητες. Ομοίως, θα ήταν καλύτερο να αναφέρετε ότι κάνετε κάτι για να βελτιώσετε τον εαυτό σου επαγγελματικά, προκειμένου να διορθώσετε τις αδυναμίες σας.

2. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι πρέπει να σας προσλάβουμε;

Αυτή είναι μια άλλη ερώτηση συνέντευξης που γίνεται πολύ συχνά και ενδεχομένως να προκαλέσει πανικό. Ένας ιδανικός τρόπος για να χειριστεί αυτό το ζήτημα είναι να εκθέσετε προηγούμενες εμπειρίες σας που μπορεί να είναι σημαντικές για την εταιρεία. Θυμηθείτε να δείξετε αυτοπεποίθηση και να δείξετε ότι πραγματικά ανυπομονείτε να γίνετε ένα μέρος της εταιρείας.

3. Γιατί θέλετε να εργαστείτε στην εταιρεία μας;

Αυτή η ερώτηση συνέντευξης γίνεται για να βεβαιωθεί η εταιρεία ότι εσείς, ως ο αιτών, ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη θέση εργασίας και δεν κάνατε αίτηση μόνο και μόνο επειδή παρουσιάστηκε μία θέση που θα σας εξασφαλίσει έναν μισθό. Αυτός που διεξάγει την συνέντευξη πρέπει να πειστεί ότι είσαστε σοβαροί και ενδιαφέρεστε πραγματικά να αφοσιωθείτε στην συγκεκριμένη εργασία
4. Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Που βλέπετε τον εαυτό σας μετά από πέντε χρόνια;
Αυτή η ερώτηση συνέντευξης είναι καλύτερα να απαντηθεί το ερώτημα αυτό σε σχέση με τις βραχυπρόθεσμους και ενδιάμεσους στόχους αντί να αναφερθείτε σε κάποιον τόσο μελλοντικό στόχο. Προτείνεται επίσης να συμπεριλάβετε την εταιρεία αυτή στους επαγγελματικούς σας στόχους. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε ότι βλέπετε τον εαυτό σας ως ένα μέρος της εταιρείας που παρέχει βοήθεια στην επίτευξή των στόχων και της αποστολής της εταιρείας. Οι περισσότεροι διευθυντές προσωπικού κάνουν αυτό το είδος της ερώτησης συνέντευξης προκειμένου να ενημερωθούν για το πραγματικό κίνητρο του αιτούντος δεδομένου ότι υπάρχουν μερικοί υποψήφιοι που τους ενδιαφέρει μόνο η εκπαίδευση τους στην εταιρεία και έπειτα αναζητούν νέα εταιρεία για εργασία.

5. Γιατί φύγατε ή γιατί αφήνετε την τρέχουσα εργασία σας;

Από τις σημαντικότερες ερωτήσεις συνέντευξης που χρησιμοποιείται για τη στάθμιση του επαγγελματισμού σας καθώς και της ικανότητας σας να παραμείνετε σε μια θέση εργασίας. Γενικά, ως υποψήφιος, καλό είναι να μην αναφέρετε τίποτα αρνητικό για το τρέχον ή τον προηγούμενο εργοδότη σας, διότι αυτό ενδέχεται να αντανακλά άσχημα σε σας.Για να μην πέσετε σε αυτή την παγίδα, μπορείτε να πείτε ότι ψάχνετε για επιπλέον ευκαιρίες με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των επαγγελματικών σας γνώσεων

6. Πότε ήσασταν πιο ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας;

Και πάλι, να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την απάντηση αυτού του τύπου της ερώτησης συνέντευξης. Μια όχι και τόσο πειστική απάντηση στην ερώτηση αυτή μπορεί να σας αναγκάσει να χάσετε την ευκαιρία αυτής της θέσης εργασίας. Προσπαθήστε να απαντήσετε στο ερώτημα αυτό χωρίς καμία προκατάληψη για την προηγούμενη εργασία σας, και να επικεντρωθείτε περισσότερο στη συζήτηση για πράγματα που σας παρακινούν επαγγελματικά. Αυτό θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι είστε καλός υπάλληλος από τη στιγμή που αποφεύγετε οποιεσδήποτε κακές παρατηρήσεις σχετικά με you προηγούμενη εργασία σας.


7. Τι μπορείτε να κάνετε για μας το οποίο πιστεύετε ότι οι άλλοι υποψήφιοι δεν μπορούν να προσφέρουν;
Πολλοί υποψήφιοι πανικοβάλλονται όταν έρχονται αντιμέτωποι με μία τέτοια ερώτηση καθώς φοβούνται μήπως δώσουν λάθος απάντηση. Να δώσετε έμφαση στα θετικά χαρακτηριστικά σας και στις ικανότητες που έχετε και έχουν σχέση με την θέση εργασίας για την οποία θέλετε να προσληφθείτε

8. Ποια είναι τα τρία θετικά πράγματα που ο τελευταίος εργοδότης σας υποστηρίζει ότι έχετε;
Απλά αναφέρετε τα θετικά γνωρίσματα σας τόσο ως άτομο αλλά και ως υπάλληλος. Καλό είναι να αναφέρετε ότι αυτά τα θετικά σας χαρακτηριστικά τα εντόπισε και ο εργοδότης αλλά και οι προηγούμενοι συνεργάτες σας.

9. Πόσο μισθό περιμένετε να λάβετε από τη συγκεκριμένη θέση εργασίας;

Επίσης από τις σημαντικότερες ερωτήσεις συνέντευξης την οποία πρέπει να ξέρετε ότι όταν σας τη κάνουν ίσως σημαίνει ότι λαμβάνουν σοβαρά την υποψηφιότητά σας. Μερικοί εργοδότες μπορεί να σας ζητήσουν το ιστορικό των μισθών σας από τις προηγούμενες εργασίες σας. Αυτό θα τους δώσει μια ιδέα για το πόσα χρήματα μπορεί να ζητήσετε από αυτούς. Ένας ασφαλής τρόπος για να απαντήσετε σε μια τέτοια ερώτηση συνέντευξης βιογραφικού είναι να ζητήσετε έναν μισθό που είναι παρόμοιος ή λίγο αυξημένος σε σχέση με αυτόν που λαμβάνατε από την προηγούμενη εργασία σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους απαντήσετε ότι απαιτείτε έναν μισθό ανάλογο με την εργασία που θα παρέχετε.

(https://www.theseisergasias.gr/9-ερωτήσεις-συνέντευξης-και-οι-απαντήσ/)

Ερώτηση σχετικά με την εκπαίδευση... πουθενά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos Pamak

Δραστήριο μέλος

Ο Giorgos Pamak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Πανόραμα (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 510 μηνύματα.
Κατά την προετοιμασία για μια συνέντευξη για μια θέση εργασίας, είναι σημαντικό να έχετε σχεδιάσει τις απαντήσεις σας στις πιθανές ερωτήσεις που θα σας κάνουν, έτσι ώστε να μην πανικοβληθείτε όταν έρθει η ώρα της συνέντευξης. Η καταγραφή των απαντήσεών σας στις πιθανές ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά είναι κάτι που θα ενισχύσει αρκετά την αυτοπεποίθηση σας.

Υπάρχουν εννιά ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά που είναι πολύ πιθανόν να σας τεθούν και η απάντησή σας σε αυτές θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόσληψή σας στην εταιρεία. Οι εννιά ερωτήσεις είναι οι εξής:

1. Ποιες είναι οι αδυναμίες σας;

Ο καλύτερος τρόπος να απαντηθεί αυτή η ερώτηση συνέντευξης είναι να ελαχιστοποιήσετε τις αδυναμίες σας και να δώσετε έμφαση στις δυνάμεις σας. Μπορείτε να παραθέσετε επαγγελματικά γνωρίσματα που εσείς κρίνετε ως αδυναμία σας και να μην επικεντρώνεστε στις αρνητικές προσωπικές σας ιδιότητες. Ομοίως, θα ήταν καλύτερο να αναφέρετε ότι κάνετε κάτι για να βελτιώσετε τον εαυτό σου επαγγελματικά, προκειμένου να διορθώσετε τις αδυναμίες σας.

2. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι πρέπει να σας προσλάβουμε;

Αυτή είναι μια άλλη ερώτηση συνέντευξης που γίνεται πολύ συχνά και ενδεχομένως να προκαλέσει πανικό. Ένας ιδανικός τρόπος για να χειριστεί αυτό το ζήτημα είναι να εκθέσετε προηγούμενες εμπειρίες σας που μπορεί να είναι σημαντικές για την εταιρεία. Θυμηθείτε να δείξετε αυτοπεποίθηση και να δείξετε ότι πραγματικά ανυπομονείτε να γίνετε ένα μέρος της εταιρείας.

3. Γιατί θέλετε να εργαστείτε στην εταιρεία μας;

Αυτή η ερώτηση συνέντευξης γίνεται για να βεβαιωθεί η εταιρεία ότι εσείς, ως ο αιτών, ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη θέση εργασίας και δεν κάνατε αίτηση μόνο και μόνο επειδή παρουσιάστηκε μία θέση που θα σας εξασφαλίσει έναν μισθό. Αυτός που διεξάγει την συνέντευξη πρέπει να πειστεί ότι είσαστε σοβαροί και ενδιαφέρεστε πραγματικά να αφοσιωθείτε στην συγκεκριμένη εργασία
4. Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Που βλέπετε τον εαυτό σας μετά από πέντε χρόνια;
Αυτή η ερώτηση συνέντευξης είναι καλύτερα να απαντηθεί το ερώτημα αυτό σε σχέση με τις βραχυπρόθεσμους και ενδιάμεσους στόχους αντί να αναφερθείτε σε κάποιον τόσο μελλοντικό στόχο. Προτείνεται επίσης να συμπεριλάβετε την εταιρεία αυτή στους επαγγελματικούς σας στόχους. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε ότι βλέπετε τον εαυτό σας ως ένα μέρος της εταιρείας που παρέχει βοήθεια στην επίτευξή των στόχων και της αποστολής της εταιρείας. Οι περισσότεροι διευθυντές προσωπικού κάνουν αυτό το είδος της ερώτησης συνέντευξης προκειμένου να ενημερωθούν για το πραγματικό κίνητρο του αιτούντος δεδομένου ότι υπάρχουν μερικοί υποψήφιοι που τους ενδιαφέρει μόνο η εκπαίδευση τους στην εταιρεία και έπειτα αναζητούν νέα εταιρεία για εργασία.

5. Γιατί φύγατε ή γιατί αφήνετε την τρέχουσα εργασία σας;

Από τις σημαντικότερες ερωτήσεις συνέντευξης που χρησιμοποιείται για τη στάθμιση του επαγγελματισμού σας καθώς και της ικανότητας σας να παραμείνετε σε μια θέση εργασίας. Γενικά, ως υποψήφιος, καλό είναι να μην αναφέρετε τίποτα αρνητικό για το τρέχον ή τον προηγούμενο εργοδότη σας, διότι αυτό ενδέχεται να αντανακλά άσχημα σε σας.Για να μην πέσετε σε αυτή την παγίδα, μπορείτε να πείτε ότι ψάχνετε για επιπλέον ευκαιρίες με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των επαγγελματικών σας γνώσεων

6. Πότε ήσασταν πιο ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας;

Και πάλι, να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την απάντηση αυτού του τύπου της ερώτησης συνέντευξης. Μια όχι και τόσο πειστική απάντηση στην ερώτηση αυτή μπορεί να σας αναγκάσει να χάσετε την ευκαιρία αυτής της θέσης εργασίας. Προσπαθήστε να απαντήσετε στο ερώτημα αυτό χωρίς καμία προκατάληψη για την προηγούμενη εργασία σας, και να επικεντρωθείτε περισσότερο στη συζήτηση για πράγματα που σας παρακινούν επαγγελματικά. Αυτό θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι είστε καλός υπάλληλος από τη στιγμή που αποφεύγετε οποιεσδήποτε κακές παρατηρήσεις σχετικά με you προηγούμενη εργασία σας.


7. Τι μπορείτε να κάνετε για μας το οποίο πιστεύετε ότι οι άλλοι υποψήφιοι δεν μπορούν να προσφέρουν;
Πολλοί υποψήφιοι πανικοβάλλονται όταν έρχονται αντιμέτωποι με μία τέτοια ερώτηση καθώς φοβούνται μήπως δώσουν λάθος απάντηση. Να δώσετε έμφαση στα θετικά χαρακτηριστικά σας και στις ικανότητες που έχετε και έχουν σχέση με την θέση εργασίας για την οποία θέλετε να προσληφθείτε

8. Ποια είναι τα τρία θετικά πράγματα που ο τελευταίος εργοδότης σας υποστηρίζει ότι έχετε;
Απλά αναφέρετε τα θετικά γνωρίσματα σας τόσο ως άτομο αλλά και ως υπάλληλος. Καλό είναι να αναφέρετε ότι αυτά τα θετικά σας χαρακτηριστικά τα εντόπισε και ο εργοδότης αλλά και οι προηγούμενοι συνεργάτες σας.

9. Πόσο μισθό περιμένετε να λάβετε από τη συγκεκριμένη θέση εργασίας;

Επίσης από τις σημαντικότερες ερωτήσεις συνέντευξης την οποία πρέπει να ξέρετε ότι όταν σας τη κάνουν ίσως σημαίνει ότι λαμβάνουν σοβαρά την υποψηφιότητά σας. Μερικοί εργοδότες μπορεί να σας ζητήσουν το ιστορικό των μισθών σας από τις προηγούμενες εργασίες σας. Αυτό θα τους δώσει μια ιδέα για το πόσα χρήματα μπορεί να ζητήσετε από αυτούς. Ένας ασφαλής τρόπος για να απαντήσετε σε μια τέτοια ερώτηση συνέντευξης βιογραφικού είναι να ζητήσετε έναν μισθό που είναι παρόμοιος ή λίγο αυξημένος σε σχέση με αυτόν που λαμβάνατε από την προηγούμενη εργασία σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους απαντήσετε ότι απαιτείτε έναν μισθό ανάλογο με την εργασία που θα παρέχετε.

(https://www.theseisergasias.gr/9-ερωτήσεις-συνέντευξης-και-οι-απαντήσ/)

Ερώτηση σχετικά με την εκπαίδευση... πουθενά!

Επειδή πολλές εργασίες έχω κάνει και παρουσιάσεις στο Πα.Μακ. για μαθήματα τύπου H.R. δεν μου λέει τίποτα η συγκεκριμένη ανάρτηση, που μάλιστα μπήκες στον κόπο κιόλας να ψάξεις για "συνέντευξη επιλογής". Κάλλιστα σου δείχνω και εγώ ένα τυχαίο σάϊτ που βρήκα πρώτο στο Google, στο οποίο αναφέρει για "ερωτήσεις σπουδών". Οι θεωρίες ωραίες όμως, αλήθεια εσύ πήγες ποτέ σε συνέντευξη? όταν με το καλό τέλειώσες ότι κάνεις και πας σε συνέντευξη είτε μεταπτυχιακού είτε εργοδοσίας, μαγνητοφώνησε την και δώσε να ακούσουμε. Τέλος πάντων τζάμπα συζητάμε με μερικούς.

Και επειδή καλύτερα να μιλάμε με εμπειρίες εμένα μεταξύ των άλλων με ρώτησαν:

- Έχεις εύκαιρη αναλυτική βαθμολογία?
- Βλέπω είχες πάντα επιλογής μαθήματα προσανατολισμένα σε έναν συγκεκριμένο τομέα, γιατί?
- Κάναν αναφορά σε βαθμολογίες.
- Και πολλά άλλα που άνοιγαν ένα προς ένα τα προσωπικά σου στοιχεία και κλίσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,408 μηνύματα.
  • Τί σπούδασες?
    [*]Με πόσο?


  • Εμπειρία ζητάνε και να κάνεις σωστά τη δουλειά σου.
    Μπορεί να σπούδασες και στο πιο άκυρο ΑΕΙ της Ελλάδας, αν μπορείς να κάνεις σωστά αυτά που ζητούν, γιατί να μη σε προσλάβουν; Αν δεν είσαι επικοινωνιακός, και ευδιάθετος άνθρωπος με όρεξη να εργαστείς, τι να το κάνει ο άλλος το ΕΜΠ με 9.5 βαθμό πτυχίου; Ντάξει, δε λέω να έχεις και 5, αλλά με ένα 7 είσαι κομπλέ.

    Και για να καταλάβεις, στο φροντιστήριο που παω έχουμε μια καθηγήτρια που τελείωσε Φιλολογία ΔΠΘ (Δε θεωρείται και απ' τις πρώτες φιλολογίες), με βαθμό πτυχίου 7. Η γυναίκα πετάει, είναι κορυφή. Εχει εμπειρία τεράστια και αρκετές επιτυχίες. Είναι κοντά στους μαθητές, επικοινωνιακή, πάντα με χαμογελο και την συμπαθούμε όλοι αρκετά.
    Τι θα προτιμούσε ο διευθυντής του φροντιστηρίου; Να πάρει μια απόφοιτο ΕΚΠΑ, με βαθμό πτυχίου 9.5 δίχως γνώσεις παιδαγωγικών, και χαζούλα, ή αυτή που σου ανέφερα; Γιατί να να βγάλεις φιλολογία πάνω απο 9.5, πρέπει να είσαι τέρμα καμένος...

    Αλλο παράδειγμα. Ο πατέρας μου σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Βελιγράδι και έχει βαθμό πτυχίου 7. Πήρε το πτυχίο του και πήγε σε μια εταιρία. Οταν είπε οτι ξέρει να μιλάει τέλεια Σέρβικα, τον πήραν αμέσως. Είχε το κάτι παραπάνω σε σχέση με τους απόφοιτους ΕΜΠ, ΑΠΘ και όλα τα άλλα πολυτεχνεία της Ελλάδας. Τη δουλειά του μια χαρά την έκανε.


    Γι'΄αυτό ξεκολλάτε λιγάκι απο ΤΕΙ/Πανεπιστήμια, βαθμός πτυχίου και όλα τα σχετικά. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Τα επαγγελματικά δικαιώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αγορά εργασία. Κάθε βιομηχανία, νοσοκομείο, εργοστάσιο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με διπλωματούχο μηχανικό. Κάθε οικοδομή ή εργοτάξιο πρέπει να έχουν επιβλέπωντα/ες διπλωματούχους μηχανικούς. Επίσης σου δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψεις ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Στην Ελλάδα στα τεχνικά επαγγέλματα ο απόφοιτος ΤΕΙ έχει τα δικαιώματα των παλαιότερα υπομηχανικών ενώ ο αντίστοιχος μηχανικός ΠΕ απεριόριστα δικαιώματα στο τομέα του. Στο δημόσιο τομέα υπάρχει σαφής διαχωρισμός. Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος υποχρεώνει τον ιδιώτη για τις περισσότερες θέσεις ευθύνης να συνεργαστεί με διπλωματούχο γιατί απλούστατα έχει ανάγκη την υπογραφή του
Συμφωνώ σε όλα,εκτός από την εμμονή σου στην κατοχύρωση "επαγγελματικών δικαιωμάτων" και στο πόσο ρόλο παίζουν στην αγορά εργασίας...
Ποιο κράτος "υποχρεώνει" τι είδους εργαζόμενους θα απασχολεί μια παραγωγική μονάδα;Και φυσικά,τι είναι πια αυτή η "υπογραφή" που δε μπορεί να βρεθεί;Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις,σ'όποιο σπίτι και να μπεις θα βρεις ένα μέλος Τ.Ε.Ε. μέσα!Εκεί είναι το κόλλημα;
Θέσεις ευθύνης;Αν κάποιος φτάσει σε επίπεδο να διεκδικεί τέτοιες θέσεις,προφανώς θα πρόκειται για επαγγελματία σωστό,δικτυωμένο και με στενές σχέσεις με τη διοίκηση της εταιρίας του,σιγά μη κολλήσει σε μια υπογραφή!
Όλες οι εταιρίες άλλωστε (μεγάλες ή μικρές) αυτή την τακτική ακολουθούν,έχουν έναν να υπογράφει όπου χρειάζεται (ο οποίος συνήθως είναι και ο πιο άσχετος για να μην έχει και μισθολογικές απαιτήσεις) και οι υπόλοιποι είναι απ'ότι ειδικότητες να'ναι!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

researcher

Νεοφερμένος

Ο researcher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Επειδή πολλές εργασίες έχω κάνει και παρουσιάσεις στο Πα.Μακ. για μαθήματα τύπου H.R. δεν μου λέει τίποτα η συγκεκριμένη ανάρτηση, που μάλιστα μπήκες στον κόπο κιόλας να ψάξεις για "συνέντευξη επιλογής". Κάλλιστα σου δείχνω και εγώ ένα τυχαίο σάϊτ που βρήκα πρώτο στο Google, στο οποίο αναφέρει για "ερωτήσεις σπουδών". Οι θεωρίες ωραίες όμως, αλήθεια εσύ πήγες ποτέ σε συνέντευξη? όταν με το καλό τέλειώσες ότι κάνεις και πας σε συνέντευξη είτε μεταπτυχιακού είτε εργοδοσίας, μαγνητοφώνησε την και δώσε να ακούσουμε. Τέλος πάντων τζάμπα συζητάμε με μερικούς.

Και επειδή καλύτερα να μιλάμε με εμπειρίες εμένα μεταξύ των άλλων με ρώτησαν:

- Έχεις εύκαιρη αναλυτική βαθμολογία?
- Βλέπω είχες πάντα επιλογής μαθήματα προσανατολισμένα σε έναν συγκεκριμένο τομέα, γιατί?
- Κάναν αναφορά σε βαθμολογίες.
- Και πολλά άλλα που άνοιγαν ένα προς ένα τα προσωπικά σου στοιχεία και κλίσεις.

Τσέκαρε το videάκι αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=jOzp54suWek

Πήγαινε στο 1:15:00 - 1:15:35 και άκου τον τυπά τι λέει (χωρίς να έχει πτυχίο).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

litsaki17

Νεοφερμένος

Η litsaki17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γατι πατε και πιανετε μεμονωμενες περιπτωσεις...μιλατε για εναν ο οποιος χωρις επιστημονικα προσοσντα(πτυχιο)εκεν κατι πολυ καλο στη ζωη του...ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΧΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ μη τρελαθουμε κιολας...Ποσοι ειναι ολοι αυτοι...Να φανταστω οτι ολοι αυτοι θα εχουν τελειωσει ενα ΤΕΙ θα εβγαλαν κατα λαθος 12 δτις πανελλαδικες και επιεδη ηταν πολυ εργατικοι και εξυπνοι παρολο που τοτε ειχαν γραψει χαλια θα παν πολυ μπροστα και θα ειναι καλυτεροι απο οποιονδηποτε ΠΕ που ηταν χαζος και διαβαζε για να βγαλει μερικα μοριακια παραπανω....εδω κολλαει το ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ...Ας σοβαρευτουμε λιγο...Αφηστε την εξαιρεση και πιαστε τον κανονα...Ελεος πια..Τοσο καιρο δεν πιστευα πως ειστε καθυστερημενοι αλλα εχω αρχησει να αμφιβαλω για μερικους...Και ο Φλεμιγκ κατα λαθος βρηκε την αντιβιωση...Τι να κανουμε τωρα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,817 μηνύματα.
Εμπειρία ζητάνε και να κάνεις σωστά τη δουλειά σου.
Μπορεί να σπούδασες και στο πιο άκυρο ΑΕΙ της Ελλάδας, αν μπορείς να κάνεις σωστά αυτά που ζητούν, γιατί να μη σε προσλάβουν; Αν δεν είσαι επικοινωνιακός, και ευδιάθετος άνθρωπος με όρεξη να εργαστείς, τι να το κάνει ο άλλος το ΕΜΠ με 9.5 βαθμό πτυχίου; Ντάξει, δε λέω να έχεις και 5, αλλά με ένα 7 είσαι κομπλέ.

Και για να καταλάβεις, στο φροντιστήριο που παω έχουμε μια καθηγήτρια που τελείωσε Φιλολογία ΔΠΘ (Δε θεωρείται και απ' τις πρώτες φιλολογίες), με βαθμό πτυχίου 7. Η γυναίκα πετάει, είναι κορυφή. Εχει εμπειρία τεράστια και αρκετές επιτυχίες. Είναι κοντά στους μαθητές, επικοινωνιακή, πάντα με χαμογελο και την συμπαθούμε όλοι αρκετά.
Τι θα προτιμούσε ο διευθυντής του φροντιστηρίου; Να πάρει μια απόφοιτο ΕΚΠΑ, με βαθμό πτυχίου 9.5 δίχως γνώσεις παιδαγωγικών, και χαζούλα, ή αυτή που σου ανέφερα; Γιατί να να βγάλεις φιλολογία πάνω απο 9.5, πρέπει να είσαι τέρμα καμένος...

Αλλο παράδειγμα. Ο πατέρας μου σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Βελιγράδι και έχει βαθμό πτυχίου 7. Πήρε το πτυχίο του και πήγε σε μια εταιρία. Οταν είπε οτι ξέρει να μιλάει τέλεια Σέρβικα, τον πήραν αμέσως. Είχε το κάτι παραπάνω σε σχέση με τους απόφοιτους ΕΜΠ, ΑΠΘ και όλα τα άλλα πολυτεχνεία της Ελλάδας. Τη δουλειά του μια χαρά την έκανε.


Γι'΄αυτό ξεκολλάτε λιγάκι απο ΤΕΙ/Πανεπιστήμια, βαθμός πτυχίου και όλα τα σχετικά. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες :)

Ειδικά όπου αρκετοί Έλληνες φοιτητές κάνουν αρκετές "παρεμβάσεις" σε καθηγητές σχετικά με τους βαθμούς τους σε μαθήματα που εξετάζονται..;) Όλοι ξέρουμε την βρωμιά αλλά σιωπούμε, διότι δεν μας συμφέρει. Προσωπικά θεωρώ ανεπαρκή την μονόπλευρη εξέταση με ένα τυπικό γραπτό και ελαστική(!) επιτήρηση. Ακόμη και 8 να έγραψε ο άλλος, εξάγει πολλά ερωτηματικά...:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γατι πατε και πιανετε μεμονωμενες περιπτωσεις...
Μα και οι συνάδελφοι των πανεπιστημίων αυτό κάνουν!Μιλούν για τους "πετυχημένους" και όσους απασχολούνται στο αντικείμενό τους και όχι για τους χιλιάδες συναδέλφους τους που είναι άνεργοι κι απλά κρέμασαν το πτυχίο που πήραν στο ντουβάρι ή τυλίγουν σουβλάκια!
Με συγχωρείς αλλά μεροληπτείς αισθητά!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

litsaki17

Νεοφερμένος

Η litsaki17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Ανεργοι υπαρχουν παντου πλεον...Αλλωστε με το νεο μισθολογιο που ειναι ενιαιο περισσοτερες πιθενοτητες εχει να βρει δουλεια ενας πε γιατι πολυ απλα εχει παραπανω προσοντα στην ιδια τιμη...Ειναι απλο!Και ξανα λεω καλως η κακως το πανεπιστημιο συο δινει καποιες παραπανω εξελιχτηκες ευκαιριες και εδω και εξω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Καλως η κακως το πανεπιστημιο συο δινει καποιες παραπανω εξελιχτηκες ευκαιριες και εδω και εξω
Offtopic
Έλεος :P άμα θέλεις να κάνεις κάτι στη ζωή σου, δεν περιμένεις το πανεπιστήμιο να το κάνει για εσένα...

Ontopic
θα ήθελες να γίνεις συγκεκριμένη κιόλας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

researcher

Νεοφερμένος

Ο researcher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Και ξανα λεω καλως η κακως το πανεπιστημιο συο δινει καποιες παραπανω εξελιχτηκες ευκαιριες και εδω και εξω

Έξω (και μέσα σύμφωνα με τον νόμο), και πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι. είναι BSc.

Η διάκριση πανεπιστήμιο - Τ.Ε.Ι. συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, δηλαδή στο 1/600 του παγκόσμιου πληθυσμού. Το 99,84% της γης δε βλέπει διαφορά.

Υ.Γ.: Οι πενταετείς σπουδές πρέπει να είναι επιπέδου master.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

litsaki17

Νεοφερμένος

Η litsaki17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
πχ...Για νοσηλευτες μιλαω...Στη μεθ προτιμωνται οι πε οπως και στο λοιμωξεων γινονται πιο γρηρορα προιστμανεοι και κατλαμβανουν γρηγοροτερα θεσεις ευθυνης...Σου δινουν την ευκαιρια να κανεις διδακτορικο ή τελος παντων μπορεις να κανεις πιο ευκολα γιατι ευκολοτερα σε αδοδεχεται ο καθηγητης με οτι συνεπαγονται τα παραπανω....!!!Αρα κανεις και κατι παραπανω επομενως εξελισσεσαι...Αρα εισαι και επιστημονας....Γιατι η γνωση δεν ειναι στατισκη και επιλπεον χωρις αυτο να ειναι παντα καλο πρεπει να αποδεικνυεται με καποιο τροπο...Εδω λοιπον μετρανε τα χαρτια

Έξω (και μέσα σύμφωνα με τον νόμο), και πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι. είναι BSc.

Η διάκριση πανεπιστήμιο - Τ.Ε.Ι. συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, δηλαδή στο 1/600 του παγκόσμιου πληθυσμού. Το 99,84% της γης δε βλέπει διαφορά.

Υ.Γ.: Οι πενταετείς σπουδές πρέπει να είναι επιπέδου master.
Αυτο πεσ το αλλου που λενε οτι οι μηχανολογοι ΤΕ ειναι ιδιοι με του ΕΜΠ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Υ.Γ.: Οι πενταετείς σπουδές πρέπει να είναι επιπέδου master.

Είναι πάντως γεγονός ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (όπως στη Γαλλία), με ενιαίο πενταετή κύκλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για τις επιστήμες του μηχανικού, χορηγείται ταυτόχρονα με το δίπλωμα μηχανικού και ο τίτλος master.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

researcher

Νεοφερμένος

Ο researcher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 82 μηνύματα.
πχ...Για νοσηλευτες μιλαω...Στη μεθ προτιμωνται οι πε οπως και στο λοιμωξεων γινονται πιο γρηρορα προιστμανεοι και κατλαμβανουν γρηγοροτερα θεσεις ευθυνης...Σου δινουν την ευκαιρια να κανεις διδακτορικο ή τελος παντων μπορεις να κανεις πιο ευκολα γιατι ευκολοτερα σε αδοδεχεται ο καθηγητης

Δεν αποκλείω τους νοσηλευτές από Τ.Ε.Ι. στα λεγόμενά μου. Άλλωστε, σε πληροφορώ ότι έχω ανακαλύψει μερικούς από Τ.Ε.Ι. με καθηγητικές έδρες σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γατι πατε και πιανετε μεμονωμενες περιπτωσεις...
Εγώ που παρακολουθώ το θέμα (είναι καλή εξάσκηση αντοχής και νεύρων), έχω δει παράθεση "ακραίων" παραδειγμάτων και από την 1 πλευρά και από την άλλη.
Να φανταστω οτι ολοι αυτοι θα εχουν τελειωσει ενα ΤΕΙ θα εβγαλαν κατα λαθος 12 δτις πανελλαδικες και επιεδη ηταν πολυ εργατικοι και εξυπνοι παρολο που τοτε ειχαν γραψει χαλια θα παν πολυ μπροστα και θα ειναι καλυτεροι απο οποιονδηποτε ΠΕ που ηταν χαζος και διαβαζε για να βγαλει μερικα μοριακια παραπανω....

Και ο Φλεμιγκ κατα λαθος βρηκε την αντιβιωση...Τι να κανουμε τωρα?

Wait a second, παρομοιάζεις αυτήν την στιγμή τον ΤΕΙτζή που πέρασε *τυχαία* σε ένα *κατώτερο* ίδρυμα με τον Φλέμινγκ που ανακάλυψε τυχαία την αντιβίωση? I have bad news for you, then. Είδες πόσο χρήσιμη αποδείχτηκε η πενικιλλίνη. Do the math στην παρομοίωσή σου.

Και ξανα λεω καλως η κακως το πανεπιστημιο συο δινει καποιες παραπανω εξελιχτηκες ευκαιριες και εδω και εξω

Όπως? Γιατί εγώ είμαι σε μια σχολή όπου ο καθένας κοιτάει την ζωάρα του, οι καθηγητές είναι απλησίαστοι για παράπλευρες δράσεις/βοήθεια/ευκαιρίες/γνωριμίες και να λέμε και ευχαριστώ που έχουμε και 1 εθελοντική οργάνωση μέσα στην σχολή να μας οργανώνει καμιά εκδήλωση για να αισθανόμαστε σημαντικοί και αναλαμβάνει και μέρος του Εράσμους. Και έχω βρεθεί και σε ΤΕΙ τα οποία από αυτήν την άποψη φυσάνε. Όχι όλα, όπως δεν φυσάνε και όλα τα Πανεπιστήμια. So, what's your point?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
.Να φανταστω οτι ολοι αυτοι θα εχουν τελειωσει ενα ΤΕΙ θα εβγαλαν κατα λαθος 12 δτις πανελλαδικες και επιεδη ηταν πολυ εργατικοι και εξυπνοι παρολο που τοτε ειχαν γραψει χαλια θα παν πολυ μπροστα και θα ειναι καλυτεροι απο οποιονδηποτε ΠΕ που ηταν χαζος και διαβαζε για να βγαλει μερικα μοριακια παραπανω...

Πως γίνεται μια ζωή τα ΤΕΙ να είναι όλα ανεξαιρέτως χαμηλόβαθμα, αλλά τα πανεπιστημιακά τμήματα που είναι χαμηλόβαθμα απλά και μόνο είναι λόγο της γεωγραφικής τους θέσης......γύρω στο 12 είχαν και οι περισσότερες φυσικομαθηματικές σχολές φέτος...SOO?Είναι όλο χαζοί?Συγκρίνεις τους επιστήμονες βάσει των μορίων?Αυτοί που πέρασαν σε σχολές ΤΕΙ και έγραψαν περισσότερο από εσένα τι τους χαρακτηρίζεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
πχ...Για νοσηλευτες μιλαω...Στη μεθ προτιμωνται οι πε οπως και στο λοιμωξεων γινονται πιο γρηρορα προιστμανεοι και κατλαμβανουν γρηγοροτερα θεσεις ευθυνης...

Επειδή βλέπω πολλά πικρόχολα σχόλια και έχω καιρό να κάνω κάποιο, θα σου πω για ένα περιστατικό που μου είπε νοσηλεύτρια, υπεύθυνη τομέα στο ΨΝΑ:
Προσλαμβάνεται μια νοσηλεύτρια ΠΕ (από αυτές που τις τρομπάρουν στη σχολή με τα διάφορα γνωστά φούμαρα και φτάνουν να νομίζουν ότι θα αντικαθιστούν τους γιατρούς όταν εκείνοι κάνουν διάλειμμα) στο ΨΝΑ και πηγαίνει την πρώτη μέρα στην κλινική με εγωιστικό χαμόγελο και ύφος διευθύντριας...
Χαμόγελο το οποίο έσβησε όταν ξεσκάτισε τον πρώτο γέρο...

Επίσης περί του θέματος έχουν απαντήσει οι αρμόδιοι, (δες εδώ -> https://enne.gr/4489 ) οπότε εγώ που δεν είμαι αρμόδιος με ότι έχει να κάνει με σχολές υγείας, ας σκάσω :)


Σου δινουν την ευκαιρια να κανεις διδακτορικο ή τελος παντων μπορεις να κανεις πιο ευκολα γιατι ευκολοτερα σε αδοδεχεται ο καθηγητης
Χωρίς μεταπτυχιακό; τι λε ρε παιδί μου....:eek:

τι μαθαίνει κανείς... :rolleyes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top