φαιλαρης τρομακτικα περι πληροφορικης,προγραμματιστης γινεσαι και ο προγραμματισμος θελει εφαρμογη και οχι θεωρεια γιααυτο κατηγορουν και το μαθημα της τριτης λυκειου επειδη ειναι θεωρητικο οσο για νοσηλευτικη δεν εκανες σαφες τι κανει την πανεπιστημιακη σχολη σου καλυτερη απο των τει παρα μονο ανεφερθηκες γενικολογα και παραδεχτηκες πως τα ο αποφοιτος των τει εχει εμπειρια λογω πρακτικης
Η πληροφορίκη δεν ειναι προγραμματισμός. Η πληροφοριική είναι ένας τομέας των μαθηματικών.......
___
Ναι το παραδέχομαι. Απλά στα δημόσια οι νοσηλευτριες/τες του δημοσίου είναι ΤΕ και κατά βάση δε δίνουν σημασία και πολλές φορές σνομπάρουν τα 20χρονα(2ετή) παιδιά που σπουδάζουν πανεπιστημιακή νοσηλευτική. Η σωστή πρακτική μας γίνεται μόνο στα τμήματα που συνεργάζονται με το Πανεπιστημίο της νοσηλευτικης (είναι δύο για την ώρα) και στα στρατιωτικά.
Αυτό έχει ως απόρροια οι απόφοιτοι νοσηλευτικής να μην έχουν τοσο καλή πρακτική όπως στο ΤΕΙ (αυτό δε σημαίνει ότι στο ΤΕΙ είναι καλύτεροί).
ο πρόβλημα το είδα και σε τμήμα που δούλεψα (που οι συνάδελφοι ΤΕ και ΔΕ) εκπαίδευανε παιδιά του λυκειου τεε και του τει και αδιαφορούσαν ή μιλούσαν υποτιμητικά στα παιδιά του ΑΕΙ. Όσο ήμουν στο τμήμα αυτό μόνο εγώ τα έπαιρνα και τα εκπαίδευα γιατί κανένας από τους έμπειρους ΤΕ δεν καταδεχότανε. (δεν έκανα διακρίσεις σε ΤΕ, ΔΕ, ΠΕ) γιατί ήξερα την αξία μου.
Επίσης σαν νεοδιοριζόμενος χωρίς εμπείρια δε με βάλανε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ενός μηνα όπως κάνουνε σε όλους τους νεοδιοριζομενους ΤΕ αλλά με βάλανε κατευθείαν στα βαθεια (παράνομο). Σε 2 μήνες έμαθα μια χαρα'την δουλειά (την πρώτη βδομάδα έκανα βράδυα ως υπεύθυνος τμήματος και έφτιαχνα λογοδοσία),
στους δύο μήνες έφτιαχνα χημειοθεραπευτικά.
δεν είχα ουσιατική βοήθεια..αλλά είχα τις σωστές βάσεις
. Όταν πέρασα ιατρική αρκετοί το βουλώσανε αλλά και πάλι συνέχισαν την ίδια νοοτροπία (δε μου δώσανε μετάταξη ούτε εκπαιδευτική άδεια) όταν οι απόφοιτοι ΤΕΙ κάνουν μεταπτυχιακό σε άλλη πόλη αυτή η διαδικασία κρατάει το πολύ ένα μήνα.
με φορτώνανε σε όλες τις αργίες μέσα με βάζανε 2διπλοβράδιες. Ενώ ξέρανε ότι σπούδαζα σε άλλη πόλη. (υπήρχαν φορές που έμενα 48 ώρες χωρίς να κοιμηθώ)
Δουλευα σε ένα αρκετά απαιτητικό τμημα, μα διασωληνομένους, με περιστατικά ΑΙDS, φυματιώσεις, ουδετεροπενικούς.... έμαθα πολλά αλλά το σημαντικότερο ήταν να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου.
Από όλα αυτά που είπα πριν πήρες
αυτό με την πρακτική.... που παραδέχτηκα για να μου αποδείξεις ότι το ΤΕΙ είναι καλύτερο. Εγώ είπα κάτι απλό πάρτε τον οδηγό σπουδών και τα βιβλία που δίνονται σε κάθε τμήμα είναι η μέρα με την νύχτα.
,