Giannismsn
Νεοφερμένο μέλος
Ο Giannismsn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 26 μηνύματα.

12-08-25

16:52
Καλησπέρα σας,
Σκοπεύω να δωσω ξανα πανελλαδικες του χρόνου έχοντας φοιτήσει στο χημικό και θα ήθελα να ακούσω και δεύτερες γνώμες αν πιστεύετε οτι πράττω σωστα αντί να δωσω κατατακτηριες που πλέον σε όποιον λεω για πανελλαδικες απορεί γιατι δεν δίνω κατακτηριες. Οι λόγοι μου ειναι οι εξής:
1) την πρώτη φροα έγραψα 17600 περίπου μεσο ορο (με την έκθεση να με ρίχνει ακραια), είμαι εξοικειωμενος με τα μαθήματα οποτε δεν με αγχώνει η ύλη εκτός της έκθεσης που η αλήθεια ειναι δεν την διάβασα ποτε, οπότε φέτος θα ειναι το μαθημα που θα εστιασω περισσότερο
-να τονίσω οτι γνωρίζω για τυχόν αλλαγές απο τότε που έδωσα και μόνο η φυσικη εχει αλλάξει αλλα η ύλη που εχει μπει την γνωρίζω λογω μαθημάτων στο χημικο-
2) με τις κατατακτηριες δίνω μονο για μια ιατρικη ενω με τις πανελλαδικες μπορω να τις βαλω όλες και ανάλογα όσο γράψω, να περάσω
3) το έχω συζητήσει και με καθηγητές μου και μου έχουν πει οτι γνωρίζουν τι παίζει με το μεσο στην ιατρικη εκπα (τη σχολή που θα έδινα δηλαδη αν έδινα κατατακτηριες) οποτε οι πραγματικές θέσεις ειναι πολυ λιγότερες
4) η ύλη των κατακτηριων μου φαινεται ακραια μεγάλη (περιλαμβάνει και μάθημα που δεν έχω διδαχθεί ποτε, βιολογία Ι) σε σύγκριση με των πανελλαδικών (αλλα η αλήθεια ειναι οτι επειδη πλέον έχω συνηθίσει στις πανεπιστημιακου τύπου εξετάσεις, σκέφτομαι μήπως θα μου ειναι πιο εύκολες)
Από την αλλη βλέπω πως απο του χρόνου θα αυξηθούν οι θέσεις με τις κατατακτηριες, αλλα άγνωστο ακόμα τι ποσοστό απο αυτο θα υιοθετήσει η ιατρικη
Σκοπεύω να δωσω ξανα πανελλαδικες του χρόνου έχοντας φοιτήσει στο χημικό και θα ήθελα να ακούσω και δεύτερες γνώμες αν πιστεύετε οτι πράττω σωστα αντί να δωσω κατατακτηριες που πλέον σε όποιον λεω για πανελλαδικες απορεί γιατι δεν δίνω κατακτηριες. Οι λόγοι μου ειναι οι εξής:
1) την πρώτη φροα έγραψα 17600 περίπου μεσο ορο (με την έκθεση να με ρίχνει ακραια), είμαι εξοικειωμενος με τα μαθήματα οποτε δεν με αγχώνει η ύλη εκτός της έκθεσης που η αλήθεια ειναι δεν την διάβασα ποτε, οπότε φέτος θα ειναι το μαθημα που θα εστιασω περισσότερο
-να τονίσω οτι γνωρίζω για τυχόν αλλαγές απο τότε που έδωσα και μόνο η φυσικη εχει αλλάξει αλλα η ύλη που εχει μπει την γνωρίζω λογω μαθημάτων στο χημικο-
2) με τις κατατακτηριες δίνω μονο για μια ιατρικη ενω με τις πανελλαδικες μπορω να τις βαλω όλες και ανάλογα όσο γράψω, να περάσω
3) το έχω συζητήσει και με καθηγητές μου και μου έχουν πει οτι γνωρίζουν τι παίζει με το μεσο στην ιατρικη εκπα (τη σχολή που θα έδινα δηλαδη αν έδινα κατατακτηριες) οποτε οι πραγματικές θέσεις ειναι πολυ λιγότερες
4) η ύλη των κατακτηριων μου φαινεται ακραια μεγάλη (περιλαμβάνει και μάθημα που δεν έχω διδαχθεί ποτε, βιολογία Ι) σε σύγκριση με των πανελλαδικών (αλλα η αλήθεια ειναι οτι επειδη πλέον έχω συνηθίσει στις πανεπιστημιακου τύπου εξετάσεις, σκέφτομαι μήπως θα μου ειναι πιο εύκολες)
Από την αλλη βλέπω πως απο του χρόνου θα αυξηθούν οι θέσεις με τις κατατακτηριες, αλλα άγνωστο ακόμα τι ποσοστό απο αυτο θα υιοθετήσει η ιατρικη
Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 249 μηνύματα.

12-08-25

18:21
Καλησπέρα σας,
Το έχω ακούσει αυτό που λες περί "μέσου" στην ιατρική ΕΚΠΑ, αν και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει πλέον. Πάντως όπως καταλαβαίνεις λόγω Αθήνας είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός και από όσο μου έχουν πει, πλέον οι περισσότεροι που περνάνε (αν όχι όλοι) έχουν δώσει τουλάχιστον 2-3 φορές (κάποιοι και περισσότερες). Αν δεις βαθμολογίες των επιτυχόντων είναι πράγματι πολύ υψηλές.
Ίσως το πιο safe θα έλεγα είναι να δώσεις κατατακτήριες σε κάποια ιατρική εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πάτρα είναι λίγο στο όριο και αυτή πλέον γιατί δίνουν και πολλά παιδιά από Αθήνα. Στις άλλες (αν δεν παίζουν τίποτα ύποπτα φαινόμενα) είναι αρκετά πιο βατό να περάσεις πχ στο Ηράκλειο ήξερα αρκετά παιδία που έδωσαν με την 1η και πέρασαν.
Τώρα όσον αφορά τις θέσεις των κατατακτηρίων, θεωρητικά στα περιφερειακά πανεπιστήμια διάβασα πως θα αυξηθει το ποσοστό απο 12% σε 30% ενώ στην Αττική θα μείνει το ίδιο νομίζω. Ίσως σε αυτή την αύξηση παίζει ρόλο το νομοσχέδιο με τις διαγραφές, γιατί προβλέπει πως φοιτητές που έχουν συμπληρώσει 120ects και διαγράφονται, θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτοί στις κατατακτήριες. Δεν ξέρω πως θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο βέβαια, γιατί πχ το παιδαγωγικό στην Πάτρα ήδη παίρνει 30 άτομα με κατατακτήριες... Ίσως μειώσουν τους εισαχθέους στις πανελλήνιες;
Και με πανελλήνιες έχεις καλές πιθανότητες να περάσεις αφού φαίνεται πως έχεις καλό επίπεδο. Η έκθεση μόνο με προβληματίζει γιατί είναι κάπως πιο αστάθμητος παράγοντας. Η ύλη των κατατακτηρίων και στα 3 μαθήματα είναι κυρίως θέμα διαβάσματος. Άμα έχεις και ένα υπόβαθρο όπως εσύ βοηθάει γιατί σε μεγάλο βαθμό θα σου είναι γνώριμα αρκετά σημεία της ύλης (ίσως και όλα βασικά στην Βιολόγια και Χημεία που είναι συνήθως τα 2 από τα 3 μαθήματα των κατατακτηρίων για ιατρικές σχολές).
Giannismsn
Νεοφερμένο μέλος
Ο Giannismsn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 26 μηνύματα.

12-08-25

18:32
Σε ευχαριστώ πραγματικά για την απάντηση γιατί είμαι πολύ προβληματισμένος. Ναι το σκέφτομαι το αστάθμητο της έκθεσης αλλά σκέφτομαι και πως αν πανε ολα τα άλλα υπερβολικά καλά και με ενα 15 ακομα περνάω σε καποια (την προηγουμενη φορα ειχα παρει 13,5 αλλα ολη την χρονια πραγματικά παιζει να εγραψα 10 εκθεσεις και ολες σε διαγωνισματα του φροντιστηριου, μονος μου τιποτα).Το έχω ακούσει αυτό που λες περί "μέσου" στην ιατρική ΕΚΠΑ, αν και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει πλέον. Πάντως όπως καταλαβαίνεις λόγω Αθήνας είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός και από όσο μου έχουν πει, πλέον οι περισσότεροι που περνάνε (αν όχι όλοι) έχουν δώσει τουλάχιστον 2-3 φορές (κάποιοι και περισσότερες). Αν δεις βαθμολογίες των επιτυχόντων είναι πράγματι πολύ υψηλές.
Ίσως το πιο safe θα έλεγα είναι να δώσεις κατατακτήριες σε κάποια ιατρική εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πάτρα είναι λίγο στο όριο και αυτή πλέον γιατί δίνουν και πολλά παιδιά από Αθήνα. Στις άλλες (αν δεν παίζουν τίποτα ύποπτα φαινόμενα) είναι αρκετά πιο βατό να περάσεις πχ στο Ηράκλειο ήξερα αρκετά παιδία που έδωσαν με την 1η και πέρασαν.
Τώρα όσον αφορά τις θέσεις των κατατακτηρίων, θεωρητικά στα περιφερειακά πανεπιστήμια διάβασα πως θα αυξηθει το ποσοστό απο 12% σε 30% ενώ στην Αττική θα μείνει το ίδιο νομίζω. Ίσως σε αυτή την αύξηση παίζει ρόλο το νομοσχέδιο με τις διαγραφές, γιατί προβλέπει πως φοιτητές που έχουν συμπληρώσει 120ects και διαγράφονται, θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτοί στις κατατακτήριες. Δεν ξέρω πως θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο βέβαια, γιατί πχ το παιδαγωγικό στην Πάτρα ήδη παίρνει 30 άτομα με κατατακτήριες... Ίσως μειώσουν τους εισαχθέους στις πανελλήνιες;
Και με πανελλήνιες έχεις καλές πιθανότητες να περάσεις αφού φαίνεται πως έχεις καλό επίπεδο. Η έκθεση μόνο με προβληματίζει γιατί είναι κάπως πιο αστάθμητος παράγοντας. Η ύλη των κατατακτηρίων και στα 3 μαθήματα είναι κυρίως θέμα διαβάσματος. Άμα έχεις και ένα υπόβαθρο όπως εσύ βοηθάει γιατί σε μεγάλο βαθμό θα σου είναι γνώριμα αρκετά σημεία της ύλης (ίσως και όλα βασικά στην Βιολόγια και Χημεία που είναι συνήθως τα 2 από τα 3 μαθήματα των κατατακτηρίων για ιατρικές σχολές).
Για τις κατατακτήριες έχω διαβασει οτι το πιο πιθανο είναι απλά να πάει απο 12% σε 15% για αθηνα θεσσαλονικη (που δεν ειναι μεγαλη μεταβολη) για τις υπολοιπες ακομα αγνωστο.
πφ απλα πρεπει να το παρω αποφαση συντομα γιατι ξεκινανε τα τμηματα αποφοιτων στα φροντιστηρια τον σεπτ αν δωσω πανελλαδικες εν τελει
Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος

12-08-25

19:06
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, γιατί αποτελείς κατηγορία υποψηφίου που και με τα 2 συστήματα εξετάσεων έχεις καλές πιθανότητες να περάσεις. Αν μου έλεγες πως δεν την πάλευες με καμιά φυσική ή/και είχες ξαναδώσει χωρίς επιτυχία τότε θα σου πρότεινα αναμφίβολα να δώσεις μέσω κατατακτηρίων γιατί εκεί ο πολύ διαβαστερός περνάει (έστω και με την 2η-3η). Οπότε σίγουρα σκέψου ποιό σύστημα θεωρείς πως σου ταιριάζει περισσότερο.
Πάντως αν υπάρχει η δυνατότητα να σπουδάσεις σε οποιαδήποτε ιατρική, εξακολουθώ να πιστεύω πως οι κατατακτήριες είναι πιο βατές. Βέβαια θα πρέπει να ψάξεις το θέμα φροντιστηρίων γιατί συχνά υπάρχουν εξειδικευμένοι καθηγητές για την εκάστοτε σχολή.
Όσον αφορά τα ποσοστά σου παραθέτω την παράγραφο του νομοσχεδίου που αναφέρει αύξηση του ποσοστού σε 30% στις περιφερειακές (δες βελάκι)
Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μεγάλο ποσοστό. Αν διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός εισακτέων από την γενική σειρά των ΓΕΛ (και αν δεν παίξει κάποια ραγδιαία αύξηση των υποψηφίων στις κατατακτήριες) αυτό νομίζω μεταφράζεται πως στην επαρχία θα αρκεί να περάσεις απλά την βάση στα 3 μαθήματα που δίνεις. Εννοείται και αυτό δεν είναι εύκολο γιατί είναι μεγάλη η ύλη (πχ στην Πάτρα οι περισσότεροι υποψήφιοι κόβονται σε τουλάχιστον ένα μάθημα), όμως καμία σχέση με τις απαιτούμενες επιδόσεις εως τώρα.
Αν γνωρίζει κανείς κάποια λεπτομέρεια που αγνοώ σε αυτό το θέμα (πχ αναφορά για μείωση των θέσεων στις πανελλήνιες) ας το αναφέρει.
Πάντως αν υπάρχει η δυνατότητα να σπουδάσεις σε οποιαδήποτε ιατρική, εξακολουθώ να πιστεύω πως οι κατατακτήριες είναι πιο βατές. Βέβαια θα πρέπει να ψάξεις το θέμα φροντιστηρίων γιατί συχνά υπάρχουν εξειδικευμένοι καθηγητές για την εκάστοτε σχολή.
Όσον αφορά τα ποσοστά σου παραθέτω την παράγραφο του νομοσχεδίου που αναφέρει αύξηση του ποσοστού σε 30% στις περιφερειακές (δες βελάκι)
Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μεγάλο ποσοστό. Αν διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός εισακτέων από την γενική σειρά των ΓΕΛ (και αν δεν παίξει κάποια ραγδιαία αύξηση των υποψηφίων στις κατατακτήριες) αυτό νομίζω μεταφράζεται πως στην επαρχία θα αρκεί να περάσεις απλά την βάση στα 3 μαθήματα που δίνεις. Εννοείται και αυτό δεν είναι εύκολο γιατί είναι μεγάλη η ύλη (πχ στην Πάτρα οι περισσότεροι υποψήφιοι κόβονται σε τουλάχιστον ένα μάθημα), όμως καμία σχέση με τις απαιτούμενες επιδόσεις εως τώρα.
Αν γνωρίζει κανείς κάποια λεπτομέρεια που αγνοώ σε αυτό το θέμα (πχ αναφορά για μείωση των θέσεων στις πανελλήνιες) ας το αναφέρει.
despoina13
Νεοφερμένο μέλος
Η despoina13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 33 μηνύματα.

12-08-25

19:13
θεωρω ότι από τη στιγμή που δεν είσαι από πιο συναφές αντικείμενο (οδοντιατρική ή νοσηλευτική) δεν κερδίζεις κάτι με τις κατατακτήριες μιας και τα μαθήματα είναι πολύ δυσκολότερα και με μεγαλύτερη ύλη από αυτή των Πανελληνίων.Επιπλέον οι κατατακτήριες για το συγκεκριμένο τμήμα ειναι από τις πιο δύσκολες και αφού γίνονται Δεκέμβριο δεν νομίζω να πας για φέτος άρα θα σου πάρει περισσότερο χρόνο από το να δώσεις Πανελλήνιες και δεν θα μπεις και σε μεγαλύτερο έτος γιατί από χημικό μπαίνεις 1ο εξάμηνο στο ΕΚΠΑ σύμφωνα με την περσινή απόφαση. Ουσιαστικα θα διαγωνιστείς για λιγότερες θέσεις με περισσότερη και δυσκολότερη ύλη για να ξεκινησεις πάλι απο το μηδέν. Αν δεν έχεις και θέμα να πας σε άλλη πόλη από 17.600 έχεις πολλές πιθανότητες να ανέβεις και να πιάσεις ιατρική
Giannismsn
Νεοφερμένο μέλος

12-08-25

19:17
Ναι, δεν το γνώριζα αυτό, όντως αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες με κατατακτήριες στη περιφέρεια, έχω καταλήξει ότι για:Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, γιατί αποτελείς κατηγορία υποψηφίου που και με τα 2 σύστημα εξετάσεων έχεις καλές πιθανότητες να περάσεις. Αν μου έλεγες πως δεν την πάλευες με καμιά φυσική ή/και είχες ξαναδώσει χωρίς επιτυχία τότε θα σου πρότεινα αναμφίβολα να δώσεις μέσω κατατακτηρίων γιατί εκεί ο πολύ διαβαστερός περνάει (έστω και με την 2η-3η). Οπότε σίγουρα σκέψου ποιό σύστημα θεωρείς πως σου ταιριάζει περισσότερο.
View attachment 151434
Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μεγάλο ποσοστό. Αν διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός εισαχτέων από την γενική σειρά των ΓΕΛ (και αν δεν παίξει κάποια ραγδιαία αύξηση των κατατακτηρίων υποψηφίων) αυτό νομίζω θα σημαίνει πως στην επαρχία θα αρκεί να περάσεις απλά την βάση στα 3 μαθήματα που δίνεις. Εννοείται και αυτό δεν είναι εύκολο γιατί είναι μεγάλη η ύλη (πχ στην Πάτρα οι περισσότεροι υποψήφιοι κόβονται σε τουλάχιστον ένα μάθημα), όμως καμία σχέση με τις απαιτούμενες επιδόσεις εως τώρα.
Αν γνωρίζει κάποιος κάποια λεπτομέρεια που αγνοώ σε αυτό το θέμα (πχ αναφορά για μείωση των θέσεων στις πανελλήνιες) ας το αναφέρει.
ιατρική εκπα, απθ --> καλύτερα πανελλαδικές
ολες οι αλλες --> καλυτερα κατατακτήριες
απλα νιωθω οτι μια προσπαθεια ξανα αξιζει αφου υπαρχει ενδεχομενο να περασω και αθηνα που επειδη αθηνα μενω αυτη προτιμώ.
Φυσική ήταν και είναι το καλύτερο μου

Σκέφτομαι και το σενάριο δίνω πανελλαδικές, βλεπω πως παει και ξεκιναω εντατικα για κατατακτηριες μεχρι Δεκ που γίνονται (ελπιζω να μην βγω οφφ)
Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος

12-08-25

19:24
θεωρω ότι από τη στιγμή που δεν είσαι από πιο συναφές αντικείμενο (οδοντιατρική ή νοσηλευτική) δεν κερδίζεις κάτι με τις κατατακτήριες μιας και τα μαθήματα είναι πολύ δυσκολότερα και με μεγαλύτερη ύλη από αυτή των Πανελληνίων.Επιπλέον οι κατατακτήριες για το συγκεκριμένο τμήμα ειναι από τις πιο δύσκολες και αφού γίνονται Δεκέμβριο δεν νομίζω να πας για φέτος άρα θα σου πάρει περισσότερο χρόνο από το να δώσεις Πανελλήνιες και δεν θα μπεις και σε μεγαλύτερο έτος γιατί από χημικό μπαίνεις 1ο εξάμηνο στο ΕΚΠΑ σύμφωνα με την περσινή απόφαση. Ουσιαστικα θα διαγωνιστείς για λιγότερες θέσεις με περισσότερη και δυσκολότερη ύλη για να ξεκινησεις πάλι απο το μηδέν. Αν δεν έχεις και θέμα να πας σε άλλη πόλη από 17.600 έχεις πολλές πιθανότητες να ανέβεις και να πιάσεις ιατρική
Οι οδοντίατροι έχουν δικό τους ποσοστό (3%) και διαγωνίζονται μεταξύ τους.
Η νοσηλευτική σίγουρα δεν σου δίνει το ανάλογο υπόβαθρο σε χημεία, βιολογία (που εξετάζονται συνήθως στις κατατακτήριες) σε σχέση με έναν υποψήφιο απόφοιτο βιολογικού, χημικού, φαρμακευτικής. Το 3ο μάθημα συνήθως καμιά φυσική είναι οπότε ούτε εκεί έχει κάποιο πλεονέκτημα ο νοσηλευτής. Παλιά στην Πάτρα έδιναν ανατομία οπού εκεί πράγματι είχαν ένα αβαντάζ οι φυσιοθεραπευτές και οι νοσηλευτές αλλά το αντικατέστησαν με την φυσική πλέον.
Ούτε ξεκινάει εντελώς από το μηδέν ένας υποψήφιος από το χημικό... Έχει ένα πολύ καλό επίπεδο στην χημεία και μέσες άκρες τα περισσότερα κομμάτια της ύλης θα τα έχει ήδη δουλέψει. Πολύ πιθανό και βιολογία να έχει ήδη διαβάσει κάποια κεφάλαια του Alberts για κάποιο μάθημα.
Giannismsn
Νεοφερμένο μέλος

12-08-25

19:25
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, χρειαζόμουν να το διαβάσω αυτό! Ιατρική χημεία που εχει το εκπα κάτι ξέρω αλλά τα υπολοιπα Βιολογια Ι, ΙΙ-Γενετική και Ιατρική Φυσική (ενώ έχω δει πολλές Φυσικές, δεν τα εχω δει να εφαρμοζονται στο ανθρωπινο σώμα) μου είναι κάπως μακρινά. Αλλά βλέπω κάποιες επαρχιακές πχ γιάννενα έχουν πολύ πιο γενική φυσική και βιοχημεια που τα εχω διδαχτει ακριβώς αυτα τα κεφάλαια.θεωρω ότι από τη στιγμή που δεν είσαι από πιο συναφές αντικείμενο (οδοντιατρική ή νοσηλευτική) δεν κερδίζεις κάτι με τις κατατακτήριες μιας και τα μαθήματα είναι πολύ δυσκολότερα και με μεγαλύτερη ύλη από αυτή των Πανελληνίων.Επιπλέον οι κατατακτήριες για το συγκεκριμένο τμήμα ειναι από τις πιο δύσκολες και αφού γίνονται Δεκέμβριο δεν νομίζω να πας για φέτος άρα θα σου πάρει περισσότερο χρόνο από το να δώσεις Πανελλήνιες και δεν θα μπεις και σε μεγαλύτερο έτος γιατί από χημικό μπαίνεις 1ο εξάμηνο στο ΕΚΠΑ σύμφωνα με την περσινή απόφαση. Ουσιαστικα θα διαγωνιστείς για λιγότερες θέσεις με περισσότερη και δυσκολότερη ύλη για να ξεκινησεις πάλι απο το μηδέν. Αν δεν έχεις και θέμα να πας σε άλλη πόλη από 17.600 έχεις πολλές πιθανότητες να ανέβεις και να πιάσεις ιατρική
Αλλα ισως καλυτερα πανελλαδικες αφου με αυτες εχω πιθανοτητα και για εκπα αλλα και για επαρχια ενω με κατατακτηριες απο οσο καταλαβαινω εχω πιθανοτητες μονο για επαρχια
Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος

12-08-25

19:29
Ναι, δεν το γνώριζα αυτό, όντως αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες με κατατακτήριες στη περιφέρεια, έχω καταλήξει ότι για:
ιατρική εκπα, απθ --> καλύτερα πανελλαδικές
ολες οι αλλες --> καλυτερα κατατακτήριες
απλα νιωθω οτι μια προσπαθεια ξανα αξιζει αφου υπαρχει ενδεχομενο να περασω και αθηνα που επειδη αθηνα μενω αυτη προτιμώ.
Φυσική ήταν και είναι το καλύτερο μουοπότε δεν αγχώνομαι για αυτό, ούτε για χημεία λόγω χημικού και βιολογία λίγη θεωρία μου φαίνεται
Σκέφτομαι και το σενάριο δίνω πανελλαδικές, βλεπω πως παει και ξεκιναω εντατικα για κατατακτηριες μεχρι Δεκ που γίνονται (ελπιζω να μην βγω οφφ)
Ναι από αυτή την άποψη μάλλον έχεις δίκιο για την περίπτωση σου. Πιστεύω έχεις καλές πιθανότητες για εκπα με πανελλήνιες άμα διορθώσεις την έκθεση. Για κατατακτήριες στο εκπα φέτος δεν προλαβαίνεις (εννοώ να δώσεις τον Δεκέμβρη του 25’), πολύ πιθανό να έχουν αρχίσει τις επαναλήψεις τα φροντιστήρια και όπως σου είπα είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός.
despoina13
Νεοφερμένο μέλος
Η despoina13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 33 μηνύματα.

12-08-25

19:31
δεν ειπα οτι ανταγωνιζεται τους οδοντιατρους. Απλά αυτοί έχει νόημα να δώσουν κατατακτήριες γιατί γλιτώνουν τη μισή ιατρική. Οι νοσηλευτές όπως και άλλοι απόφοιτοι μπαίνουν 3ο εξάμηνο γι αυτό και το ανέφερα. Το χημικό δίνει υπόβαθρο για τον ίδιο αλλά πρακτικά μπάινει πρώτο έτος και 2ο εξάμηνο λόγω περιόδου των αποτελεσμάτων αλλά πιθανόν χωρίς αναγνωρισμένα μαθήματα σε σύγκριση με άλλες σχολές. Το από το μηδέν πήγαινε στο έτος στο οποίο θα μπει που θα είναι στην πράξη το ίδιο με το να μπει με πανελλαδικές.Οι οδοντίατροι έχουν δικό τους ποσοστό (3%) και διαγωνίζονται μεταξύ τους.
Η νοσηλευτική σίγουρα δεν σου δίνει το ανάλογο υπόβαθρο σε χημεία, βιολογία (που εξετάζονται συνήθως στις κατατακτήριες) σε σχέση με έναν υποψήφιο απόφοιτο βιολογικού, χημικού, φαρμακευτικής. Το 3ο μάθημα συνήθως καμιά φυσική είναι οπότε ούτε εκεί έχει κάποιο πλεονέκτημα ο νοσηλευτής. Παλιά στην Πάτρα έδιναν ανατομία οπού εκεί πράγματι είχαν ένα αβαντάζ οι φυσιοθεραπευτές και οι νοσηλευτές αλλά το αντικατέστησαν με την φυσική πλέον.
Ούτε ξεκινάει εντελώς από το μηδέν ένας υποψήφιος από το χημικό... Έχει ένα πολύ καλό επίπεδο στην χημεία και μέσες άκρες τα περισσότερα κομμάτια της ύλης θα τα έχει ήδη δουλέψει. Πολύ πιθανό και βιολογία να έχει ήδη διαβάσει ήδη κάποια κεφάλαια του Alberts σε κάποιο μάθημα.
Giannismsn
Νεοφερμένο μέλος

12-08-25

19:35
Ναι καταλαβα, σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες, ελπιζω η εκθεση να βελτιωνεται αν επιμεινω πολυ (τυπου θα κανω μια-δυο εκθεσεις καθε μερα) γιατι εχω ακουσει και καποιους που λενε οτι εκθεση ειναι του στυλ ή το εχεις ή δεν το εχεις (απο ξενες γλωσσες που ειναι το χομπυ μου γιατι μαρεσει η γλωσσολογια και εχω εμβαθυνει εχουν παει πολυ καλα οσα πιστοποιητικα εχω δωσει οποτε θεωρω ειναι θεμα εξασκησης, ελπιζω να λειτουργησει και στα ελληνικα αχαχ)Ναι από αυτή την άποψη μάλλον έχεις δίκιο για την περίπτωση σου. Πιστεύω έχεις καλές πιθανότητες για εκπα με πανελλήνιες άμα διορθώσεις την έκθεση. Για κατατακτήριες στο εκπα φέτος δεν προλαβαίνεις (εννοώ να δώσεις τον Δεκέμβρη του 25’), πολύ πιθανό να έχουν αρχίσει τις επαναλήψεις τα φροντιστήρια και όπως σου είπα είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός.
Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος

12-08-25

19:48
δεν ειπα οτι ανταγωνιζεται τους οδοντιατρους. Απλά αυτοί έχει νόημα να δώσουν κατατακτήριες γιατί γλιτώνου τη μισή ιατρική. Οι νοσηλευτές όπως και άλλοι απόφοιτοι μπαίνουν 3ο εξάμηνο γι αυτό και το ανέφερα. Το χημικό δίνει υπόβαθρο για τον ίδιο αλλά πρακτικά μπάινει πρώτο έτος και 2ο εξάμηνο λόγω περιόδου των αποτελεσμάτων αλλά πιθανόν χωρίς αναγνωρισμένα μαθήματα σε σύγρκιση με άλλες σχολές. Το από το μηδέν πήγαινε στο έτος στο οποίο θα μπει που θα είναι στην πράξη το ίδιο με το να μπει με πανελλαδικές.
Εγώ μίλησα καθαρά και μόνο για το υπόβαθρο που σου δίνουν οι εκάστοτε σχολές. Όσον αφορά αυτό που λες με το εξάμηνο εισαγωγής, φαινομενικά δεν έχεις άδικο, στην πράξη όμως πολλές σχολές είναι δύσκολες στην αναγνώριση μαθημάτων οπότε και 3ο έτος να μπεις εαν χρωστάς σχεδόν όλα τα μαθήματα των προηγούμενων ετών, στα ίδια έρχεται περίπου με αυτόν που εισάγεται στο 1ο έτος.
Όπως και να έχει νομίζω είναι σωστή η απόφαση του Γιάννη να δώσει πανελλήνιες με τα δεδομένα που παρουσίασε. Απλά όπως έχω ξαναπεί σε γενικές γραμμές εαν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερο θέμα με το μέρος της σχολής του, το πιο safe για να περάσει είναι--> φροντιστήριο για κατατακτήριες σε κάποια επαρχιακή ιατρική πλην Πάτρας.
Ναι καταλαβα, σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες, ελπιζω η εκθεση να βελτιωνεται αν επιμεινω πολυ (τυπου θα κανω μια-δυο εκθεσεις καθε μερα) γιατι εχω ακουσει και καποιους που λενε οτι εκθεση ειναι του στυλ ή το εχεις ή δεν το εχεις (απο ξενες γλωσσες που ειναι το χομπυ μου γιατι μαρεσει η γλωσσολογια και εχω εμβαθυνει εχουν παει πολυ καλα οσα πιστοποιητικα εχω δωσει οποτε θεωρω ειναι θεμα εξασκησης, ελπιζω να λειτουργησει και στα ελληνικα αχαχ)
Τίποτα σιγά! Είναι ρημαδομάθημα λίγο η έκθεση για αυτό ξινίζω συχνά σε αυτό το δίλλημα :p Αλλά άμα το δουλέψεις νομίζω θα τα πας και εκεί πολύ καλύτερα. Εννοείται εύχομαι καλή επιτυχία!!
Giannismsn
Νεοφερμένο μέλος

12-08-25

20:53
Σευχαριστω πολυ!Τίποτα σιγά! Είναι ρημαδομάθημα λίγο η έκθεση για αυτό ξινίζω συχνά σε αυτό το δίλλημα :p Αλλά άμα το δουλέψεις νομίζω θα τα πας και εκεί πολύ καλύτερα. Εννοείται εύχομαι καλή επιτυχία!!
aris65
Νεοφερμένο μέλος
Ο aris65 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 31 μηνύματα.

12-08-25

22:27
Θα είμαι φοιτητής σε πολυτεχνική σχολη του χρόνου ( ασχετος με ιατρικη γκουχου). Προσωπικά είμαι υπέρ των πανελληνιων καθώς ήδη έχεις κάποιο υπόβαθρο + προλαβαίνεις να καλύψεις την ύλη καθώς εχεις ήδη γνώσεις. Ως προς την εκθεση ( έγραψα 17,1) αξιζει ισως να κανεις κάποια μαθήματα για να μάθεις πολυ καλά την θεωρία και να έχεις μια γενικότερη καθοδήγηση όσο αναφορά την έκθεση και το λογοτεχνικο κείμενο. Το να κανεις κατατακτήριες για να γλιτώσεις εναν χρόνο ( αν περασεις με την πρωτη ) νομίζω δεν αξίζει.
Γκουντ λακ !
Γκουντ λακ !
Giannismsn
Νεοφερμένο μέλος

13-08-25

15:34
Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για το μηνυμα. Σκοπεύω να κανω και φροντιστηριο και ιδιαιτερα στην έκθεση, στα υπόλοιπα μόνο φροντιστήριο, ελπίζω να ειναι καλη ιδέα (το πιο πιθανό να κανω με τον καθηγητή που θα έχω στο φροντιστήριο τα ιδιαιτερα οποτε δεν θα αλλάζουν αυτα που θα ακουω- γιατί έχω ακουσει για την έκθεση καλύτερα να εχεις μονο μια "πηγη" που να σε καθοδηγεί γιατι ο καθένας φιλόλογος ίσως εχει διαφορετική προσέγγιση)Θα είμαι φοιτητής σε πολυτεχνική σχολη του χρόνου ( ασχετος με ιατρικη γκουχου). Προσωπικά είμαι υπέρ των πανελληνιων καθώς ήδη έχεις κάποιο υπόβαθρο + προλαβαίνεις να καλύψεις την ύλη καθώς εχεις ήδη γνώσεις. Ως προς την εκθεση ( έγραψα 17,1) αξιζει ισως να κανεις κάποια μαθήματα για να μάθεις πολυ καλά την θεωρία και να έχεις μια γενικότερη καθοδήγηση όσο αναφορά την έκθεση και το λογοτεχνικο κείμενο. Το να κανεις κατατακτήριες για να γλιτώσεις εναν χρόνο ( αν περασεις με την πρωτη ) νομίζω δεν αξίζει.
Γκουντ λακ !
Την προηγούμενη φορα στις πανελλαδικες που έγραψα 13.6 είχα δει την αναλυτική βαθμολογία μου για ΚΑΘΕ εξεταστη και ηταν κάπως ετσι:
Α- περίληψη: 8/15 -10/15
Β- θεωρία: 36/40 -35/40
Γ- λογοτεχνικό: 11/15 - 1/15
Δ- έκθεση: 18/30 - 23/30
Τωρα λιγο χοντρικά όλα αυτα γιατι δεν επιτρεπόταν να βγάλω φωτογραφία, αλλα αυτο που θέλω να πω ειναι οτι χρειάζομαι στην παραγωγή λόγου βοήθεια, οχι τοσο στην θεωρια. Και στις περιληψεις σιγουρα. Ελπίζω διαβάζοντας πολλά κείμενα και πειραματιζομενος με εκθέσεις και λογοτεχνικά να βελτιωθεί αυτη η εικόνα και να ειναι εφικτή μια καλύτερη βαθμολογία.
(Για το λογοτεχνικο η ακραια χαμηλή βαθμολογία στον εναν ηταν επειδη έδινα τότε με το $%^&ταγάρι και στο προσωπικό σχόλιο δεν ξέρω τι μου ηρθε εκείνη την ωρα έγραψα πως θα το πετούσα

despoina13
Νεοφερμένο μέλος

13-08-25

17:29
Απο αυτά που έγραψες πολυ σημαντικό ειναι οτι έχεις υψηλή βαθμολογία στη θεωρία που αυτη πρέπει να ειναι πρακτικα σιγουρες μονάδες. Απο τοτε που έδωσες εσυ η περίληψη πλέον πιάνει 20 και η θεωρία 35. Καλο ειναι στη θεωρία να φτάσεις όσο πιο κοντά στο άριστα ιδανικά 33+. Στην περίληψη θεωρώ απο εμπειρία οτι θα τα πας καλύτερα γιατι τα παιδιά γενικά εχουν θέμα με την επεξεργασία κειμένων και οι μεγαλύτεροι μετά το πανεπιστήμιο δεν δυσκολεύονται τοσο. Λογοτεχνικό και εκθεση ειναι λίγο στα τυφλά. Με λίγη προσπάθεια ένα 15-16 δεν θα ειναι καθόλου δύσκολο!
aris65
Νεοφερμένο μέλος
Ο aris65 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 31 μηνύματα.

13-08-25

18:08
Καλύτερα με έναν καθηγητή γιατι ο κάθε φιλόλογος τα δικά του λέει. Πχ στο σχολείο που ήταν βαθμολογητρια μας έλεγε να είστε πρωτότυποι. Στο ιδιαίτερο μου έλεγε να ακολουθείς το σχεδιαγραμμα οσο γίνεται. Στο σχολείο βαθμός μέχρι 17 . Σε άλλον φιλολογο ειχα φτάσει 18,3 . Στο τέλος έπεσε δημιουργικότητα οπότε αξιοποιησα τις απο όλους.Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για το μηνυμα. Σκοπεύω να κανω και φροντιστηριο και ιδιαιτερα στην έκθεση, στα υπόλοιπα μόνο φροντιστήριο, ελπίζω να ειναι καλη ιδέα (το πιο πιθανό να κανω με τον καθηγητή που θα έχω στο φροντιστήριο τα ιδιαιτερα οποτε δεν θα αλλάζουν αυτα που θα ακουω- γιατί έχω ακουσει για την έκθεση καλύτερα να εχεις μονο μια "πηγη" που να σε καθοδηγεί γιατι ο καθένας φιλόλογος ίσως εχει διαφορετική προσέγγιση)
Την προηγούμενη φορα στις πανελλαδικες που έγραψα 13.6 είχα δει την αναλυτική βαθμολογία μου για ΚΑΘΕ εξεταστη και ηταν κάπως ετσι:
Τωρα λιγο χοντρικά όλα αυτα γιατι δεν επιτρεπόταν να βγάλω φωτογραφία, αλλα αυτο που θέλω να πω ειναι οτι χρειάζομαι στην παραγωγή λόγου βοήθεια, οχι τοσο στην θεωρια. Και στις περιληψεις σιγουρα. Ελπίζω διαβάζοντας πολλά κείμενα και πειραματιζομενος με εκθέσεις και λογοτεχνικά να βελτιωθεί αυτη η εικόνα και να ειναι εφικτή μια καλύτερη βαθμολογία.
(Για το λογοτεχνικο η ακραια χαμηλή βαθμολογία στον εναν ηταν επειδη έδινα τότε με το $%^&ταγάρι και στο προσωπικό σχόλιο δεν ξέρω τι μου ηρθε εκείνη την ωρα έγραψα πως θα το πετούσακαι ενω είχα γραψει τους κειμενικους δείκτες κανονικά που βλέπω στα λυσαρια εκείνης της χρονιάς θεωρώ οτι ο ενας διορθωτής απλα εκνευρίστηκε και την ακυρωσε όλη, όντως αυτα που είχα γραψει τωρα που το σκέφτομαι ηταν κάπως ψυχρά για κάποιο πιο.. ευαίσθητο πνεύμα αχαχ)
Συμβουλή: σιγουρα προσπάθησε να έχεις το β θέμα στο 33+ όπως προαναφερθηκε. Άκου τον έναν φιλολογο σου και κάνε πολλά κριτήρια αξιολόγησης ( εκεί δοκίμαζε μέχρι να βρεις το στυλ που θα γράφεις) .το ίδιο στυλ θα έχεις και στις πανελληνιες .
Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για το μηνυμα. Σκοπεύω να κανω και φροντιστηριο και ιδιαιτερα στην έκθεση, στα υπόλοιπα μόνο φροντιστήριο, ελπίζω να ειναι καλη ιδέα (το πιο πιθανό να κανω με τον καθηγητή που θα έχω στο φροντιστήριο τα ιδιαιτερα οποτε δεν θα αλλάζουν αυτα που θα ακουω- γιατί έχω ακουσει για την έκθεση καλύτερα να εχεις μονο μια "πηγη" που να σε καθοδηγεί γιατι ο καθένας φιλόλογος ίσως εχει διαφορετική προσέγγιση)
(Για το λογοτεχνικο η ακραια χαμηλή βαθμολογία στον εναν ηταν επειδη έδινα τότε με το $%^&ταγάρι και στο προσωπικό σχόλιο δεν ξέρω τι μου ηρθε εκείνη την ωρα έγραψα πως θα το πετούσακαι ενω είχα γραψει τους κειμενικους δείκτες κανονικά που βλέπω στα λυσαρια εκείνης της χρονιάς θεωρώ οτι ο ενας διορθωτής απλα εκνευρίστηκε και την ακυρωσε όλη, όντως αυτα που είχα γραψει τωρα που το σκέφτομαι ηταν κάπως ψυχρά για κάποιο πιο.. ευαίσθητο πνεύμα αχαχ)
Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για το μηνυμα. Σκοπεύω να κανω και φροντιστηριο και ιδιαιτερα στην έκθεση, στα υπόλοιπα μόνο φροντιστήριο, ελπίζω να ειναι καλη ιδέα (το πιο πιθανό να κανω με τον καθηγητή που θα έχω στο φροντιστήριο τα ιδιαιτερα οποτε δεν θα αλλάζουν αυτα που θα ακουω- γιατί έχω ακουσει για την έκθεση καλύτερα να εχεις μονο μια "πηγη" που να σε καθοδηγεί γιατι ο καθένας φιλόλογος ίσως εχει διαφορετική προσέγγιση)
Giannismsn
Νεοφερμένο μέλος

13-08-25

20:51
Απο αυτά που έγραψες πολυ σημαντικό ειναι οτι έχεις υψηλή βαθμολογία στη θεωρία που αυτη πρέπει να ειναι πρακτικα σιγουρες μονάδες. Απο τοτε που έδωσες εσυ η περίληψη πλέον πιάνει 20 και η θεωρία 35. Καλο ειναι στη θεωρία να φτάσεις όσο πιο κοντά στο άριστα ιδανικά 33+. Στην περίληψη θεωρώ απο εμπειρία οτι θα τα πας καλύτερα γιατι τα παιδιά γενικά εχουν θέμα με την επεξεργασία κειμένων και οι μεγαλύτεροι μετά το πανεπιστήμιο δεν δυσκολεύονται τοσο. Λογοτεχνικό και εκθεση ειναι λίγο στα τυφλά. Με λίγη προσπάθεια ένα 15-16 δεν θα ειναι καθόλου δύσκολο!
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές, μακάρι να πιάσω ένα 16-17, θα το υπερπροσπαθήσω με κριτήρια καθημερινά και θεωρία φουλ.Καλύτερα με έναν καθηγητή γιατι ο κάθε φιλόλογος τα δικά του λέει. Πχ στο σχολείο που ήταν βαθμολογητρια μας έλεγε να είστε πρωτότυποι. Στο ιδιαίτερο μου έλεγε να ακολουθείς το σχεδιαγραμμα οσο γίνεται. Στο σχολείο βαθμός μέχρι 17 . Σε άλλον φιλολογο ειχα φτάσει 18,3 . Στο τέλος έπεσε δημιουργικότητα οπότε αξιοποιησα τις απο όλους.
Συμβουλή: σιγουρα προσπάθησε να έχεις το β θέμα στο 33+ όπως προαναφερθηκε. Άκου τον έναν φιλολογο σου και κάνε πολλά κριτήρια αξιολόγησης ( εκεί δοκίμαζε μέχρι να βρεις το στυλ που θα γράφεις) .το ίδιο στυλ θα έχεις και στις πανελληνιες .
Όσον αφορά για την πρωτυπία, τα ίδια μου είπε και εμένα η καθηγήτρια μου και για αυτό εγραψα ότι δεν θα κράταγα το ταγάρι και μου εβαλε ο ενας διορθωτης 1 γιατι προφανώς θεώρησε ότι δεν εχω κτλβει την συναισθηματικη αξια του αντικειμενου και γενικα το νοημα του κειμενου,οποτε λεω φετος να το παω πιο σειφ, πρωτοτυπια σε πολυ λογικα πλαισια αχαχ
aris65
Νεοφερμένο μέλος

13-08-25

21:35
Ναι σειφ εννοώ σε πολύ ΛΟΓΙΚΑ πλαίσιαΕυχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές, μακάρι να πιάσω ένα 16-17, θα το υπερπροσπαθήσω με κριτήρια καθημερινά και θεωρία φουλ.
Όσον αφορά για την πρωτυπία, τα ίδια μου είπε και εμένα η καθηγήτρια μου και για αυτό εγραψα ότι δεν θα κράταγα το ταγάρι και μου εβαλε ο ενας διορθωτης 1 γιατι προφανώς θεώρησε ότι δεν εχω κτλβει την συναισθηματικη αξια του αντικειμενου και γενικα το νοημα του κειμενου,οποτε λεω φετος να το παω πιο σειφ, πρωτοτυπια σε πολυ λογικα πλαισια αχαχ
Προσοχή

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 81 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- szubidubi
- Αλανι
- Aqua1
- biologistinthemakint
- JohnOppie
- Penny1903
- vagtsio
- str07
- elinamav
- Jenny 2006
- mermaid89
- Giannismsn
- sophieee
- P.Dam.
- restinbass
- Polymnia
- Sotiris 12
- aris65
- jellojina
- abyssiniancat
- Drscientist
- Hased Babis
- Xryssa
- Corfu kitty
- allall1
- sakplat
- Scandal
- elefther1ou_
- eviiiiiii
- Ryuzaki
- peris68
- Hmmytheos
- mauro_koraki
- Jbb
- Atrlef
- Vera
- korlef
- thewitcher
- elenitren
- Dr. Gl. Luminous
- Leo komm
- gaidouri
- shuuu
- Τρελας123
- many of Filip
- Than003
- Jauahahwiwisjs
- Κλημεντίνη
- nicole1982
- ch2006
- Huener
- ang12_012
- psychoticwaltz
- nucomer
- phoni
- flytern
- vtsou1
- Ilias__
- Nala
- Xristinaa
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.