Πανελλήνιες 2025: προβλέψεις του τι θα πέσει στη Φυσική

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.424 μηνύματα.
Ζητώ συγνώμη. Δεν είχα ενημερωθεί για τις τελευταίες περικοπές ύλης. (Τελικά, δεν άφησαν τίποτα από τη Δυναμική Στερεού).

1749129803243.png

pnf292

Νεοφερμένο μέλος

Ο pnf292 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Ζητώ συγνώμη. Δεν είχα ενημερωθεί για τις τελευταίες περικοπές ύλης. (Τελικά, δεν άφησαν τίποτα από τη Δυναμική Στερεού).

Έγινε. Και από εμένα συγγνώμη αν ήμουν απότομος , θεώρησα δεδομένο ότι γνωρίζετε γιατί έχει βγει από την ύλη εδώ και αρκετό καιρό από το 2020-2021 νομίζω

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.424 μηνύματα.
Για να εξαγνιστώ προτείνω ένα πρόβλημα που σίγουρα είναι εντός ύλης.

1749131299368.png

1749131399381.png

Text Good Luck GIF by Gaming GIFs

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 126 μηνύματα.

Woke agenda hit like a train.Μην κουραστουν τα νεα παιδια.Μετα την περικοπη μαθηματων απο 6-7 σε 4 εχουν κοψει και το μισο βιβλιο....

Indecisive2

Νεοφερμένο μέλος

Ο Indecisive2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Woke agenda hit like a train.Μην κουραστουν τα νεα παιδια.Μετα την περικοπη μαθηματων απο 6-7 σε 4 εχουν κοψει και το μισο βιβλιο....
Ε όχι και έτσι, μπορεί να έχουν κόψει το στερεό αρκετά αλλά έχουν προσθέσει άλλα πράγματα (καβντομηχανική), η ποσότητα της ύλης παραμένει σταθερή, απλά αλλάζει το αντικείμενο

Pyotr_Krasnov

Νεοφερμένο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 44 μηνύματα.

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 126 μηνύματα.
Ε όχι και έτσι, μπορεί να έχουν κόψει το στερεό αρκετά αλλά έχουν προσθέσει άλλα πράγματα (καβντομηχανική), η ποσότητα της ύλης παραμένει σταθερή, απλά αλλάζει το αντικείμενο
Για τα μαθηματικα πιο πολυ το αναφερω.Η φυσικη εχει διατηρησει επιπεδο.Προσωπικα την εχω πει την αποψη μου φυσικη χωρις μαθηματικα δεν υπαρχει.Αυτο το πραγμα που κανουν σητν γ λυκειου μονο φυσικη δεν ειναι

Linaveri

Νεοφερμένο μέλος

Η Linaveri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Τελευταία επεξεργασία:

Debugging_Demon

Νεοφερμένο μέλος

Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Ειλικρινά θα προτιμούσα να είχα δώσει όταν ήταν η χρονιά μου (2022) με κύματα και σχετικότητα στην ύλη (η κβαντομηχανική θεωρώ είναι overkill που μπήκε η σχετικότητα θα ήταν καλύτερη προσθήκη) παρά με στερεό που έδωσα... Αλλά τεσπα. Στην σχολή που ήθελα πέρασα τότε so i do not care.

Indecisive2

Νεοφερμένο μέλος

Ο Indecisive2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Κ
αυτο θεωρειται βραχυκυκλωμα; γιατι δεν εχω ξαναδει τετοια διαταξη
Και εγώ το ίδιο σκέφτηκα, τι λόγο έχει το ρεύμα να πάει στον πάνω κλάδο με την αντίσταση R2 όταν ο κλάδος του πηνίου δεν έχει αντίσταση;

st.krf

Νεοφερμένο μέλος

Ο st.krf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλή επιτυχία σε όλους

Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.896 μηνύματα.
Καλή επιτυχία παιδάκια, πάτε για ύπνο φτάνει μην κοιτάτε το θέμα άλλο! :D :clapup:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.151 μηνύματα.
Κ

Και εγώ το ίδιο σκέφτηκα, τι λόγο έχει το ρεύμα να πάει στον πάνω κλάδο με την αντίσταση R2 όταν ο κλάδος του πηνίου δεν έχει αντίσταση;
Ναι ετσι ειναι το πηνιο στο συνεχες ειναι βραχυκυκλωμα ή αντισταση αν υπαρχει κατασκευαστικα (μη ιδανικο πηνιο).
Οχι ομως στην αρχη που κλεινει ο διακοπτης... εκει το πηνιο ( αυτεπαγωγη) δρα οπως τον 3ου νομο του νευτωνα.. ''μην σπρωχνεις γιατι θα σε σπρωξω τα ιδια''
Δηλαδη αν αναγκασεις ρευμα να περασει απο μεσα του τοτε αυτο θα δημιουργησει συνθηκες ( αναστροφη ταση) για να κανει αναστροφο ρευμα να σε ακυρωσει οσο μπορει.
Αυτα ατην αρχη ( μεταβατικο φαινομενο το λεει η ασκηση)..μετα ειναι απλο συρμα και βραχυκυκλωμα στην περιπτωση μας.

Στην πραξη θα εχεις δει μαυρισμενες μπριζες στον τοιχο...γιατι?
Εχοντας μια ισχυρη καταναλωση συνδεδεμενη πχ ηλεκτρικη σκουπα και αντι να την κλεισεις απο τον διακοπτη τραβας το καλωδιο αποτομα απο την μπριζα. Τοτε η μπριζα διμιουργει μια μεγαλη ταση ωστε να εχει ικανο αναποδο ρευμα να ξαναρουφηξει μεσα το φις... ε αυτη η ταση δεν τα καταφερνει μεν αλλα ειναι πολυ μεγαλη για να κανει κατι σαν ηλεκτρικο τοξο..μπαμ..λαμψη και μαυρισμα.

αντε τωρα υπνο.

marpa

Νεοφερμένο μέλος

Η marpa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Ναι ετσι ειναι το πηνιο στο συνεχες ειναι βραχυκυκλωμα ή αντισταση αν υπαρχει κατασκευαστικα (μη ιδανικο πηνιο).
Οχι ομως στην αρχη που κλεινει ο διακοπτης... εκει το πηνιο ( αυτεπαγωγη) δρα οπως τον 3ου νομο του νευτωνα.. ''μην σπρωχνεις γιατι θα σε σπρωξω τα ιδια''
Δηλαδη αν αναγκασεις ρευμα να περασει απο μεσα του τοτε αυτο θα δημιουργησει συνθηκες ( αναστροφη ταση) για να κανει αναστροφο ρευμα να σε ακυρωσει οσο μπορει.
Αυτα ατην αρχη ( μεταβατικο φαινομενο το λεει η ασκηση)..μετα ειναι απλο συρμα και βραχυκυκλωμα στην περιπτωση μας.

Στην πραξη θα εχεις δει μαυρισμενες μπριζες στον τοιχο...γιατι?
Εχοντας μια ισχυρη καταναλωση συνδεδεμενη πχ ηλεκτρικη σκουπα και αντι να την κλεισεις απο τον διακοπτη τραβας το καλωδιο αποτομα απο την μπριζα. Τοτε η μπριζα διμιουργει μια μεγαλη ταση ωστε να εχει ικανο αναποδο ρευμα να ξαναρουφηξει μεσα το φις... ε αυτη η ταση δεν τα καταφερνει μεν αλλα ειναι πολυ μεγαλη για να κανει κατι σαν ηλεκτρικο τοξο..μπαμ..λαμψη και μαυρισμα.

αντε τωρα υπνο.
Αυτό που με τη φυσική εξηγούνται τα πάντα... μου φαίνεται φοβερό....αλλά παρόλ' αυτά τη σιχαινόμουν και συνεχίζω μέχρι σήμερα..:laugh::laugh::laugh:. Καλή επιτυχία στους υποψηφίους και καλό καλοκαίρι, το δικαούστε!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια