Kafkinos

Νεοφερμένο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ. Έχει γράψει 10 μηνύματα.

sophieee

Νεοφερμένο μέλος

Η sophieee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 18 μηνύματα.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.191 μηνύματα.
Καλησπέρα! Που μπορώ να μπω να τα δω συνολικά?
εδω στο εξελ αλλα δυσκολα
και εδω στην πλατφορμα ευκολα

Συνημμένα

• ΒΑΣΕΙΣ_ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ_2025 (3).xlsx
    28,1 KB · Εμφανίσεις: 18

Jauahahwiwisjs

Νεοφερμένο μέλος

Ο Jauahahwiwisjs αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Τα δικαιολογητικά μπορούν να σταλούν και με κούριερ ή πρέπει να πάμε εκεί; Και αν ισχύει το δεύτερο μπορεί να πάει πχ ο γονιός ή πρέπει αυτός που παίρνει τη μετεγγραφή ;

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.191 μηνύματα.
Τα δικαιολογητικά μπορούν να σταλούν και με κούριερ ή πρέπει να πάμε εκεί; Και αν ισχύει το δεύτερο μπορεί να πάει πχ ο γονιός ή πρέπει αυτός που παίρνει τη μετεγγραφή ;
Για τα πανεπιστημια δεν υπαρχει γονιος ,μαμα κλπ τους διωχνουν ...μονο εσενα ξερουν.
Αν δεν μπορεις νομιμη εξουσιοδοτηση.
Το κουριερ ειναι σπανιο πλεον..τωρα δουλευει εμαιλ και πλατφορμα...
Οτι πουν στην ανακοινωση τους.
Τους εχει κοψει την χρηση χαρτιου και δεν θελουν χαρτια χαρτενια.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ενημερωση
Βλεπω τυχαια απο τους πολιτικους μηχανικους οτι ανοιξε ο ευδοξος για την δηλωση και παραλαβη των βιβλιων... δεν εχει ακομα βγει στα μεσα.
Θα ειναι ανοικτος απο χτες 15 οκτωβριου μεχρι και 19 δεκεμβριου.
Τα παιδια που εχουν γραφει απο αρχης μπορουν να δηλωσουν τωρα και να παρουν.
Τα παιδια που εχουν μετεγγραφη θα περιμενουν να παρουν πρωτα κωδικους σχολης. ( μην δηλωσετε βιβλια με κωδικους παλιας σχολης..ισως σας τα ζητησουν πισω)
Υπαρχει αρκετος χρονος για την δηλωση και δεν θα χασουν την προθεσμια της 19ης Δεκεμβριου.
Δηλωστε βιβλια μονο σε οτι μαθηματα θα δηλωσετε στην γραμματεια ( δεν ανοιξαν ακομα) ..αν δηλωσετε παραπανω θα τα παρετε μεν αλλα μετα η γραματεια θα σας το ζητησει πισω να τα πατε στην βιβλιοθηκη σας ή να τα πληρωσετε.
Εκει στο μαθημα θα πει ο καθηγητης πιο βιβλιο προτεινει ( καλα οχι ολοι) διοτι εχετε 2-3-4 επιλογες στον ευδοξο..
Σε σεβαστειτε την διαδικασια ..ο ευδοξος ειναι εξαιρετικη υπηρεσια και δινει καλα βιβλια.
Για να παρετε το βιβλιο απο τον οικο ή βιβλιοπωλείο ( λεει που ο ευδοξος) θελετε το μεγαλο πιν που θα σας στειλει κατα την δηλωση και τα 4 τελευταια ψηφια του πασου ή της α.ταυτοτητας σας.
Τα βιβλια θα πανε σε σημειο της πολης που ειναι η σχολη σας... αν ειστε αλλου θα μιλήσετε με το βιβλιοπωλειο να σας τα στειλει με χρεωση σας.
Αν δεν θελετε αυτο ...μιλατε με το βιβλιοπωλειο ..δινετε πιν...καταχωρει την παραλαβει και το βαζει στο ραφι να το παρετε οταν πατε εκει.
Για φτωχους συγγραφεις που δεν εχουν οικο..αναλαμβανει η βιβλιοθηκη σας να τα κανει διανομη..εκει θα πατε.
Υπαρχουν πανεπιστημια που φτιαχνουν και βιβλιοπωλειο μεσα στην σχολη για να μην τρεχετε.
Τα βιβλια ειναι βαρια...3+κιλα ( τουλαχιστον πολυτεχνικα+θετικα που ξερω).
Μην τα παρετε ολα μαζι μια μερα... 2 σημερα ,2 αυριο.... 2 την αλλη εβδομαδα.. και ολα να τα εχει το ιδιο βιβλιοπωλειο πεστε αυτα τα 2 τωρα τα αλλα αυριο.. Η διαδικασια στο βιβλιοπωλειο ειναι πολυ συντομη και απλη.
Μην βαζετε τα βιβλια πανω στον πριντερ ή σκανερ στραβωνει.
Τα βιβλια που θα παρετε ειναι κατι σε βιβλιοθηκη δεν ειναι και κακουργημα αν δεν τα ανοιξετε και καθολου..ασε που θα φυγει και η ωραια οσμη της κανουργιλας.

1760597076874.png

Τελευταία επεξεργασία:

Kafkinos

Νεοφερμένο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Για να παρετε το βιβλιο απο τον οικο ή βιβλιοπωλείο ( λεει που ο ευδοξος) θελετε το μεγαλο πιν που θα σας στειλει κατα την δηλωση και τα 4 τελευταια ψηφια του πασου ή της α.ταυτοτητας σας.

Δηλαδή όταν πάρουμε κωδικούς σχολής θα κάνουμε πρώτα αίτηση για πάσο, και όταν το πάρουμε τότε θα μπούμε στον εύδοξο για βιβλία;

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Δηλαδή όταν πάρουμε κωδικούς σχολής θα κάνουμε πρώτα αίτηση για πάσο, και όταν το πάρουμε τότε θα μπούμε στον εύδοξο για βιβλία;
Οχι ...το πασο τοτε που θα το κανετε, θα θελει και κατι σε 15 μερες...
Κανονικα θα παρετε αμεσως βιβλια με χρηση της αστυνομικης ταυτοτητας.
Μερικα μεγαλα πχ τζιολας δεν θελουν καν ταυτοτητα...μονο πιν..
Γνωστο κολπο...ενας αρκουδης που εχει αυτοκινητο ..μαζευει 5-6 πιν ..παει τα παιρνει , τα μοιραζει..και μετα πινει φρεντους φρι μια ευδομαδα.
Ο Ευδοξος ειναι αστραπιαιος... τωρα κανω την αιτηση ( ειμαι εξω απο το βιβλιοπωλειο) κλεινω λαπτοπ ...μπαινω μεσα και παιρνω .

1760599244402.png

Jauahahwiwisjs

Νεοφερμένο μέλος

Ο Jauahahwiwisjs αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Ζήτησα από τη γραμματεία να μου στείλουν βεβαίωση εγγραφής και έστειλαν πιστοποιητικό ενεργού φοιτητή είναι το ίδιο ;

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ζήτησα από τη γραμματεία να μου στείλουν βεβαίωση εγγραφής και έστειλαν πιστοποιητικό ενεργού φοιτητή είναι το ίδιο ;
Ναι το ιδιο...ετσι το λεει ο σχολη σου.. καθε μια το ονομαζει οπως θελει.
Αν ειναι δικαιολογητικο για μετεγγραφη κοιτα να γραφη καπου μεθοδο εγγραφης

aferfelis

Νεοφερμένο μέλος

Ο aferfelis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα. Έκανα αίτηση μετεγγραφής στη CEID γιατί δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να πάω Σάμο που πέρασα. Αλλά δεν έγινε δεκτή για μισό μόριο. Μου είπαν από την γραμματεία να κάνω ένσταση, αλλά δεν ξέρω τι πρεπει να γράψω στην ένσταση. Όποιος ξέρει ας βοηθήσει. Ευχαριστώ

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Καλησπέρα. Έκανα αίτηση μετεγγραφής στη CEID γιατί δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να πάω Σάμο που πέρασα. Αλλά δεν έγινε δεκτή για μισό μόριο. Μου είπαν από την γραμματεία να κάνω ένσταση, αλλά δεν ξέρω τι πρεπει να γράψω στην ένσταση. Όποιος ξέρει ας βοηθήσει. Ευχαριστώ
Η γραμματεια σου σε ειπε αυτα για να σε ξεφορτωθεί και ως ασπιρινη στο προβλημα σου το οποιο και καταλαβε μεν ,αλλα ειναι αδυναμη να το λυσει.
Παμε λιγο στο ιστορικο των ενστασεων.
Μεχρι και το 2018 ..υπουργος ο Αϊσταιν.
Οι ενστασεις ηταν ενα μεσω κοινωνικης διόρθωσης ατελιων του νομου.
Πχ
- Και εγω εχω 4 μορια οσο και ο τελευταιος αλλα εχασα στην ισοδυναμια ..αλλα και εγω πειναω το ιδιο...μπες και εσυ
- Εχασα την μετεγγραφη απο ενα τριτεκνο αλλα εχω και εγω πολυ λιγα εισοδηματα .. να 6 μορια εχω...εντε μπες και εσυ.
- εμενα με κερδισε ενα παιδι απο επαλ στην ισοδυναμια μοριων πανελληνιων ... αλλα τα μορια των ΓΕΛ ειναι απειρως δυσκολοτερα του επαλ...σωστα αντε μπες και εσυ.
Και πολλα αλλα.
Ηταν ενστασεις που ακουγαν το προβλημα του παιδιου και εδιναν λυσεις... κατι σε 2000 παιδια τις επαιρναν.
Βυσματα και αληθινες αναγκες μπερδεμενα και ολα τα φροντιζαν.
Απο το 2019 και κυριως απο το 2020 (υπουργος η δρακουμελ) και μετα αυτα κοπηκαν μαχαιρι...και με δικο της νομο.
Το πρωτο που συναντας στην πλατφορμα ενστασεων ειναι το ερωτημα ...πες μας τι λαθος καναμε... ? αν πραγματι εκαναν λαθος τοτε θα το σκεφτουν αν θα το διωρθωσουν...Σοφια που εισαι?
Αποτελεσμα αυτου ειναι τα θετικα αποτελεσματα ενστασεων να πεσουν κατω απο 20 και πιθανων να ειναι τα δυνατα βυσματα.
Στην τωρινη πραξη .
Ναι μπορεις να κανεις ενσταση ..θα την βρεις εκει που ειδες την κοκκινη λωριδα της ατυχης μετεγγραφης σου... και κατω κατω σε μπλε κουτακι
Το τι θα πεις ...? ε στο ειπα παραπανω.
Δεν εχετε κανει λαθος ( εσυ ψεματα δεν λες//μονο εγω) αλλα εγω λευτα δεν εχω να παω Σαμο.
Αποτελεσμα ? ψαξε για βυσμα
Αυτα

1760615291984.png

Sotiris 12

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 144 μηνύματα.
Το CEID όπως και το αντίστοιχο στα Ιωάννινα ειναι σχολη αποκλειστικά του 2 πεδιου και μπορείς να μπεις απευθείας μόνο από αυτό το πεδιο. Είναι αντίστοιχες όμως με σχολες που είναι του 4 πεδιου. (Σάμος,Σερρες) και μπορείς να πάρεις μετεγγραφη.
Έτσι πολλά παιδιά πάνε στο 4 πεδιο που είναι πιο εύκολο,γράφουν 12000 μορια ,εισάγονται στη Σάμο και στη συνεχεια αιτούνται μετεγραφη για CEID.
Αυτή η τριπλα, εχει γινει γνωστή και γιαυτό τα μορια μετεγγραφης για CEID και Ιωάννινα έχουν ανέβει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια