MARI1

Νεοφερμένο μέλος

Η MARI1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα, για 2 παιδια που περασαν και τα δυο φετος το ενα κρητη και το αλλο Ιωαννινα, ξερει καποιος πως γινεται η διαδικασια μετεγγραφης; Θελουν να πανε καπου απο κοινου, δεν υπαρχει αντιστοιχη σχολη στις πολεις που περασαν για τον ενα η τον αλλο συνεπως εχουν βρει κοινη πολη την Πατρα. Θα πανε με την κατηγορια μετεγγραφη αδερφων; θα κανουν δηλαδη ο καθενας την διαδικασια με την κατηγορια αδερφων;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τα στοιχεια που εχουμε
1)Το μεγαλο αδελφι ειναι τριπολη οκ
2)Τα διδυμακια θα μπουν σε σχολες επαρχιας που αντιστοιχες δεν υπαρχουν στην τριπολη
3 ) Οι σχολες που θα μπουν στην επαρχια εχουν αντιστοιχια με σχολες της αθηνας και τα μορια εισαγωγης τους (στην επαρχια) δεν εχουν διαφορα πανω απο 2750 μορια απο την βαση της αθηνας .
4 ) Σπιτι ιδιοκτητο τριπολη δεν εχουμε.
Τα λεω καλα?

Η μετεγγραφη ειναι σιγουροτατη.

Το παιδι στην τριπολη θα κανει δυο αποποιήσεις μετεγγραφων μια για καθε διδυμακι ..αυτο ειναναι μια εφηρμοσμενη πρακτικη.
καλησπερα, συγνωμη αλλα μολις διαβασα το σχολιο. Η μετεγγραφη στα διδυμα πως είναι σιγουρη για Αθήνα εφόσον στην εγκυκλιο ορίζει πως μπορούν απο κοινου σε περιφεριακή ενότητα ΠΛΗΝ Αθήνας και Θεσσαλονικής;

Τελευταία επεξεργασία:

MARI1

Νεοφερμένο μέλος

Η MARI1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα, για 2 παιδια που περασαν και τα δυο φετος το ενα κρητη και το αλλο Ιωαννινα, ξερει καποιος πως γινεται η διαδικασια μετεγγραφης; Θελουν να πανε καπου απο κοινου, δεν υπαρχει αντιστοιχη σχολη στις πολεις που περασαν για τον ενα η τον αλλο συνεπως εχουν βρει κοινη πολη την Πατρα. Θα πανε με την κατηγορια μετεγγραφη αδερφων; θα κανουν δηλαδη ο καθενας την διαδικασια με την κατηγορια αδερφων;

Jauahahwiwisjs

Νεοφερμένο μέλος

Ο Jauahahwiwisjs αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Καλησπέρα. Οι ακαδημαϊκοί κωδικοί που πρέπει να βγάλουμε μέχρι σήμερα είναι username και password ; Απο το πανεπιστήμιο Πατρών μου έχουν στείλει το username, ενώ το password μου δημιουργήθηκε αυτόματα ήταν auto generated δηλαδή αφού έβαλα τα στοιχεία μου. Χρειάζεται να αλλάξω το password σε κάτι δικό μου ή όχι ;

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.899 μηνύματα.
Ο ξάδερφος μου από μηχανολόγος ΠΑΔΑ θέλει να πάει Βόλο……
ναι ε ? ε τι να πω ξαδελφος ειναι αυτος... τι τσακωθηκε με την μανα του?
Δεν ειθελε να παει κατι σε κοζανη ή ξανθη και εχει και κατηφορα ..ηθελε αθηνα βολο που ειναι και ανηφορα.

Καλησπέρα. Οι ακαδημαϊκοί κωδικοί που πρέπει να βγάλουμε μέχρι σήμερα είναι username και password ;
ναι αυτοι ειναι
Απο το πανεπιστήμιο Πατρών μου έχουν στείλει το username, ενώ το password μου δημιουργήθηκε αυτόματα ήταν auto generated δηλαδή αφού έβαλα τα στοιχεία μου.
Αυτα ειναι και τα τελικα... αν σερφαρεις και στο φοιτητολογιο της σχολης ολα καλα
Χρειάζεται να αλλάξω το password σε κάτι δικό μου ή όχι ;
Ε ενταξει αν θελεις ενα πιο ''δικο'' σου password το αλλαζεις.
Αλλα αν ολες οι εισοδοι ειναι απο δικο σου μηχανημα δεν θα το χρειαστεις και ποτε ....ειναι απομνημονευμενο.

καλησπερα, συγνωμη αλλα μολις διαβασα το σχολιο. Η μετεγγραφη στα διδυμα πως είναι σιγουρη για Αθήνα εφόσον στην εγκυκλιο ορίζει πως μπορούν απο κοινου σε περιφεριακή ενότητα ΠΛΗΝ Αθήνας και Θεσσαλονικής;
Καλησπερα και δεν θελει συγνωμη.
Μου βαζεται μια περιπτωση που την εχω σχολιασει προ πολου καιρου και δυστηχως δεν ειμαι καθολου μννημων, Αλλα αυτη ηταν τοσο χαρακτηριστικη..το λεει κιολας.
Εδω δεν εχουμε μετεγγραφη αδελφων απο κοινου αλλα ενα ενα παιδι ανεξαρτητα με μοχλο δικαιωματος το τριτο παιδι που θα παραμεινει τριπολη...και εδω χρηματικο οριο 17500€ δεν υπαρχει λογω τριτεκνιας.
Αν ηταν απο κοινου για αθηνα θα ειχαμε και το χαμηλο χρηματικο οριο των 5000€ κατα κεφαλην.
Υποθετω γιατι δεν θυμαμαι οτι η εδρα της οικογενειας θα ηταν η αθηνα.. ειναι σημαντικο αυτο.
Ειναι κατανοητο?

Τελευταία επεξεργασία:

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.899 μηνύματα.
Οκ... θελουμε μετεγγραφη απο κοινου και τα δυο παιδια Πατρα.
1) Εσεις δεν εχετε εδρα πατρα
2) Αντιστοιχια σχολων με πατρα υπαρχει
3) Περνανε τον κοφτη 2750 σχολών πατρας
4) Δεν εχετε δικο σας σπιτι κρητη ή ιωαννινα
5) Το κατακεφαλην εισοδημα σας ειναι κατω απο 17500€
Nαι μπορει να γινει αυτη η κινηση φετος και με προυποθεσεις και του χρονου.
Καθε παιδι κανει την δικη του κινηση στην πλατφορμα αλλα στο πεδιο μετεγγραφης αδελφων απο κοινου.
Σας βαζω εδω και το βιβλιο της πλατφορμας να διαβασετε αμα θελετε ..σελιδα 20... ζαλη ειναι και ψιλομπερδεμα. Οπου γραφει 12000 = 17500
Αυτου του ειδους οι μετεγραφες ειναι υπο τον ελεγχο του υπουργειου.
Τωρα αν θελετε να δουμε 2 απλες μετεγγραφες με μορια θελω να πειτε σχολες..η πατρα δεν ειναι θηρευτής μοριων.

Συνημμένα

• βιβλιο μετεγγραφων 2024 αδελφια.pdf
    3 MB · Εμφανίσεις: 29
Τελευταία επεξεργασία:

Jauahahwiwisjs

Νεοφερμένο μέλος

Ο Jauahahwiwisjs αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Καλημέρα, κάτω από τον auto generated κωδικό password έλεγε αυτό αλλά δεν το είχα δει. Τι να κάνω τώρα, πρέπει να τον αλλάξω;
IMG_9208.png
Εχω κάνει και την αίτηση για το πάσο με αυτόν τον κωδικό και θέλω να πάρω μετεγγραφή!!!!! αλλά δεν άλλαξα τον κωδικό και τώρα έχει περάσει η 22 Σεπτεμβρίου που ήταν η τελευταία μέρα για τους κωδικούς. Τι να κάνω παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει.

Kafkinos

Νεοφερμένο μέλος

Ο Kafkinos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλημέρα, κάτω από τον auto generated κωδικό password έλεγε αυτό αλλά δεν το είχα δει. Τι να κάνω τώρα, πρέπει να τον αλλάξω; View attachment 153043Εχω κάνει και την αίτηση για το πάσο με αυτόν τον κωδικό και θέλω να πάρω μετεγγραφή!!!!! αλλά δεν άλλαξα τον κωδικό και τώρα έχει περάσει η 22 Σεπτεμβρίου που ήταν η τελευταία μέρα για τους κωδικούς. Τι να κάνω παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει.
Φίλε μη φοβάσαι δεν χρειαζόταν να αλλάξεις κωδικό,αμα όμως θες ακόμα να τον αλλάξεις μπορείς και τώρα στην σελίδα του upnet, η αλλαγή του δεν είχε χρονικό όριο,όποτε θες τον αλλάζεις

Iosifina B

Νεοφερμένο μέλος

Η Iosifina B αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για την ευγενική σας και άμεση απάντηση!

Μιλάω συγκεκριμένα για την κόρη μου , που πέρασε Ιατρική Ιωαννίνων και ενδιαφερόμαστε για Ιατρική ΑΠΘ (μόνο για οικονομικούς λόγους ,δεδομένου, ότι μένουμε Θεσσαλονίκη)
Καλημέρα! επανέρχομαι..μήπως έχουμε απάντηση? ευχαριστώ και πάλι

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Καλημέρα! επανέρχομαι..μήπως έχουμε απάντηση? ευχαριστώ και πάλι
Αχ μπραβω που ειπες..εχασα το μυνημα..
Λοιπον η ερευνα μου εδειξε
Αν τα μορια μας με συντελεστες ιατρικης ΑΠΘ απεχουν:
Mεχρι 100 μορια κατω απο φετινη βαση ιατρικης απθ η επιτυχια στο 6% ειναι 80-90%
Mεχρι 200 μορια κατω απο φετινη βαση ιατρικης απθ η επιτυχια στο 6% ειναι 60%
Πιο πολυ απο 200 μορια απο φετινη βαση ιατρικης απθ η επιτυχια στο 6% ειναι 10-20%
Η φετινη βαση για ΓΕΛ Ιατρικης ΑΠΘ ειναι18.575 μορια
Καλα θα ακολουθησει εκτενης αιτιολογηση μολις την γραψω.
Τωρα τσακωνομαι με τους κομπιουτεραδες που μου κανουν χουνερια.

Iosifina B

Νεοφερμένο μέλος

Η Iosifina B αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Αχ μπραβω που ειπες..εχασα το μυνημα..
Λοιπον η ερευνα μου εδειξε
Αν τα μορια μας με συντελεστες ιατρικης ΑΠΘ απεχουν:
Mεχρι 100 μορια κατω απο φετινη βαση ιατρικης απθ η επιτυχια στο 6% ειναι 80-90%
Mεχρι 200 μορια κατω απο φετινη βαση ιατρικης απθ η επιτυχια στο 6% ειναι 60%
Πιο πολυ απο 200 μορια απο φετινη βαση ιατρικης απθ η επιτυχια στο 6% ειναι 10-20%
Η φετινη βαση για ΓΕΛ Ιατρικης ΑΠΘ ειναι18.575 μορια
Καλα θα ακολουθησει εκτενης αιτιολογηση μολις την γραψω.
Τωρα τσακωνομαι με τους κομπιουτεραδες που μου κανουν χουνερια.
Εξαιρετική ανάλυση και ιδιαίτερα κατατοπιστική! ευχαριστώ πολύ!

Iosifina B

Νεοφερμένο μέλος

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Σε παρακαλώ, μια ακόμη διευκρίνιση εάν έχεις χρόνο.
Γιατί αναφέρεις 6% και όχι 10%? με το 10% δεν περνάνε?
Ω ναι.. το 10% χωριζεται σε δυο κομματια 6% + 4%
Τον επομενο χρονο απο τις πανελληνιες (2026) εχουμε δικαιωμα να διεκδικησουμε το 6% των συνολικων θεσεων εισακτεων.
Πχ ιατρικη ΑΠΘ παιρνει 155 συνολο χ 6% = 9,3 = 9 παιδια
Τον μεθεπομενο χρονο απο τις πανελληνιες (2027) εχουμε δικαιωμα να διεκδικησουμε το 4% των συνολικων θεσεων εισακτεων.
Πχ ιατρικη ΑΠΘ παιρνει 155 συνολο χ 4% = 6,2 = 5 παιδια... παραδοξως τους χαλασε το κομπιουτερακι.

Iosifina B

Νεοφερμένο μέλος

Ω ναι.. το 10% χωριζεται σε δυο κομματια 6% + 4%
Τον επομενο χρονο απο τις πανελληνιες (2026) εχουμε δικαιωμα να διεκδικησουμε το 6% των συνολικων θεσεων εισακτεων.
Πχ ιατρικη ΑΠΘ παιρνει 155 συνολο χ 6% = 9,3 = 9 παιδια
Τον μεθεπομενο χρονο απο τις πανελληνιες (2027) εχουμε δικαιωμα να διεκδικησουμε το 4% των συνολικων θεσεων εισακτεων.
Πχ ιατρικη ΑΠΘ παιρνει 155 συνολο χ 4% = 6,2 = 5 παιδια... παραδοξως τους χαλασε το κομπιουτερακι.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

andreouk

Νεοφερμένο μέλος

Η andreouk αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Πόσο υπομονετικός, ευγενικός και επεξηγηματικός είσαι σε όλες τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες μας.... καλέ μας Ιωάννη. Να σε έχει ο θεός καλά..! Εμείς αναμένουμε να ανοίξουν οι μετεγγραφές, να κινηθούμε σύμφωνα με τις συμβουλές σου..

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Πόσο υπομονετικός, ευγενικός και επεξηγηματικός είσαι σε όλες τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες μας.... καλέ μας Ιωάννη. Να σε έχει ο θεός καλά..! Εμείς αναμένουμε να ανοίξουν οι μετεγγραφές, να κινηθούμε σύμφωνα με τις συμβουλές σου..
ευχαριστω παρα πολυ..
αλλα δεν μου αρκει αυτο... να ανοιξουν οι μετεγγραφες για να κατακτησουμε την νεα σχολη ...ειναι το ορθον.

Vera

Νεοφερμένο μέλος

Η Vera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Γενικότερη ερώτηση : Γίνεται κάποιος που ας πούμε πέρασε σε μια σχολή πέρσι και μετά από εκείνη την σχολή πήρε μετεγγραφή και την ίδια χρονιά έδωσε Πανελλήνιες και πέρασε σε άλλη σχολή .Και μετά από την σχολή που πέρασε στις πανελλήνιες να πάρει μετεγγραφή για άλλη σχολή .
Δηλαδή ,σαν παράδειγμα : Περνάει το έτος 2024-2025 Διοίκηση Επιχειρήσεων Σέρρες και παίρνει μετεγγραφή για Διοίκηση Επιχειρήσεων Λάρισα .Το 2024-2025 δίνει ξανά Πανελλήνιες και περνά Διοίκηση Επιχειρήσεων Πατρα , για το σχολικό έτος 2025-2026 . Γίνεται να πάρει μετεγγραφή για δεύτερη φορά ας πούμε για Αθήνα από σχολή στην οποια δεν πήρε μετεγγραφή (Πατρα ) , ενώ είχε πάρει μετεγγραφή το προηγούμενο έτος . Δλδ υπάρχει οριο στο πόσες μετεγγραφες μπορεί να πάρει καποιος γενικά ή οριο στο δεν μπορείς να πάρεις μετεγγραφη από τμημα στο οποιο πέρασες με μετεγγραφή .

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Γενικότερη ερώτηση : Γίνεται κάποιος που ας πούμε πέρασε σε μια σχολή πέρσι και μετά από εκείνη την σχολή πήρε μετεγγραφή και την ίδια χρονιά έδωσε Πανελλήνιες και πέρασε σε άλλη σχολή .Και μετά από την σχολή που πέρασε στις πανελλήνιες να πάρει μετεγγραφή για άλλη σχολή .
Δηλαδή ,σαν παράδειγμα : Περνάει το έτος 2024-2025 Διοίκηση Επιχειρήσεων Σέρρες και παίρνει μετεγγραφή για Διοίκηση Επιχειρήσεων Λάρισα .Το 2024-2025 δίνει ξανά Πανελλήνιες και περνά Διοίκηση Επιχειρήσεων Πατρα , για το σχολικό έτος 2025-2026 . Γίνεται να πάρει μετεγγραφή για δεύτερη φορά ας πούμε για Αθήνα από σχολή στην οποια δεν πήρε μετεγγραφή (Πατρα ) , ενώ είχε πάρει μετεγγραφή το προηγούμενο έτος . Δλδ υπάρχει οριο στο πόσες μετεγγραφες μπορεί να πάρει καποιος γενικά ή οριο στο δεν μπορείς να πάρεις μετεγγραφη από τμημα στο οποιο πέρασες με μετεγγραφή .
Καθε φορα που δινεις πανελληνιες ή κανεις 6% ή 4% σβηνει ολο το παρελθον μετεγγραφων και εισαι πλεον σε παρθενικη κατασταση να κανεις οτι θες.
Αυτο ρωτας?

PANSOFOS

Νεοφερμένο μέλος

Ο PANSOFOS αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Nα κάνω και εγώ μια "αφελή" ερώτηση. Από την στιγμή που θεωρητικά τουλάχιστον έχει λήξει η διαδικασία χορήγησης ιδρυματικών κωδικών από τα Πανεπιστήμια δεν θα ήταν λογικό να αναμένουμε τουλάχιστον την εγκύκλιο των μετεγγραφών ακόμα και σήμερα. Το ρωτώ αυτό διότι οι ημερομηνίες στόχος που έχει θέσει η κυρία Υπουργός δεν βγαίνουν αλλιώς.

MARI1

Νεοφερμένο μέλος

Οκ... θελουμε μετεγγραφη απο κοινου και τα δυο παιδια Πατρα.
1) Εσεις δεν εχετε εδρα πατρα
2) Αντιστοιχια σχολων με πατρα υπαρχει
3) Περνανε τον κοφτη 2750 σχολών πατρας
4) Δεν εχετε δικο σας σπιτι κρητη ή ιωαννινα
5) Το κατακεφαλην εισοδημα σας ειναι κατω απο 17500€
Nαι μπορει να γινει αυτη η κινηση φετος και με προυποθεσεις και του χρονου.
Καθε παιδι κανει την δικη του κινηση στην πλατφορμα αλλα στο πεδιο μετεγγραφης αδελφων απο κοινου.
Σας βαζω εδω και το βιβλιο της πλατφορμας να διαβασετε αμα θελετε ..σελιδα 20... ζαλη ειναι και ψιλομπερδεμα. Οπου γραφει 12000 = 17500
Αυτου του ειδους οι μετεγραφες ειναι υπο τον ελεγχο του υπουργειου.
Τωρα αν θελετε να δουμε 2 απλες μετεγγραφες με μορια θελω να πειτε σχολες..η πατρα δεν ειναι θηρευτής μοριων.
Καλησπέρα και παλι, νομιζω πως θα ειναι πιο safe η μετεγγραφη αδερφων..Απλα προσπαθω να καταλαβω την διαδικασια. Πρωτα θα τους ψαξει για σχολες εκει που ειναι ο ενας η ο αλλος, δε θα βρει γιατι δεν υπαρχουν, μετά θα ψάξει στους γονείς που ουτε εκεί υπαρχουν και μετα θα προτεινει κοινη πολη εκτος αθηνας και θεσσαλονίκης σωστα; και αυτο γινεται αυτοματα;
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Καλησπέρα και παλι, νομιζω πως θα ειναι πιο safe η μετεγγραφη αδερφων..Απλα προσπαθω να καταλαβω την διαδικασια. Πρωτα θα τους ψαξει για σχολες εκει που ειναι ο ενας η ο αλλος, δε θα βρει γιατι δεν υπαρχουν, μετά θα ψάξει στους γονείς που ουτε εκεί υπαρχουν και μετα θα προτεινει κοινη πολη εκτος αθηνας και θεσσαλονίκης σωστα; και αυτο γινεται αυτοματα;
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!
Ναι ειναι πιο σιγουρη η διαδικασια με αδελφια ..εγω αν παω σε αδεια σχολη τοτε προτιμω την απλοτητα των μοριων... παραξενια ,δεν θελω να με ψαχνουν. Εκει δεν μπαινει ματι και χερι...Και μ'αρεσει να τους ταπωνω.
-Τις σχολες θα τις ψαξει και δεν θα βρει λαθος ..σωστα.
-Θα ψαξει λεει για περιπτωση μετακινησης που δεν εχει δικαιωμα να το κανει και μαλλον δεν θα ψαξει.
-Τους γονεις ή σπιτια κρητη, ιωαννινα δεν μπορει να ψαξει..αυτα θα τα κανει η σχολη μετα με το Ε1 και Ε9 και λογαριασμο ''δεκο''
-Το που θα σας παει δεν ειναι δικο του θεμα..εσεις θα πειτε.
- Τα χρηματα 17500€ θα τα ψαξει ειναι το κυριο και δεν παιρνει απο κουβεντα

Περυσι λογω φουριας φτιαξανε χαζα βιβλια..ισως τα διορθώσουν φετος

Nα κάνω και εγώ μια "αφελή" ερώτηση. Από την στιγμή που θεωρητικά τουλάχιστον έχει λήξει η διαδικασία χορήγησης ιδρυματικών κωδικών από τα Πανεπιστήμια δεν θα ήταν λογικό να αναμένουμε τουλάχιστον την εγκύκλιο των μετεγγραφών ακόμα και σήμερα. Το ρωτώ αυτό διότι οι ημερομηνίες στόχος που έχει θέσει η κυρία Υπουργός δεν βγαίνουν αλλιώς.
Εληξε ο λογος της υπουργου...στην πραγματικοτητα τρεχουν να την ληξουν και υποφερουν. Μεσανυχτα εστελναν χτες...
Πρεπει να υπαρξει αναφορα τελους απο τις σχολες και τεστ λειτουργικοτητας.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια