ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.082 μηνύματα.
Οι σχολές αποφασίζουν για τα μόρια των οικονομικών κοινωνικών κριτηρίων ή πάει κάθε χρόνο διαφορετικά αναλόγως ζήτησης. Και πως γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο να είναι τα ίδια.
Τα μορια των κριτηριων που αναφερεις ειναι θεμα του νομου και ειναι και επισεις στην ευχερεια της υπουργου να τα αλλαξει ετσι κατα βουληση και χωρις νομο.
Οι σχολες δεν εχουν καμια σχεση με αυτα.
Η βαση μετεγγραφων δημιουργειται μονο απο την ζητηση και την πληθησμιακη ομαδα που την ζηταει.
Να γινω ποιο σαφης:
Βολος
Τμημα δασκαλων

1758794214864.png

1758794172801.png

Βλεπουμε οτι η σχολη κινηται διαχρονικα σε υπερμορια πολυτεκνων τρικεκνων.
Αυτο σημανει οτι τα κοριτσια που πανε για δασκαλες ειναι κατα πλειονότητα μελη ομορφοτεκνων οικογενειων.

Τμημα ημμυ στο Βολο
Ας δουμε τωρα μια εξισου δημοφιλη σχολη
1758794504508.png

1758794467185.png

Διαχρονικα η σχολη ειναι αδεια και στα 0 μορια

Οι σχολες επεμβαινουν στις μετεγγραφες με αλλο τροπο...ανεβαζουν την ΕΒΕ οποτε ανεβαινουν τα μορια βασης τους και κοβουν παιδια με τον κοφτη 2750.
Και υπογειως ζητανε να κοψουν αντιστοιχια με αλλες που ειναι και καλοι ''τροφοδοτες''..άλλοτε το πετυχαινουν αλλοτε οχι..πχ γεωπονια απθ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ΚΑλησπέρα και παλι, για να κανω τις αιτησεις για τα παιδια θα χρειαστω ιδρυματικους κωδικους και για απο τους δυο και καποιο αλλο κωδικο; ξερω για αμκα αφμ κτλ
Ναι ...
Για το μικρο:
Εκτος κωδικους σχολης και αφμ και αμκα ... και αριθμο ταυτοτητας

Για το μεγαλο που θα κανει αποποιηση μετεγγραφης:
Εκτος των παραπανω και αριθμο υποψηφίου πανελληνιων.

Τελευταία επεξεργασία:

Nek21

Νεοφερμένο μέλος

Η Nek21 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Ποτε πιστεύετε ότι θα βγουν τα αποτελέσματα μετεγγραφών και Ποσο χρόνο παίρνει η δεύτερη φάση με τις γραμματείες; Ποτε δηλαδή ολοκληρώνετε εντελώς η διαδικασια

MARI1

Νεοφερμένο μέλος

Η MARI1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Βρε παιδιά θα τρελαθω!!!! Δενε δικαιούμαι μετεγγραφή οκ. Με την κατηγορία αδερφού πάω να κανω μετακίνηση και μου βγάζει μόνο μια επιλογή. Γιατι;; ενώ υπάρχουν και άλλα τμήματα που είχαν δηλωθεί στο μηχανογραφικο και επιαναν και τα μόρια. Σε αφήνει να πατήσεις μόνο μια επιλογή.

Vera

Νεοφερμένο μέλος

Η Vera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 87 μηνύματα.
Ποτε πιστεύετε ότι θα βγουν τα αποτελέσματα μετεγγραφών και Ποσο χρόνο παίρνει η δεύτερη φάση με τις γραμματείες; Ποτε δηλαδή ολοκληρώνετε εντελώς η διαδικασια
Κάπου άκουσα οτι θα τα αποτελέσματα θα βγουν γυρω στις 10 του Οκτώβρη και μετά απο 3 μέρες περίπου ( ή μπορεί και κατευθείαν ) θα ξεκινήσει η β φάση με τις γραμματείες , όπου θα κρατησει μια με 2 εβδομάδες . Άρα γύρω στις 20 με 25 του Οκτώβρη πιστεύω οτι θα ολοκληρωθεί εντελώς η διαδικασία .

termiii

Νεοφερμένο μέλος

Ο termiii αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα, είχα ρωτήσει και πιο πριν αλλά χάθηκε το ποστ μέσα σε όλα που γίνονται τώρα για τις μετ. Αν κάνω μετεγγραφή (για βόλο) με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και την πάρω, μετά όταν ανοίξουν οι κατ εξαίρεση θα μπορώ να κάνω αίτηση με σκοπό να έρθω στην πόλη μου (θεσσαλονίκη) όπου η βάση μέσω των απλών μετεγγραφών είναι πολύ ψηλή;

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.082 μηνύματα.
Βρε παιδιά θα τρελαθω!!!! Δενε δικαιούμαι μετεγγραφή οκ. Με την κατηγορία αδερφού πάω να κανω μετακίνηση και μου βγάζει μόνο μια επιλογή. Γιατι;; ενώ υπάρχουν και άλλα τμήματα που είχαν δηλωθεί στο μηχανογραφικο και επιαναν και τα μόρια. Σε αφήνει να πατήσεις μόνο μια επιλογή.
Εχω την αποψη μου λιγο παραπανω ..
Κανε λιγο πισω ...σελιδα 54 ...στο μήνυμα #1074

Καλησπέρα, είχα ρωτήσει και πιο πριν αλλά χάθηκε το ποστ μέσα σε όλα που γίνονται τώρα για τις μετ. Αν κάνω μετεγγραφή (για βόλο) με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και την πάρω, μετά όταν ανοίξουν οι κατ εξαίρεση θα μπορώ να κάνω αίτηση με σκοπό να έρθω στην πόλη μου (θεσσαλονίκη) όπου η βάση μέσω των απλών μετεγγραφών είναι πολύ ψηλή;
Ναι μετα των κανονικων εχεις δικαιωμα να κανεις και κατ εξαιρεση.
Ετοιμασε το πολιτικο σου μεσον και προχωρα.

Drscientist

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 190 μηνύματα.
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. Γενικά δεν είναι εύκολο να πάρεις εκτός εάν έχεις προφανή λόγο.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Τα αποτελεσματα αναμενονται 9-10 Οκτωβριου.
Η δευτερη φαση και το τελος ειναι ακομα θολο.
Τα προηγούμενα χρονια διαρκουσε ως και 2 μηνες στην αθηνα (εμπ 29 ιανουαριου , 5 φεβρουαριου) με διακοπες Χριστουγέννων μεσα.
Φετος πιο γρηγορα μεν αλλα ποσο? Θα εξαρτηθει απο το αν θα ''ξεφουσκωσει'' η Σοφια ή οχι και ποσο γιατι αυτη τους τρεχει.
Το σιγουρο ειναι οτι εργαστηρια δεν θα χασεις και βιβλια ευδοξου θα παρεις.

Τελευταία επεξεργασία:

gianikit

Νεοφερμένο μέλος

Ο gianikit αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
ΟΚ

Σωστα

Αν δεν το τσεκαρετε δεν ξερω αν θα προχωρησει η αιτηση ή θα μουλαρωσει.. ναι ...να το τσεκαρετε

Ναι ...αν σας την δινει ως επιλογη...αλλα απλα γεμιζει η αιτηση...η Ξανθη θα σας ρουφηξει αμεσως..οκ βαλτε και τον βολο.

Τιποτα

Καλο κΟΟραγιο...

Η Ξανθη θελει διαχρονικα 0 κριτηρια

View attachment 153113

Το ωραιο αυτο δημοσιευμα απαντα σε πολλες λογικες και χρησιμες ερωτησεις

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, έγινε η αίτηση

φυσικά στο Υπουργείο τα τηλέφωνα είναι μόνιμα κατηλλειμένα

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

φυσικά στο Υπουργείο τα τηλέφωνα είναι μόνιμα κατηλλειμένα
Ναι ειναι καταλυμένα γιατι την πλατφορμα την εκαναν ακαταλαβιστικη..ειδικα στα αδελφια και οχι μονο... εκει τα κοριτσια στα τηλεφωνα περνανε δυσκολα.
Το τσεκαρισα σημερα που ηθελε να τους δειξω μια αδικια στην πλατφορμα και τελικα μιλησα με ενα κοριτσι στο γραφειου του υφυπουργού και τα συζητήσαμε γενικως και ηρεμα.

Elvi

Νεοφερμένο μέλος

Ο Elvi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,
Στα απαιτούμενα δικαιολογητικα για την μετεγγραφή είναι και η βεβαίωση εγγραφής από το τμήμα προέλευσης. Έγω έχω πιστοποιητικό σπουδών καθώς και αίτηση εγγραφής. Όχι όμως βεβαίωση εγγραφής . 'Έκανα αίτηση αλλά δεν έχω λάβει κάτι. Είναι όντως άλλο έγγραφο ή το Πιστοποιητικό Σπουδών αρκεί ?

Nar20

Νεοφερμένο μέλος

Η Nar20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 48 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,
Στα απαιτούμενα δικαιολογητικα για την μετεγγραφή είναι και η βεβαίωση εγγραφής από το τμήμα προέλευσης. Έγω έχω πιστοποιητικό σπουδών καθώς και αίτηση εγγραφής. Όχι όμως βεβαίωση εγγραφής . 'Έκανα αίτηση αλλά δεν έχω λάβει κάτι. Είναι όντως άλλο έγγραφο ή το Πιστοποιητικό Σπουδών αρκεί ?
Η βεβαίωση θα έρθει στο ακαδημαϊκό μεηλ σας.

Είναι ακόμα νωρίς, κ να μην έχει έρθει, μακάρι να πάρετε τη μετεγγραφή και θα βγει κ η βεβαίωση. Αν όμως δεν έχετε ψάξει το μεηλ σας κοιτάξτε εκεί. Στη σελίδα στη γραμματεία γράφει ότι εγκρίθηκε η αίτηση εγγραφής; Αν λέει ναι, θα έχει έρθει στο μεηλ.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Καλησπέρα σας,
Και ουτε θα λαβεις ...τα εχουν παρει μαζι σου.... πατρα εισαι?
Πιστοποιητικό σπουδών = Βεβαιωση σπουδων = Βεβαιωση εγραφης
Ναι αρκει αυτο που εχεις ..καθε σχολη εχει δικο της ονομα.
Πολυ σηματικο και κρισιμο.
Αυτο το πιστοποιητικό σπουδών πρεπει να γραφει καπου ..τροπος εισαγωγης και να αναφερει κατι σε Γελ γενικη σειρα πανελληνιες ή κατι αναλογο.
Αν δεν το εχει δεν κανει.
Αν δεν το εχει τοτε η σχολη σου εχει αλλο χαρτι που το λεει Πιστοποιητικό σπουδών μετεγγραφης... και πρεπει να το ζητησεις.
Κοιτα οχι τωρα ...να βγουν τα αποτελεσματα πρωτα

Elvi

Νεοφερμένο μέλος

Ο Elvi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Αυτο το πιστοποιητικό σπουδών πρεπει να γραφει καπου ..τροπος εισαγωγης και να αναφερει κατι σε Γελ γενικη σειρα πανελληνιες ή κατι αναλογο.
Αν δεν το εχει τοτε η σχολη σου εχει αλλο χαρτι που το λεει Πιστοποιητικό σπουδών μετεγγραφης... και πρεπει να το ζητησεις.
Στο πιστοποιητικό που έχω δεν τις αναφέρει αυτές τις πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν στην Αίτηση Εγγραφής ..... Προφανώς είναι άλλο έγγραφο.
Γιατί τα πήραν μαζί μου? Ίσα ίσα που θέλω να φύγω να μην τους ταλαιπωρώ παραπάνω :bye:

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Στο πιστοποιητικό που έχω δεν τις αναφέρει αυτές τις πληροφορίες. Προφανώς είναι άλλο έγγραφο.
Γιατί τα πήραν μαζί μου? Ίσα ίσα που θέλω να φύγω να μην τους ταλαιπωρώ παραπάνω :bye:
Σου ανεβασαν πιστοποιητικο σπουδων ... τι αλλο ζητας? ετσι το λενε εκει.
Μπες στο φοιτητολογιο εκει στα πιστοποιητικα και δες αν εχει τετοιο χαρτι.
Το αγαιου κανει τετοια ευγενικα κολπα .
Κοιτα οι σχολες επαρχιας πονανε οταν τους φευγουν παιδια... και αυτο που λες δεν παιζει...
Αν μη τι αλλο αν δεν υπηρχαν αυτοι να σε κανουν το σκαλοπατι, πανεπιστημιο και μετεγγραφη δεν θα ειχες.
Να τους στειλεις σοκολατακια Λεωνιδας.. Τhank you

1758837904621.png

Elvi

Νεοφερμένο μέλος

Σου ανεβασαν πιστοποιητικο σπουδων ... τι αλλο ζητας? ετσι το λενε εκει.
Μπες στο φοιτητολογιο εκει στα πιστοποιητικα και δες αν εχει τετοιο χαρτι.
Το αγαιου κανει τετοια ευγενικα κολπα .
Κοιτα οι σχολες επαρχιας πονανε οταν τους φευγουν παιδια... και αυτο που λες δεν παιζει...
Αν μη τι αλλο αν δεν υπηρχαν αυτοι να σε κανουν το σκαλοπατι, πανεπιστημιο και μετεγγραφη δεν θα ειχες.
Να τους στειλεις σοκολατακια Λεωνιδας.. Τhank you

View attachment 153147
πέρα από την πλάκα εγω στην Πάτρα ήθελα να πάω, στην πορεία όμως προεκύψαν διάφορα και πρέπει να πάρω μετεγγραφη για άλλους λόγους σημαντικούς , που απαιτούν να είμαι πιο κοντά στο σπίτι μου..Αφήνω την μεγαλούπολη και κοσμοπολιτικη Πάτρα με βαριά καρδιά . Ελπίζω να τους στείλω καριόκες

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

πέρα από την πλάκα εγω στην Πάτρα ήθελα να πάω, στην πορεία όμως προεκύψαν διάφορα και πρέπει να πάρω μετεγγραφη για άλλους λόγους σημαντικούς , που απαιτούν να είμαι πιο κοντά στο σπίτι μου..Αφήνω την μεγαλούπολη και κοσμοπολιτικη Πάτρα με βαριά καρδιά . Ελπίζω να τους στείλω καριόκες
Λυπαμαι που αφηνεις τα ωραια..
Ναι ετσι ,εστι, να περπατας με ψηλα το κεφαλι.. ναι ναι καριοκες... ωραιες ειναι..εχουν πολυ σοκολατα και αρεσει στα κοριτσια.
Μην τις ξαφνιασεις τωρα..οταν βγουν τα αποτελεσματα... οκ αν δεν το εχουν προβλεψει αυτο που σου λεω ..το ζητας με email.... υπαρχουν σχολες υποδοχης ( πχ εμπ) που αν δεν το δουν τα στειλωνουν.

Δες τι γραφουν αλλα πανεπιστημια στην απλη βεβαιωση σπουδων ( χωρις υποψια μετεγγραφης)
Διπαε
1758839733958.png

Παν.Κρητης
1758839973972.png

Τελευταία επεξεργασία:

Hmmytheos

Νεοφερμένο μέλος

Ο Hmmytheos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
Καλημέρα. Έχω κάνει την αίτηση Μετεγγραφής (κατηγορία αδελφών). Έχει κάνει και οι αδερφή μου την αίτηση αποποίησης μετεγγραφής στην οποία βγάζει στην ιστοσελίδα του υπουργείου ότι "Υποβλήθηκε δήλωση αίτησης αποποίησης μετεγγραφής". Δεν με αφήνει όμως να κάνω εκτύπωση αίτησης. Κάνω κάτι λάθος;

PANSOFOS

Νεοφερμένο μέλος

Ο PANSOFOS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Καλημέρα. Έχω κάνει την αίτηση Μετεγγραφής (κατηγορία αδελφών). Έχει κάνει και οι αδερφή μου την αίτηση αποποίησης μετεγγραφής στην οποία βγάζει στην ιστοσελίδα του υπουργείου ότι "Υποβλήθηκε δήλωση αίτησης αποποίησης μετεγγραφής". Δεν με αφήνει όμως να κάνω εκτύπωση αίτησης. Κάνω κάτι λάθος;
Και εμένα μου το έκανε. Αποσυνδεθείτε και ξανασυνδεθείτε. Αν δεν δουλεύει αυτή η λύση αλλάξτε browser. Σε μένα αυτό δούλεψε.

DennisM

Νεοφερμένο μέλος

Ο DennisM αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ αρκει? Λεει επισης Τρόπος Εισαγωγής πιο κατω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια