Vera

Νεοφερμένο μέλος

Η Vera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 62 μηνύματα.
Τι εννοείς με το ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν ενοίκιο οι γονείς; Στην Αθήνα μαίνεται; Αν ναι δεν νομίζω να μπορεί να πάρει μεταγραφή ο αδερφός σου

Εάν θες να βοηθήσεις τον αδερφό σου και όμως να περάσεις πληροφορική. Μπορείς να περάσεις Αθήνα (ώστε να έρθει ο αδερφός σου) και να ξανά δώσεις του χρόνου από οικονομικά και να περάσεις σε κάποια πληροφορική και να πάρεις εσύ αυτήν την φορά μεταγραφή για κάποια πληροφορική της Αθήνας. Βέβαια αυτό προϋποθέτει θυσία απο εσένα...
Μένουμε Χανιά και η μητέρα μου έχει το πατρικό της στην Αθήνα.
Ναι, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω σίγουρα την μετεγγραφή γιατί ήμουν 3ο πεδίο, όχι 2ο ή 4ο .

MariaApo

Νεοφερμένο μέλος

Ο MariaApo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Η εσωτερικη αρχιτεκτονικη ειναι σπουδαια τεχνη και απαραιτητη..
το προβλημα ειναι οτι ειναι μονο για φραγκατους.
Δεν ξερω απο διπαε ουτε παδα και δεν γνωριζω κανενα εδω μεσα να ξερει.
Αλλα αν θες μετεγγραφη αθηνα παδα δεν ειναι δυσκολη ..3,4 μορια θελει.
Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση! Μεταγραφή δε παίζει, δεν υπαρχουν καθολου προυποθέσεις, απλά επειδη πιανω και συντήρηση εργων τεχνης που ειναι στην Αθηνα, ειμαι σε διλημμα αν αξίζει το κοστος των σπουδών σ' αυτή τη σχολη εκτός Αθήνας ή να εγγραφώ τελικά στο τμήμα συντήρησης, αλλα μου λένε ότι είναι κορεσμένο, Γενικά θέλω ο,τιδηποτε με σχέδιο, αλλα επειδη πηγα απο το δευτερο πεδιο δεν πιανω ουτε τα αλλα οπως γραφιστική ή το τμήμα στα Ψαχνά

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.916 μηνύματα.
Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση! Μεταγραφή δε παίζει, δεν υπαρχουν καθολου προυποθέσεις, απλά επειδη πιανω και συντήρηση εργων τεχνης που ειναι στην Αθηνα, ειμαι σε διλημμα αν αξίζει το κοστος των σπουδών σ' αυτή τη σχολη εκτός Αθήνας ή να εγγραφώ τελικά στο τμήμα συντήρησης, αλλα μου λένε ότι είναι κορεσμένο, Γενικά θέλω ο,τιδηποτε με σχέδιο, αλλα επειδη πηγα απο το δευτερο πεδιο δεν πιανω ουτε τα αλλα οπως γραφιστική ή το τμήμα στα Ψαχνά
Τι θα ελεγες για τοπογραφους παδα... σχολαρα και προοπτικη? νομιζω εισαι 2ο πεδιο.
απο εκει το γυριζεις και σε εσωτερικη αρχιτεκτονικη με μεταπτυχιακο.

MariaApo

Νεοφερμένο μέλος

Ο MariaApo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Τι θα ελεγες για τοπογραφους παδα... σχολαρα και προοπτικη? νομιζω εισαι 2ο πεδιο.
απο εκει το γυριζεις και σε εσωτερικη αρχιτεκτονικη με μεταπτυχιακο.
Δυστυχώς δεν την πιανω. Η πρωτη μου επιλογή ήταν αρχιτεκτονική αλλα πιανω μονο τις εβε δυο σχολών και σχεδον αδυνατον να πιασω τα μόρια. Ειναι πολύ λίγες οι επιλογές μου

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.916 μηνύματα.
Δυστυχώς δεν την πιανω. Η πρωτη μου επιλογή ήταν αρχιτεκτονική αλλα πιανω μονο τις εβε δυο σχολών και σχεδον αδυνατον να πιασω τα μόρια. Ειναι πολύ λίγες οι επιλογές μου
ναι αυτο το ξερω ,,αλλο εχω στο μυαλο μου...
δεν εχω βαθμους να δω (μακαρι)... υποθεσεις κανω
μπορεις να δεις το παιζει με τοπογραφους σερρων? ειναι το κλειδι

MariaApo

Νεοφερμένο μέλος

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

δεν πιανω εβε
α δεν πιανεις την χαμηλη εβε του 2ου ...συνεπως θελουμε σχολες που παιρνουν 2ο και 4ο.
Μαρια καλη μου ..αν θα εχω βαθμους θα τους στιψω ,,τωρα τι να πω

και σε pm παιζει πιο καλα

Drscientist

Νεοφερμένο μέλος

Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Μένουμε Χανιά και η μητέρα μου έχει το πατρικό της στην Αθήνα.
Λοιπόν για να πάρετε μεταγραφή αδελφών φοιτητών πρεπει να ισχύουν αυτα:

Tουλάχιστον δύο αδέλφια φοιτούν σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες.
• Τα αδέλφια σπουδάζουν σε Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες δεν διαμένουν μόνιμα οι γονείς τους ή τα ίδια ή οι γονείς τους δεν έχουν κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας σε ποσοστό 100%.
• Τα αδέλφια δεν έχουν υπερβεί τον ανώτατο χρόνο σπουδών.
• Το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή δεν ξεπερνά τις 17.500€.

Εάν το πατρικό της μαμάς σου τις ανήκει τότε νομίζω ότι δεν δικαιούται ο αδερφός σου μεταγραφή ακόμα και αν περάσεις μηχανικών βιοϊατρικής στο ΠΑΔΑ

Επίσης πρέπει να ελεγχθεί και το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα (παρεμπιπτόντως εάν είναι μικρότερο από 12.000 τότε δικαιούται ο αδερφός σου μορια για γενικές μεταγραφές)

Vera

Νεοφερμένο μέλος

Η Vera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 62 μηνύματα.
Λοιπόν για να πάρετε μεταγραφή αδελφών φοιτητών πρεπει να ισχύουν αυτα:

Tουλάχιστον δύο αδέλφια φοιτούν σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες.
• Τα αδέλφια σπουδάζουν σε Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες δεν διαμένουν μόνιμα οι γονείς τους ή τα ίδια ή οι γονείς τους δεν έχουν κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας σε ποσοστό 100%.
• Τα αδέλφια δεν έχουν υπερβεί τον ανώτατο χρόνο σπουδών.
• Το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή δεν ξεπερνά τις 17.500€.

Εάν το πατρικό της μαμάς σου τις ανήκει τότε νομίζω ότι δεν δικαιούται ο αδερφός σου μεταγραφή ακόμα και αν περάσεις μηχανικών βιοϊατρικής στο ΠΑΔΑ

Επίσης πρέπει να ελεγχθεί και το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα (παρεμπιπτόντως εάν είναι μικρότερο από 12.000 τότε δικαιούται ο αδερφός σου μορια για γενικές μεταγραφές)
Ρωτήσαμε Στρατηγάκη , Υπουργείο και τον διευθυντή του Λυκείου και μας είπαν οτι γίνεται , αρκεί να περάσει τώρα τον Ιούλη κάπου που δεν έχουμε ιδιοκτησία (πχ Καστορία ) και εγώ να κάνω αποποίηση μετέγγραφής
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ρωτήσαμε Στρατηγάκη , Υπουργείο και τον διευθυντή του Λυκείου και μας είπαν οτι γίνεται , αρκεί να περάσει τώρα τον Ιούλη κάπου που δεν έχουμε ιδιοκτησία (πχ Καστορία ) και εγώ να κάνω αποποίηση μετέγγραφής
Άλλαξε πέρσι ο νόμος για αυτό , αλλίως αν ήθελε το 2023 δεν θα γινόταν

Drscientist

Νεοφερμένο μέλος

Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 42 μηνύματα.

elcteng

Νεοφερμένο μέλος

Η elcteng αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Γειά σας. Εσείς, ποια θεωρείτε, σε γενικές γραμμές, καλύτερη σχολή:
Μηχανολόγους Μηχανικούς(ΠαΔΑ)
Πολιτικών Μηχανικών(ΠαΔΑ)
Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης(ΠαΠει)
Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων(ΠαΔΑ)
ΗΜΜΥ(ΠαΠελ)

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Γειά σας. Εσείς, ποια θεωρείτε, σε γενικές γραμμές, καλύτερη σχολή:
Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης(ΠαΠει)
Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων(ΠαΔΑ)
ΗΜΜΥ(ΠαΠελ)
Και οι 3 ειναι καλες σχολες μηχανικων
ΗΜΜΥ(ΠαΠελ)
Με τους πολιτικους να εχουν τωρα την λιγοτερη δουλεια προς το παρον ( για αθηνα μιλαμε ..επαρχια ειναι αλλιως)
Πρεπει επισεις να επιλεξει το παιδι τι θα του αρεσε και να κατασταλαξει που θα ζησει..
Οι παρακατω εχουν δυακολη αποκατασταση ως καθολου επαρχια
ΗΜΜΥ(ΠαΠελ)

elcteng

Νεοφερμένο μέλος

Η elcteng αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Και οι 3 ειναι καλες σχολες μηχανικων
ΗΜΜΥ(ΠαΠελ)
Με τους πολιτικους να εχουν τωρα την λιγοτερη δουλεια προς το παρον ( για αθηνα μιλαμε ..επαρχια ειναι αλλιως)
Πρεπει επισεις να επιλεξει το παιδι τι θα του αρεσε και να κατασταλαξει που θα ζησει..
Οι παρακατω εχουν δυακολη αποκατασταση ως καθολου επαρχια
ΗΜΜΥ(ΠαΠελ)
Και για τεχνολογια τροφίμων και στατιστικη?

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Και για τεχνολογια τροφίμων και στατιστικη?
Ε τα τροφιμα ειναι καλα ..με ανωτερα αυτου του γεωπονικου αθηνων... Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (5 χρονια) αν το θελετε να το κυνηγησετε.
Αλλα στον τομεα αυτο εχετε να συναγωνιστειται χημικες, τα παρακλαδια της βιολογιας, φαρμακοποιους , γεωπονους, ζωικης παραγωγης.
Ναι η ελλαδα παραγει τα καλυτερα τροφιμα αλλα ποσες πια θεσεις?
Η στατιστικη ασφαλιστική ειναι παρακλαδι των μαθηματικων και εστιασμενο αλλα και με ελλιπες γνωσεις σε σχεση με τους μαθηματικους.
Βασικη εφαρμογη στις ασφαλιστικες με ανταγωνισμο απο μαθηματικους που αυτοι δεν τρελαίνονται και στην δουλεια.

Γενικη δικη μου αποψη..τα οικονομικα πανεπιστημια των αθηνων ( οχι παμακ) παιρνουν ενα μεταπτυχιακο και το κανουν προπτυχιακο για να καλυψουν την τεραστια ζητηση που υπαρχει απο το 4ο πεδιο.
Το ΑΠΘ πχ που δεν εχει αναγκη απο τμηματα εχει μια σχολη οικονομικων και λεει θες οικονομικης επιστημης? οκ παρε 36 μαθηματα και την εχεις
Θες διοικηση επιχειρησεων? παρε 45 μαθηματα και την εχεις.
Αυτα που σας λεω δεν εχουν καμια πρακτικη σημασια στο φαίνεστε και στο μηχανογραφικο ...απλα για γνωση σας

andrianna

Νεοφερμένο μέλος

Η andrianna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
θεικη τεχνη και παλουκι... αλλα ισως δυσκολη αποκατασταση.
οι τοπογραφοι δεν σου κανουν?
Προς τα εκεί κλείνω αλλά στο παδα έτσι όπως ανέβηκε η εβε στο ΕΜΠ☹️ νιώθω ανάμεικτα για το χαρτί του παδα αλλά δεν ξέρω και όλας

Χρήστες Βρείτε παρόμοια