Δεν πιάνει καμία πληροφορική στην Αθήνα με τα μόρια που έβγαλε και δεν έχει η οικογένεια μου αρκετά μόρια για μετεγγραφή με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, δηλάδη έχει πολύ μικρή πιθανότητά να περάσει . Ο αδελφός μου έδωσε 2 φορές πέρσι και φέτος, και τις δύο φορές δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά , αλλά φέτος τα πήγε λίγο καλύτερα , γιατί έκατσε να διαβάσει .
Δεν μπορώ να πάρω μετέγγραφή στην Αθήνα ή σε άλλη πόλη ,γιατί όλες οι υπόλοιπες Πληροφορικές δεν είναι διαθέσιμες στο πεδίο μου. Μόνο η πληροφορική στην Λαμία είναι διαθέσιμη .Δεν νομίζω το υπουργείο να μου επιτρέψει να πάρω μετέγγραφη .
Το 3ο πεδίο , αφότου πέρασα σε καλή σχολή πέρσι ( Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία ) , κατάλαβα οτι δεν μου ταιριάζει σαν προσωπικότητα και δεν με ενδιαφέρουν οι περισσότερες σχολές ( εκτός από αυτές τις 2 που ανέφερα ήδη) .Κατάλαβα τι θα με ενδιάφερε να ασχοληθώ με κάτι πιο τεχνολογικό , όπως είναι η πληροφορική .
Ο αδελφός μου αν δεν περάσει Αθήνα ( αν πάρει την μετέγγραφη με τα αδέλφια ) δεν δέχεται να πάει πουθενά αλλού και λέει οτι θα παρατήσει τις σπουδές .Δεν θέλει ούτε καν να σκεφτεί να δηλώσει άλλη σχολή στην Αθήνα , καθώς το ένα του ξινίζει και το άλλο του βρωμάει ( ώστοσο δεν έχει διαβάσει καν τους οδηγούς σπουδών και νομίζει οτι τα ξέρει όλα ) .
Το πρόβλημα είναι οτι αν εγώ πάω Λαμία , ο αδελφός μου θα παρατήσει τις σπουδές και θα τα ρίξει σε εμένα , γιατί δεν θα πάρει μετεγγραφή για Αθήνα . Αν εγώ μπορώ και τύχει και πάρω την μετέγγραφη για Αθήνα Πληροφορική ( που μάλλον δεν μπορώ γιατί ήμουν στο 3ο πεδίο ) , ο αδελφός θα πρέπει να κάνει αποποίηση του δικαιώματος της μετεγγραφής του και άρα δεν θα μπορέσει να πάει πουθένα , δεν θα σπουδάσει και θα την πληρώσω πάλι εγώ . Αν πάω τώρα εγώ στο Μηχανικών Βιοιατρικής μεν θα μου αρέσει , αλλά όχι τόσο όσο η Πληροφορική , θα τραβήξω τον αδελφό μου Αθήνα και δεν θα χρειάζονται οι γονείς μου να πληρώσουν ενοίκιο , όμως θα πρέπει να ανεχτώ τη γκρίνια του αδελφού για άλλα 4-5 χρόνια , ένω κατά 99.9 % δεν θα αναγνωρίσει την θυσία που κάνω εγώ και οι γονείς μου για να σπουδάσει . Και στην τελική αν δεν του αρέσει η Πληροφορική στην Αθήνα ,θα την παρατήσει και θα μου λεει οτι φταίω πάλι εγώ που τον τράβηξα στην Αθήνα .
Γενικότερα , τον αδελφό μου δεν τον "βρίσκεις " πουθενά , γιατί πάντα κάποιος άλλος φταίει , εκτός από τον ίδιο .