Γεια σας, κύριε Γιάννη και συγγνώμη για την ενόχληση και πάλι! Αρχικά, να πω ότι δεν μπορώ να κάνω μετεγγραφή με την κατηγορία των αδερφών, γιατί ο αδερφός μου έχει ξεπεράσει τον νόμο του ν+2 κατά ένα έτος. Οπότε, αναγκαστικά θα κινηθώ με την κατηγορία των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Επιπλέον:
1) Η εγκύκλιος του υπουργείου, αναφέρει πως ο αδερφός πρέπει να είναι κάτω από 25 ετών για να μπορέσω να λάβω το +0,5 μόριο λόγω τριτεκνίας (ο αδερφός μου είναι 26 ετών). Οπότε, πως προκύπτει το συμπέρασμα που μου παραθέσατε παραπάνω? (Δηλαδή που αναφέρεται ότι ο αδερφός μου αφού είναι γεννημένος από τις
1-1-1998 και προς τα εδώ (συγκεκριμένα στις 20/06/1998), μπορεί να μου δώσει το 0,5 μόριο τριτεκνίας? Είναι κάποιος νόμος που έχω παραβλέψει?)
2) Έχετε απόλυτο δίκιο σε όσα αναφέρατε. Από όσα μου εξήγησαν οι γονείς μου, ο αδερφός μου κάνει φορολογική δήλωση, απλά είναι κενή. Όπως ακριβώς η δική μου και της αδερφής μου.
Γεια σου κυριε Evenstar.
Εδω θα ελεγα οτι και η αδελφη στην καβαλα θα μπορευσε να σου δωσει την σιγουρη μετεγγραφη ,,αλλα οκ εσυ ξερεις τα επιμερους στοιχεια και κρινεις.
Στοχευουμε λοιπον στα μορια.
Να πουμε οτι το θεμα της ηλικιας ειναι ρευστο και ο οποιος κανει οπως καταλαβαινει.. Το Υπαιθ υιοθέτησε το τροπο που υπολογιζει η εφορια.
Ισως να υπαρχει καπου νομος στη εφορια αλλα δεν ειμαι διευθετημένος να το ψαξω αλλα και να το εβρισκα παλι δεν ειχε νοημα διοτι λογο του κυλιόμενου μεγεθους της ηλικιας το λεκτικο που θα εχουν εκει θα ειναι ακαταλαβιστικο.
Ευκολα ομως βλεπουμε σχετικη διευκρίνιση των προθεσεων τους απο την πλατφορμα μετεγγραφων.
Διαβαζουμε λοιπον απο την περσινή πλατφορμα
Την ιδια λογικη ηλικιας με τα οικονομικα χρησιμοποιουν και στα κοινωνικα κριτηρια.
Παμε τωρα τα οικονομικα
Λεμε οτι τα εδελφια δεν εχουν εισοδημα, εχουν μηδενικη δηλωση, το ιδιο και εσυ...οποτε δεν θα δηλωσουμε εισοδημα τους.
Τωρα θα πρεπει να βεβαιωθουμε αν και τα τρια παιδια αναγραφονται ως προστατευομενα στην δηλωση του μπαμπα.
Παιρνεις τα 3 εκκαθαριστικα ( 24,23,22) και ψαχνεις για κωδικο 03... εκει πρεπει να λεει 03:3..Αν εχει μικροτερο απο 3 τοτε καποιο παιδι λειπει σε καποιο ετος και πρεπει να το διορθωσουμε με συμπληρωματικη δηλωση.
Στη συνεχεια αθροιζεις τα φορολογητεα εισοδηματα του μπαμπα και της μαμας ( 6 ποσα) και το συνολο το διαιρεις με τον αριθμο 15 ( 3 ετη χ 5 μελη).
Αυτο ειναι το κατα κεφαλην εισοδημα που θελεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 6 Νοεμβρίου 2024
Γεια σας! Περιμένω μετεγγραφή και ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο στο πανεπιστήμιο που πέρασα πχ δήλωση μαθημάτων, πάσο και τέτοια, ή δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο ;
μαθηματα ναι .. το πασο ειναι αδιαφορο αν παρεις ή οχι..το πολυ να στο ζητησουν πισω στην διαγραφη.