Καλησπέρα σας. Διαβάζω στο forum, τα θέματα με τις μεταγραφές και με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ να καταλάβω τί γίνεται με τις μεταγραφές. Ειδικότερα το μέλος γιάννης_00 είναι πολύ αναλυτικός με τις απαντήσεις.
Έχω την εξής απορία:
Η μεγάλη μου η κόρη είναι φοιτήτρια στο τμήμα Επιστήμης Τεχνολογία Τροφίμων στο Αργοστόλι, στο τελευταίο εξάμηνο (8ο). Χρωστάει ακόμη 2 μαθήματα παλαιότερων εξαμήνων, την πτυχιακή της που θα την παραδώσει τον Σεπτέμβρη και την πρακτική που θα την κάνει τον Οκτώβρη.
Η δεύτερη κόρη μου, κάνει φέτος μηχανογραφικό 10% με τους βαθμούς του 2023, αλλά μάλλον δεν πιάνει την σχολή που θέλει στην Αθήνα και μπαίνει σίγουρα σε αντίστοιχη σχολή στην επαρχία.
Μπορεί να κάνει μεταγραφή στην Αθήνα λόγω αδελφής φοιτήτριας, αφού σίγουρα πιάνει τον κόφτη του 2750 και τηρούμε τα υπόλοιπα κριτήρια;;
Στον νόμο γράφει τα εξής: "γ) τα αδέλφια της περ. α΄ συμπεριλαμβανομένου του αιτούντος, δεν έχουν υπερβεί τον κανονικό χρόνο φοίτησης ο οποίος προβλέπεται για την απονομή του τίτλου σπουδών" .
Στην περίπτωσή μας βρίσκεται στο 4ο έτος και έχει ν+2 για να τελειώσει την σχολή της. Ποιός είναι ο κανονικός χρόνος φοίτησης που ισχύει για να γίνει η μεταγραφή της μικρότερης αδελφής;;