Πανελλήνιες 2024 ΑΟΘ - τι λέτε να πέσει Β' θέμα (θεωρία);

kat77

Νεοφερμένος

Η kat77 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Παιδιά επειδή έχω λίγο θέμα με την αποστήθιση και δεν μπορώ να διαβάσω όλο το βιβλίο
Τι πιστεύετε θα πέσει Β θεμα Αοθ φέτος?
Αν έχουν συμβουλεύσει καθηγητές η φροντιστηρια για κάποιο σοσ
 

artemis.lnrd

Νεοφερμένος

Η artemis.lnrd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Λένε πολλοί αδυναμίες ΑΕΠ αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σος. Και πέρυσι δεν το περίμεναν τα παιδιά από ό,τι θυμάμαι τουλάχιστον ότι θα πέσει 10ο κεφάλαιο. Ευτυχώς θα έχουμε 6 μέρες μεταξύ ΑΕΠΠ και ΑΟΘ οπότε προλαβαίνουμε να κάνουμε καλή επανάληψη.
 

melmel

Νεοφερμένος

Η melmel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Εαν θυμάμαι καλα η μακροοικονομία ήταν αρχικά στην ύλη, έπειτα αφαιρέθηκε (κάπου γύρω στο 2010 διορθώστε με αν κάνω λάθος) και μετά ξανα προστέθηκε το 2020. Αν παρατηρήσεις τα πρόσφατα θέματα πανελληνίων (2016 και μετά) είναι προφανώς όλα με προσδιοριστικούς παράγοντες , διαγράμματα και κόστη αφού η ύλη άλλαξε το 2020. Οπότε θεωρώ πως η μακρο θα μπορούσε να θεωρηθεί πιο σος. Ωστόσο, ακόμη και το 2021 με τη μακρο στην ύλη έβαλαν κοινωνικούς θεσμούς(ίσως επειδή ήταν περίοδος κοβιντ και θεωρείται πιο εύκολο) αλλά το 2022 έβαλαν ανεργίες.

Οι αδυναμίες ΑΕΠ ακούγονται πολύ και πιστεύω ακριβώς επειδή το λένε όλοι δεν θα πέσει. Έτσι, δεν μας μένουν και πολλά από τη μακρο ή φάσεις κύκλου ή διάκριση μικρο-μακρο ή επιδράσεις δημοσίων δαπανών.
Από τη μικρο θεωρώ πολύ σος το οικονομικό κύκλωμα και τις ανάγκες.

Γενικά είναι λίγο στον αέρα δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να δεις το μάθημα με άλλο μάτι και να καταλάβεις οτι είναι πολύ της λογικής. Κυριολεκτικά περιγράφονται φαινόμενα που παρατηρούνται στην οικονομία και είναι γνώσεις που θεωρώ πως όλοι θα έπρεπε να έχουμε. Σχετικά με την αποστήθιση δεν είναι ανάγκη να το μάθεις αυτολεξί όπως η θεωρητική την ιστορία. Μάθε μόνο την απαραίτητη ορολογία και τα υπόλοιπα μπορείς να τα πεις όπως τα καταλαβαίνεις(εννοείται πως δεν είναι το ίδιο και ίσως παρεις λιγότερες μονάδες αλλά η διαφορά είναι μικρή και προφανώς ειναι καλύτερο απτο τίποτα)!!!!
 

thecrazycretan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thecrazycretan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 197 μηνύματα.
πιστευω μακρο καθως την προσθεσαν τα τελευταια χρονια στην εξεταστεα υλη
 

Γιαννουλάκης

Νεοφερμένος

Ο Κωνσταντίνος Γιαννούλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Υπάρχει όμως ένα κομμάτι το οποίο έχετε ξεχάσει να σκεφτείτε...
 

Helen06

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Helen06 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 379 μηνύματα.
Δε μπορώ να καταλάβω πιο το νόημα του θέματος. Δεν το λέω με κακία αλλά το να μαντευετε τι μπορεί να πέσει με μηδαμινά ποσοστά επιτυχίας μόνο άγχος μπορεί να προκαλέσει. Αν τα έχετε διαβάσει όλα δεν πρέπει καν να ανησυχείτε.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top